Niemisen kroppa maksoi hintaa käytöskympistä

LIIGA / Haastattelu
Ville Nieminen antoi normaalisti kaikkensa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara kaatoi Ilveksen poikkeuksellisen fyysisessä paikallismatsissa. Ville Nieminen oli ottelun jälkeen niin puhki, että halusi vastailla kysymyksiin istualtaan.

Tappara-kapteeni Ville Nieminen oli kovassa taistelussa kuin elementissään. Repiminen, kiekon suojaaminen ja suunsoitto olivat tavaramerkkilaatua.

Nieminen sai avauserässä kaksiminuuttisen ja jatkoi syntilistaansa pienellä palautehetkellä tuomareille, mikä johti käytöskymppiin. Liian pitkä lepääminenkin voi viedä miehestä mehut.

− Jäähy sekoitti rytmin. Sieltä kun tulee, syke nousee saatanan nopeasti ylös. Sitten menee vähän hapoille, Nieminen puhalteli.

− Kyllä oli kova taistelu. Tietysti eilisellä ja tällä päivällä oli yhteyttä se, että pelattiin hyvät ekat erät, mutta kun peli tasoittui, oltiin oikeasti valmiita pelaamaan joukkueena.

Tapparan peli kesti nyt koko 60-minuuttisen. Syytäkin oli, sillä HPK:ta vastaan kärsitty tappio oli nöyryyttävä.

− Eilen me johdettiin sitä peliä kello 18.45 neljä nolla. Jotenkin meille ei se tilanne käynyt. Erätauolla meillä nousi kusi päähän ja joukkue pamahti auki kuin varpusparvi.

− Hyvä puoli on se, että tänään kello kymmenen nolla nolla, kun tultiin jäähallille, me tultiin uudestaan yhteen, Nieminen kehui.

Tunteita riitti myös naapurileirissä. Ilveksen junnupuolustaja Mikke Levo jatkoi ristiretkeään Niemistä vastaan poikittaisella niskaan. Saaga alkoi, kun Levo haastoi Niemisen tappeluun harjoitusottelussa ja sai isän kädestä. Veteraanilla ei ollut vastausta jatkuvan hakemisen syihin.

− Heh, en mä tiedä. Näitä on aina, parempi niin päin. Aina on oveen koputtajia.

Nieminen on asettunut tänä vuonna puolustavampaan rooliin. Tutkapari Aleksander Barkov pelaa rapakon takana, ja vanhempi Tappara-ikoni jatkaa työtään erityisesti vastustajien kärkikenttiä vastaan. Vaihdoksen lieveilmiö on pienempi pistesaldo.

− Tässä maassa ei ole yhtään Sasha Barkovin ex-ketjukaveria, joka häntä ei kaipaisi. Se on elettyä elämää, kotka on lentänyt pesästä. Meillä on hyvät sentterit, joiden kanssa on hyvä pelata.

− Mä tykkään mun roolista, se on iso rooli ja olen saanut olla oma itseni. Kukaan tämän pukukopin sisällä ei ole kertaakaan tullut kysymään pisteistä. Se, että teet jonkun kakkossyötön ja menet kotiin, kun joukkue on hävinnyt 5-6, ei ole balanssissa. Pisteet tulevat, kun on sen aika.

− Mä olen oman urani ja taloni rakentanut ihan muulla pelaamisella kuin pisteillä. Toki on myös tekopyhää väittää, etteikö ne kiinnostaisi. Tärkeintä on silti, paljonko pisteitä on sarjataulukossa, Nieminen linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle