Nieminen: "Me olemme finaaleissa haastajia"

LIIGA / Haastattelu
Ville Niemisellä oli ottelun jälkeen hymy herkässä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Tappara kampesi kuin kampesikin itsensä lopulta Liigan finaaliotteluihin, vaikka siihen tarvittiin kolme ottelupalloa. Joukkueen kapteeni Ville Nieminen oli ottelun jälkeen selvästi liikuttunut.

Vaikka tilille kertyikin lopulta vain kolme pistettä ja tehotilastokin jäi pykälän verran miinuksen puolelle, oli yksi ottelusarjan hahmoista Tappara-kapteeni Ville Nieminen, joka oli joukkueestaan ottelun jälkeen ylpeä.

− Jos meillä on ollut matkan varrella vaikeita pelejä, ja sellaisiakin pelejä, joissa emme välttämättä olisi ansainneet voittoa, niin tänään me ansaitsimme. Tänään me, Tappara, olimme kentän herroja.

Nyt me pääsemme pelaamaan Suomen mestaruudesta, ja se on nyt meidän tavoitteemme.

Tappara pelasi Pelicansia vastaan kuuden ja Lukkoa vastaan siis seitsemän ottelun sarjan. Helpoimman kautta ei finaalipaikka ole tamperelaisille tullut.

− Onhan nämä olleet vaikeat playoffsit tälle joukkueelle. Henkisesti on menty äärilaidasta toiseen. Mutta meillä on niin sitkeä, sitoutunut ja urheilullinen joukkue, että vaikka meillä on vähän maalinteko-ongelmaa, niin silti kaikki taistelevat viimeiseen mieheen.

− Yhtään millimetriä tuolla kentällä ei saa ilmaiseksi. Vaikka se välillä näyttää miekkailulta, niin ei siellä mitään saa ilmaiseksi.

"Tappara on sitkeä kuin koulun tilliliha"

Tappara menetti heti ottelun alkuminuuteilla runkopuolustaja Pasi Puistolan, joka jäi puolustusalueen kulmassa Erik Riskan kovan taklauksen alle. Nieminen ei voitetun ottelun jälkeen menetystä harmitellut.

− Haimme siitä taklauksesta voimaa. Meillä on sitkeä joukkue. Sitkeä kuin tilliliha, kaikki muistavat koulusta, se oli sitkeää. Meillä on niin sitkeä ryhmä.

Niemiseltä keräsivät kehuja myös jäljelle jääneet viisi puolustajaa.

− Meidän puolustusministeriö oli tänään todella vahva, vaikka yksi putosikin pois. Puolustus pysyi hyvin kasassa, ja puolustajat olivat samalla meidän hyökkäyspelin moottori.

Erityiset kehut ansaitsi kuitenkin voittomaalin iskenyt 20-vuotias Henrik Haapala.

− Haapala on kova jätkä. Se on sellainen ajokoira, että ei ole montaa tässä Liigassa.

− Se painaa 70 kiloa ja 200 grammaa päälle, ja tuli sanomaan eilen, että nyt hän on riskissä kunnossa. On se kova äijä. Se menee kaikkiin tilanteisiin niin ennakkoluulottomasti, että tuollaisille jätkille nämä voittomaalit suo.

Finaalipaikka herkisti silmin nähden Tappara-ikonin. Stanley Cup -voitto on Niemisellä meriittilistalla, mutta Suomen mestaruus vielä uupuu.

− Yhdeksän kuukautta olemme harjoitelleet tätä päivää varten. Me olimme ansainneet tämän mahdollisuuden pelata yhdestä voitosta Suomen mestaruus -finaaliin. Meillä on ollut vaikeitakin aikoja, ja pudotimmekin pari ottelupalloa, mutta mitä sitten? Ajattelimme tämän pelin ihan uudestaan tänään: meillä oli vain mahdollisuuksia. Tällaisesta jokainen oppii sekä ihmisenä että jääkiekkoilijana paljon.

Tavoite on luonnollisesti kirkkaana mielessä.

Haapala on kova jätkä. Se on sellainen ajokoira, että ei ole montaa tässä Liigassa.

− Meidän tavoitteemme oli tähän kauteen lähtiessä, vaikka sitä ei kukaan ole ääneen sanonutkaan, finaalipaikka. Meidän tavoitteemme on jotain sellaista, minkä eteen teemme työtä joka päivä. Nyt me pääsemme pelaamaan Suomen mestaruudesta, ja se on nyt meidän tavoitteemme.

− Tämän kauden playoffseissa on ollut niin paljon pelissä. On ollut omaa uraa ja joukkueen kautta. Tästä täytyy vain ottaa oppia, ja sitten kun siirryn koutsaamaan niin muistaa nämä tunnelmat ja mitä me teimme eilisestä tähän päivään kello seitsemääntoista. Nämä ovat hienoja juttuja. Me pääsemme hei pelaamaan Suomen mestaruudesta!

Finaalissa vastaan asettuu runkosarjavoittaja Kärpät, joka selvitti ensin puolivälierissä HPK:n suoraan neljässä ottelussa ja sen jälkeen SaiPan välierissä viidessä. Nieminen sysää paineita Oulun suuntaan.

− Me tiedämme tilanteen. Meidän täytyy olla huippu-urheilijoita ja olla valmiina tiistaina Oulussa. Kärpillä on etulyöntiasema, me olemme siellä haastajia.

» Lähetä palautetta toimitukselle