Niemisen suku valtasi Hakametsän – ”Minulla on tänne vielä yleisavain”

LIIGA / Haastattelu
Ville Nieminen ja kahden maalin Teemu Nurmi hymyilivät Ilveksen kumoon.
Kuva © Anette Naroma - http://anskun.net

Ville Niemisen kauan odotettu paluu Hakametsään koettiin torstai-iltana. Ottelu oli sekä kokeneen laiturin että Rauman Lukon komeaa näytöstä.

Nieminen itse pohjusti lähes patentoidulla pyörähdysharhautuksellaan Ilveksen maalin eteen hässäkän, josta Teemu Nurmi sai lapioida irtokiekon rysään 1-0-voittomaalissa.

- Homma maalin edessä lankeaa minulle. Hienoa, että siihen saa kiekkoa. Jätkät pyrkii kyllä toimittamaan kiekkoa siihen, ei mene pelkäksi miekkailuksi, Nieminen iloitsi.

- Nieminen-Nurmi-kaksikko tekee kovaa jälkeä maalin edessä. Ville painaa tuossa propelli päässä, komppasi Lukko-valmentaja Risto Dufva.

Nieminen on propelli päässään muodostunut melkoiseksi Ilveksen painajaiseksi vuosien varrella. Tappara-vuosien ja illan pelin jälkeen Nieminen on 18 Ilves-kohtaamisessaan paukuttanut peräti 11 maalia ja yhteensä 21 tehopaunaa.

- Tiedän Ilveksen vaarallisuuden. Ei ikinä tiedä käsikirjoituksesta heitä vastaan. Ilvestä vastaan on jännä pelata – ei ikinä tiedä mitä sieltä tulee. Ja koska tulee. Joskus tulee todella kovaa.

Nieminen on palannut Hakametsän toimistoonsa.
Nieminen on palannut Hakametsän toimistoonsa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

"Minulla on tänne vielä yleisavain"

Nieminen on tullut kiekkourallaan tunnetuksi yli 300 Tappara-ottelun legendana. Kesällä Tappara ei käyttänyt viime kauden kapteeninsa optiota ja Nieminen siirtyikin Lukkoon jatkaakseen uraansa.

Hakametsään paluu koettiin torstaina, mutta Tapparaa vastaan Nieminen asettuu Hakametsässä ensi kertaa 24. lokakuuta.

- Kyllä minulla on tänne vielä yleisavain. Täällä pelaamisesta on päästy yli. Se aika on pelattua peliä. Lukko on siitä hyvä ympäristö, että täällä ymmärretään ihmistä.

- Olen joka paikassa saanut olla oma itseni. Mutta täällä ei ole niin kauheaa painetta. Kuokin oman sarkani ja autan omalla syttymiselläni joukkuetta, enkä pelkästään ole sytyttäjänä roolissa kaikille muille, Nieminen analysoi.

Elämää Raumalla

Nieminen vietti torstain Ilves-ottelun tutussa Tapparan kopissa vierasjoukkueen jäsenenä, mutta elämä muuten on siirtynyt Raumalle.

- Kaikki hommat ovat Lukon ja Rauman päässä. Täällä pääsee onneksi aika usein käymään.

- Asun vakituiseen Raumalla. Vapaapäivinä käyn kotona lyömässä seinäkelloon aikaa. Perhe on Tampereella ja pojat sekä mummokin nyt tässä. Emäntä ja tytär sattuvat olemaan nyt Raumalla. Kaksi autoa on ja yhteydet ovat kunnossa, Nieminen avautuu.

Perhe näki Niemiseltä ja Lukolta loistavan esityksen 3-0-voitossa. Lukko hallitsi peliä etenkin viimeiset kaksi erää.

- Toisessa erässä lisättiin kaasua, kun näimme ratkaisun paikan. Ajokoirakarvauksemme oli tänään vahvaa. Pelasimme härskisti. Tasakentällisin pitää kuitenkin parantaa vielä hyökkäyspeliä.

Nieminen on saanut peliinsä lisää iloa terveen kropan avulla. Tämä ei ole ollut Stanley Cup –voittajalle itsestäänselvyys joka kaudella.

- Ei tässä paljon ole vapaapäiviä. Olen kuin monitoimikoneessa. Aamut on tosi vaikeita, mutta illaksi vertyy. Palaset on kumminkin olleet koossa jo muutaman kauden, Nieminen kertoo.

» Lähetä palautetta toimitukselle