Niklas Appelgrenia hymyilytti tänäänkin kauden toisen osuman jälkeen.

Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

Niklas Appelgren teki maalin "syyskuussa ja heti perään helmikuussa"

Ässähyökkääjä Niklas Appelgren heitti sekä maalin että syötön porilaisten ottaessa selvän 6-2-voiton TPS:stä. Pelin jälkeen vastassa oli sekä omista että joukkuekavereidensa onnistumisista iloinnut mies.

Ässien voittoon päättynyt perjantai-illan kamppailu alkoi liikutuksen kyynelillä. Reilut 20 vuotta sitten Ässät−JyP HT−ottelussa vakavasti loukkaantunut Jaroslav Otevrel vieraili vuosien tauon jälkeen Isomäessä. Yleisö kunnioitti seisten, kun Otevrel − saattajinaan Veli-Pekka Ketola, Jari Korpisalo ja tytär Tereza Otevrel − saapui jäälle. Ässien hyökkääjä Niklas Appelgren kertoi tapahtuman olleen surullisesta taustastaan huolimatta hieno hetki.

− Ikäviä on aikanaan sattunut, mutta kyllä tuollainen alku lisää energiaa tuo. Ei sitä suoranaisesti ajattele pelin aikana tai kopissa, mutta tulee siitä latausta, Appelgren pohti.

Itse ottelu oli pitkälti porilaisten hallintaa alusta loppuun. Erityisesti puolustuspelaaminen nousi paremmalle tasolle aiempiin peleihin verrattuna.

− Hyvä ja tasapainoinen peli tämä meiltä oli. Ei tullut sellaisia heikkoja hetkiä, sekä puolustus että hyökkäys toimivat tukien toisiaan, hyökkääjä kommentoi.

Appelgren onnistui itsekin hyökkäyspäässä ja kirjaimellisesti heitti kauden toisen maalinsa Oskari Setäsen taakse nollakulmasta.

− Ihan rehellisesti sanottuna enemmän hain siitä rebound-mahdollisuutta, kun näin että siellä menee Jesperi Kotkaniemi maalille, naureskeli Appelgren.

Edellisestä osumasta ehti vierähtää jo useampi kuukausi, sillä kauden avausmaali syntyi syksyn kolmannessa pelissä Jukureita vastaan.

− Oli tässä pieni breikki, kun edellisen kerran osuin syyskuussa ja nyt heti perään helmikuussa, mies hymyili.

Ketjukaverit vaihtuivat, mutta "hyvien kanssa sai pelata"

Pidemmän aikaa nelosketjussa pirteästi yhdessä pelanneet Matti Lamberg ja Appelgren oli erotettu TPS−peliin. Appelgren hyökkäsi perjantaina yhdessä Jarno Kärjen ja Kotkaniemen kanssa.

− Valmentaja tekee ketjut ja sen mukaan mennään. Ei näillä muutoksilla sen kummempaa vaikutusta ole omaan peliin, ja hyvien jätkien kanssa sai taas pelata, hyökkääjä totesi.

Ässät ja TPS pelaavat niinsanotut back-to-back-pelit, sillä huomenna jatketaan Turussa − ehkäpä siitä, mihin tänään jäätiin?

− Nyt oli vaatimustasoltaan kova peli, mutta huomenna on mahdollisesti jopa vielä kovempi. Ei tässä ihmeellisyyksiä tehdä välissä; palautellaan tänään, huomenna otetaan terävä aamujää, huilaillaan ja lähdetään Turkuun jatkamaan, Appelgren kertasi vielä tulevien tuntien ohjelmaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

SK: Mestiksen maalipörssin kakkonen siirtyy Ässiin

LIIGA | MESTIS | 11.4.2017 15:42
Porin Ässien valmistautumiseen uuteen kauteen ehtii mukaan myös Kokkolan Hermeksessä kiekkoillut Niklas Appelgren. Siirrosta kertoi Satakunnan Kansa. lue lisää

Andreas Bernard paljon puhuttaneesta maalista: "Olin 99-prosenttisen varma hylkäämisestä"

LIIGA | 14.2.2018 9:36
Ässät alkaa saada onnistumisia viimeisellä mahdollisella hetkellä, kun HPK hengittää niskaan pudotuspelikamppailussa. Tiistai-illan "kuuden pisteen ottelussa" yksi ehdottomista onnistujista seisoi porilaisten maalinsuulla. lue lisää

Maanantaijää, viikko 7: SaiPan ja Lukon pelit kulkevat eri suuntiin, Otevrelin paluu herkisti Porin

LIIGA | 12.2.2018 13:38
Jaroslav Otevrelin tunteikas paluu Poriin herättää keskustelua yleisemminkin entisten pelaajien muistamisesta. Idän ihme SaiPa kirii kohti suoraa pudotuspelipaikkaa, länsirannikon Lukko taantuu toiseen suuntaan. lue lisää

Jaroslav Otevrel ansaitsee nimeään kantavan palkinnon

LIIGA | NHL | 9.2.2018 6:30
Sisukkuudesta ja jääkiekolle omistautumisesta jaettava Jaroslav Otevrel -palkinto olisi upea kunnianosoitus sekä palkinnon vuosittaiselle saajalle että kesken liigaottelun halvaantuneelle Otevrelille. lue lisää

Otevrelin loukkaantuminen vetää Karri Kiven edelleen vakavaksi: ”Se katse ei unohdu koskaan”

LIIGA | 9.2.2018 6:00
Jaroslav Otevrelin halvaantumisesta kotiyleisön edessä on kulunut yli 20 vuotta. Karri Kivelle tilanne on ollut elämän karmein kokemus, mutta Otevrelista irtosi myös hauskoja muistoja. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Niklas Appelgren

Ässät #21 L lh
s. 1990 Kouvola
188CM / 90KG
SOPIMUS: 2018 (2019)