Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Niko Peltola kruunasi runkosarjan viimeisen ottelun kauden toisella maalillaan.

Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

Niko Peltola maalistaan: "HIFK teki kunniakujan"

Puolustaja Niko Peltola vastasi Ässien ja HIFK:n lauantai-illan kamppailun ensimmäisestä osumasta. Voitollaan porilaiset varmistivat pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle kotiedun ja vastustajakseen Lukon.

Niko Peltola oli huojentunut mies Ässien voitettua viimeisen ottelunsa runkosarjassa lukemin 4−1. Seuraavaksi porilaiset jatkavat pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle rakasta vihollistaan Lukkoa vastaan.

− Tämä oli tärkeä voitto, sillä paremmat pelit antavat itseluottamusta, ja toki varmistimme kotiedun, Peltola iloitsi.

HIFK oli Isomäessä lauantai-iltana melko aseeton, ja porilaiset saivat melko rauhassa hallita peliä erästä toiseen.

− Pelasimme tänään mielestäni simppelisti ja fiksusti. HIFK sai muutamia tilanteita, mutta niissä sitten Andy (maalivahti Andreas Bernard) oli hyvä, Peltola pohdiskeli.

Puolustaja onnistui heti ottelun alkuminuuteilla toisen kerran tällä kaudella maalinteossa. Ainakin katsomoon tilanne näytti siltä, että Peltola vain päätti saada kiekon Kevin Lankisen taakse.

− HIFK taisi siinä puolustaa mies miestä vastaan, mutta minä sitten pääsin hukkaan. Siinä oli ikäänkuin kunniakuja maalille, Peltola naureskeli.

Vierailijoiden päävalmentaja Ari-Pekka Selin haastoi maalin, mutta varsin pitkällisen videotarkastelun jälkeen osuma jäi lopulta voimaan. Maalintekijä itse ei nähnyt tilanteessa epäselvyyttä, vaan oli alusta asti varma onnistumisestaan.

Ässät lähtee kotiedulla paikallissarjaan

Satakunnassa odotetaan jo innolla paikallisvastustajien tulevaa pudotuspelivääntöä. Viimeksi kilpakumppanukset ovat mitelleet playoffs-pelissä vuonna 1995, jolloin Ässät vei Lukon nenän edestä pronssimitalit. Aivan jokapäiväistä herkkua ensi viikon sarja ei siis ole, ja Peltolakin odottaa jo innolla kohtaamisia.

− Totta kai hienoa päästä Lukkoa vastaan! Tulee mahtava tunnelma ja halli varmasti saadaan täyteen, ja siitä ei voi kannattajille muuta sanoa kuin hattua nostaa, puolustaja velmuili.

Jääkiekkoilijan arki jatkuu pudotuspeleistä huolimatta varsin samanlaisena kuin runkosarjassakin.

− Perusarkea tässä mennään, nyt huilataan pari päivää ja maanantaina on taas treenit, Peltola valotti joukkueensa lähipäiviä.

Mutta ei kai Lukkoa vastaan aivan arkisesti valmistauduta? Lupaako Ässät jotain erityisempiä kikkoja tuleviin otteluihin?

− Ei mitään erikoiskikkoja käytetä, lähdetään pelaamaan omaa laadukasta peliä, Peltola päätti.

Lue myös

Niko Peltola jatkaa patapaidassa

LIIGA | 10.1.2018 16:03
Ässät jatkoi Pataviikon julkaisujaan kertomalla Niko Peltolan yksivuotisesta jatkosopimuksesta. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Ennakkosuosikeillakin kompastuskivensä puolivälierissä − HIFK:lle jää käteen tyhjä arpa

LIIGA | 19.3.2018 14:00
Liigan puolivälierät ovat jo ovella, ja edessä on neljä toinen toistaan kiihkeämpää kamppailua paikasta neljän parhaan joukkoon. Mukana menossa ovat tietenkin Vihellyksen jälkeen -podcastista tutut toimittajat uusine analyyseineen ja sivaltavine tulkintoineen. lue lisää

Ässävalmentaja Mikael Kotkaniemi: "Kaverilla alkaa kesäloma ensimmäisestä maalista"

LIIGA | 16.3.2018 12:00
Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi oli iloinen mies joukkueensa voitettua pudotuspelien Satakunnan taiston puhtaasti otteluvoitoin 2-0. Raumalla torstaina kamppailtu toinen peli venyi lopulta jatkoerään asti Ässien tultua aivan kolmannen erän loppuhetkillä tasoihin. lue lisää

Edes kurittomuus ei horjuta porilaista pudotuspelijunaa

LIIGA | 15.3.2018 8:00
Pudotuspelien ensimmäinen kierros jatkuu torstaina. Ässät paketoivat Satakunnan taiston, mutta SaiPa ja Pelicans tarvitsevat kolmannen ottelun keskinäisen paremmuuden ratkaisemiseen. lue lisää

Jere Seppälä Ässät-Lukko-sarjasta: "Kovaa vääntöä, myllyttäminen jatkuu"

LIIGA | 14.3.2018 8:00
Puolustaja Jere Seppälä urakoi päälle 20 minuuttia Ässien ottaessa ensimmäisen voiton Lukosta. Seuraavaan peliin porilaiset lähtevät parantamaan omaa peliään. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Niko Peltola

Ässät #77 L p
s. 1990 Huittinen
186CM / 83KG
SOPIMUS: 2019