Nico Nyberg palasi Kiekko-Vantaata vastaan takaisin kaukaloon pitkän tauon jälkeen. Ottelussa hän teki yhden maalin.

Ilari Näckel

Nico Nyberg: ”Oli hieno tunne päästä pelaamaan lähes neljän vuoden tauon jälkeen”

Nico Nyberg on 24-vuotias espoolaisen kiekkokoulun kasvatti, joka pelasi ennen loukkaantumistaan liigajoukkue Espoo Bluesissa. Miltei neljän vuoden jälkeen hän on kuitenkin onnistunut palaamaan takaisin kaukaloon.

Nico Nyberg pelasi viimeksi kaudella 2013-2014, ennen kuin hänen kautensa päättyi kesken kaiken loukkaantumisen seurauksena.

— Loukkaantuminen tapahtui kotiottelussa HPK:ta vastaan. Tuli taklaustilanne, jossa olin hieman huonossa asennossa ja kävi myös huono tuuri. 

Nyberg tiesi heti loukkaantumisen jälkeen, että oli käynyt pahemmin. Hän ei kuitenkaan osannut vielä siinä vaiheessa pelätä, että siitä seuraisi lopulta melkein neljän vuoden leikkaus- ja kuntoutusjakso.

— Kuntouksessa oli mukana monia lääkäreitä sekä fysioterapeutteja, joiden kanssa tehtiin yksilölliset ohjelmat ja yritettiin kuntouttaa vammaa.

Hyökkääjä peräänkuuluttaakin koulutuksen tärkeyttä, jotta uran päättyessä olisi helpompi siirtyä siviilielämään.

— Minulla oli kuitenkin hyvä tilanne siinä mielessä, että olin jo aloittanut opiskelut Hankenilla ennen loukkaantumista. Sain niitä sitten vietyä eteenpäin hyvään malliin. Kuntoutuksen aikana tein opiskelujen lisäksi myös muun muassa yrityskauppakonsultointia siviilitöinä. Suosittelen kyllä kaikille koulunkäyntiä mahdollisuuksien mukaan jääkiekon ohella.

Kysyttäessä Nybergiltä mitkä luonteenpiirteet ovat auttaneet häntä jaksamaan neljän vuoden kuntoutuksen läpi, hän mainitsee periksiantamattomuuden, kärsivällisyyden ja rakkauden lajia kohtaan. Hän myös myöntää, että neljän vuoden jaksolle on mahtunut myös vaikeita hetkiä.

— Aika monestikin meinasi vähän jo usko loppua. Oli vaikeita hetkiä, jolloin tuli mietittyä, että tuleeko tästä enää mitään. Siihen peilaten olen kyllä erittäin onnellinen siitä, että olen pystynyt palaaman kaukaloihin.

Hyökkääjä kävi läpi useita leikkauksia ja kuntoutus kesti todella pitkään. Lopulta se tuotti myös toivottua tulosta.

— Nyt kun pystyn jo harjoittelemaan ja pelamaan kovalla teholla niin näyttää vihdoin siltä, että kuntoutus on onnistunut.

Kuluvan kuukauden 14. päivä Nyberg palasi pitkän tauon jälkeen takaisin kaukaloon, kun Espoo United kohtasi harjoitusottelussa Kiekko-Vantaan. Ottelu oli Nybergin debyytti Espoo United -paidassa.

— Pelaaminen oli tosi hauskaa pitkästä aikaa, mutta olihan se tietenkin hieman vaikeaa. Onhan tässä vielä vähän hakemista pelitilanteiden ja nopeuden kanssa. Oli kuitenkin tosi hieno tunne päästä pelaamaan lähes neljän vuoden tauon jälkeen.

— Jos kaikki lähtökohdat ottaa huomioon, niin ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Olihan se hienoa tehdä ensimmäiseen vaihtoon heti maali. Paljon on kuitenkin vielä töitä tehtävänä, Nyberg jatkaa.

Hyökkääjä asettaa tavoitteekseen pelata ehjä kausi Espoossa, kehittyä pelaajana ja sen myötä auttaa joukkuetta menestymään mahdollisimman hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KL: Espoo United vakavissa talousongelmissa - lähes 30 maksuhäiriömerkintää

MESTIS | 15.1.2018 13:01
Mestis-joukkue Espoo Unitedin taustayhtiön talouspuoli sakkaa rajusti. lue lisää

Juuso Forsström: "Haluan ottaa urallani uuden stepin eteenpäin"

MESTIS | 14.1.2018 14:00
Juuso Forsström on 27-vuotias jääkiekkoilija, joka voi pelata sekä sentterinä että laitahyökkääjänä. Hän edustaa kuluvalla kaudella Espoo Unitedia, jossa hän myös toimii varakapteenina. Forsströmin jokailtainen taistelu kaukalossa on nostanut hänet monen espoolaiskannattajan suosikkipelaajaksi. lue lisää

Espoo Unitedin luottopuolustajan kausi vaarassa - neljä pelaajaa palaamassa kokoonpanoon

MESTIS | 9.1.2018 17:45
Joulukuun puolessa välissä loukkaantunut espolaisten konkaripuolustaja Jimi Santalan loppukausi on todennäköisesti ohi. Santalan vamma tarvitsee leikkaushoitoa, joten hän ei kerkeä kuntoutua kauden loppuun mennessä, lue lisää

Kolme toivetta: Pelillistä johtajuutta ja selvyyttä tulevaisuudesta

MESTIS | 21.12.2017 16:00
Espoo United on ollut otsikoissa myös ei-pelillisistä syistä. Sarjasijoituksessa on vielä parannettavaa, mutta suunta on ollut nousujohteinen. Jatkoaika laati espoolaisten puolesta toivelistan, jonka toivomme joulupukin lukevan. lue lisää

Huippulupaus Ylönen Unitedin alkukaudesta: "Ei ollut mitään yksittäistä syytä"

MESTIS | 21.12.2017 16:00
Espoo Unitedin kuluva kausi on ollut varsin ailahteleva, vaikka piristymisen merkkejä onkin ollut näkyvissä viime päivinä. Espoo Unitedin 18-vuotias Jesse Ylönen onkin seuran kirkkaimpia tulevaisuuden tähtiä. Tämä kiekollisesti varsin lahjakas pelaaja on ihastuttanut kuluvalla kaudella upeilla rankkarivedoillaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Nico Nyberg

Espoo United #29 L lh
s. 1993 Espoo
184CM / 76KG
SOPIMUS: Koeaika