Niskala: Lukko on aina ykkönen

LIIGA / Haastattelu
Niskala poikkesi ulkomaankiertueellaan myös NHL:ssä.
Kuva © Getty Images
Lukon kanssa 3+1-vuotisen pelaajasopimuksen tehnyt puolustaja Janne Niskala palaa tyytyväisin mielin kasvattajaseuraansa.

Kestohuhu Janne Niskalan paluusta Lukko-paitaan toteutui fanien iloksi viimein kesällä 2014. Puolustaja kirjoitti Lukon kanssa 3+1-vuotisen sopimuksen, johon sisältyy optio KHL:ään siirtymisestä jokaisen kauden jälkeen. Mikä sai kokeneen puolustajan palaamaan kasvattajaseuraansa 32-vuotiaana?

− Syitä on monia. Paljon on tullut nähtyä maailmaa ja nyt tuntui siltä, että on aika palata Lukkoon. Kasvattajaseura on ollut ajatuksissa aina ykkönen, ja tässä pitää kuunnella myös perhettä. Hyvät välit ja muistot Lukkoon jäivät tiemme erotessa, joten paluu Raumalle oli varsin helppoa, Niskala tiivistää sopimuksen taustoja.

Viimeisinä vuosina Lukko on menestynyt kohtuullisesti Liigassa, ja asia on myös Niskalan tiedossa.

− Lukkoa on tullut seurattua, vaikka olenkin pelannut ulkomailla. Joukkue on urheilullinen ja menestynyt mainiosti lähihistoriassa. Sellaiseen porukkaan on mukava tulla.

Keväällä 2005 Niskala siirtyi Lukosta Sveitsiin, josta matka jatkui monen mutkan kautta KHL:ään. Siellä vierähti neljä edellistä kautta, joista viimeinen ei ollut pelkkää ruusuilla tanssimista.

− Vaikea kausi niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Mutta nyt ei katsota taaksepäin, vaan mennään hyvillä mielillä eteenpäin. Viimeinen KHL-kausi jopa helpotti sopimuksen tekemistä Lukkoon. Terveystilanne on nyt hyvä ja harjoittelu tulevaa kautta varten on hyvällä mallilla, puolustaja kertoo. 

Vanhaa tuttua Liigaa

Yhdeksän vuotta on pitkä aika, ja kotoisessa Liigassa on tapahtunut paljon asioita sillä välillä. Suomikiekkoilun pääsarja tunnetaan entistä enemmän luisteluliigana, jossa myös fyysisyys on kuvassa mukana.

− En usko, että tulee mitään sopeutumisongelmia. Fyysisempää peliä on odotettavissa, mihin KHL:ssä tottui. Harjoituskausi on kuitenkin sen verran pitkä, että eiköhän siinä ajassa kaikki metkut tule tutuiksi.

Lukko osallistuu tulevana kaudella myös CHL:ään. Asialla ei kuitenkaan ollut merkitystä sopimusneuvotteluissa.

− CHL ei ollut yksittäisenä asiana kovinkaan merkitsevä, mutta tottakai on mukavaa pelata kovia ja laadukkaita otteluita jo ennen Liigan alkamista. Parempia pelejä varmasti kuin pelkät yksittäiset harjoitusottelut, Niskala laskeskelee.

Edellä mainittu yhdeksän vuotta tarkoittaa myös sitä, että joukkue on muuttunut paljon.

− Noin puolet pelaajista tunnen entuudestaan. Olin jo mukana joukkueen kesäleirillä, jossa pääsin mukavasti tutustumaan uusiin kasvoihin. Heinäkuun lopulla joukkue kokoontuu yhteen, niin sitten tutustutaan lisää.

Niskala on varsin kokenut puolustaja, mutta Lukossa mies ei ole lähelläkään ikäpresidentti. Kokeneet puolustajat Ilkka Mikkola ja Jyrki Välivaara kun ovat muutaman vuoden Niskalaa vanhempia.

− Ikä on vain numeroita. Se on vaan hyvä, että joukkueesta löytyy niin kokemusta kuin nuoruuttakin. Lukon puolustus ensi kaudeksi on hyvä ja laadukas, Niskala päättää.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle