Nico Nyberg palasi Kiekko-Vantaata vastaan takaisin kaukaloon pitkän tauon jälkeen. Ottelussa hän teki yhden maalin.

Ilari Näckel

Nico Nyberg: ”Oli hieno tunne päästä pelaamaan lähes neljän vuoden tauon jälkeen”

Nico Nyberg on 24-vuotias espoolaisen kiekkokoulun kasvatti, joka pelasi ennen loukkaantumistaan liigajoukkue Espoo Bluesissa. Miltei neljän vuoden jälkeen hän on kuitenkin onnistunut palaamaan takaisin kaukaloon.

Nico Nyberg pelasi viimeksi kaudella 2013-2014, ennen kuin hänen kautensa päättyi kesken kaiken loukkaantumisen seurauksena.

— Loukkaantuminen tapahtui kotiottelussa HPK:ta vastaan. Tuli taklaustilanne, jossa olin hieman huonossa asennossa ja kävi myös huono tuuri. 

Nyberg tiesi heti loukkaantumisen jälkeen, että oli käynyt pahemmin. Hän ei kuitenkaan osannut vielä siinä vaiheessa pelätä, että siitä seuraisi lopulta melkein neljän vuoden leikkaus- ja kuntoutusjakso.

— Kuntouksessa oli mukana monia lääkäreitä sekä fysioterapeutteja, joiden kanssa tehtiin yksilölliset ohjelmat ja yritettiin kuntouttaa vammaa.

Hyökkääjä peräänkuuluttaakin koulutuksen tärkeyttä, jotta uran päättyessä olisi helpompi siirtyä siviilielämään.

— Minulla oli kuitenkin hyvä tilanne siinä mielessä, että olin jo aloittanut opiskelut Hankenilla ennen loukkaantumista. Sain niitä sitten vietyä eteenpäin hyvään malliin. Kuntoutuksen aikana tein opiskelujen lisäksi myös muun muassa yrityskauppakonsultointia siviilitöinä. Suosittelen kyllä kaikille koulunkäyntiä mahdollisuuksien mukaan jääkiekon ohella.

Kysyttäessä Nybergiltä mitkä luonteenpiirteet ovat auttaneet häntä jaksamaan neljän vuoden kuntoutuksen läpi, hän mainitsee periksiantamattomuuden, kärsivällisyyden ja rakkauden lajia kohtaan. Hän myös myöntää, että neljän vuoden jaksolle on mahtunut myös vaikeita hetkiä.

— Aika monestikin meinasi vähän jo usko loppua. Oli vaikeita hetkiä, jolloin tuli mietittyä, että tuleeko tästä enää mitään. Siihen peilaten olen kyllä erittäin onnellinen siitä, että olen pystynyt palaaman kaukaloihin.

Hyökkääjä kävi läpi useita leikkauksia ja kuntoutus kesti todella pitkään. Lopulta se tuotti myös toivottua tulosta.

— Nyt kun pystyn jo harjoittelemaan ja pelamaan kovalla teholla niin näyttää vihdoin siltä, että kuntoutus on onnistunut.

Kuluvan kuukauden 14. päivä Nyberg palasi pitkän tauon jälkeen takaisin kaukaloon, kun Espoo United kohtasi harjoitusottelussa Kiekko-Vantaan. Ottelu oli Nybergin debyytti Espoo United -paidassa.

— Pelaaminen oli tosi hauskaa pitkästä aikaa, mutta olihan se tietenkin hieman vaikeaa. Onhan tässä vielä vähän hakemista pelitilanteiden ja nopeuden kanssa. Oli kuitenkin tosi hieno tunne päästä pelaamaan lähes neljän vuoden tauon jälkeen.

— Jos kaikki lähtökohdat ottaa huomioon, niin ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Olihan se hienoa tehdä ensimmäiseen vaihtoon heti maali. Paljon on kuitenkin vielä töitä tehtävänä, Nyberg jatkaa.

Hyökkääjä asettaa tavoitteekseen pelata ehjä kausi Espoossa, kehittyä pelaajana ja sen myötä auttaa joukkuetta menestymään mahdollisimman hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mestiksessä neljän ottelun ilta - Kärkiottelu Keuruulla

MESTIS | 6.10.2017 10:53
Mestiksessä tulee viikko kauden aloituksesta täyteen. Illan taisteluparit ovat KeuPa HT - Jokipojat, RoKi - LeKi, TUTO Hockey - IPK ja Ketterä - Espoo United. lue lisää

Mestis alkaa huomenna, Espoo Unitedin pääsyliput tulivat vasta myyntiin

MESTIS | 28.9.2017 16:20
Espoo Unitedin huomisen Mestis-kauden kotiavauksen pääsyliput tulivat myyntiin vasta reilu vuorokausi ennen kuin kiekko putoaa jäähän. lue lisää

Uudella pohjalla ilman uusia ideoita

MESTIS | 27.9.2017 18:15
Espoo United aloittaa nyt toisen kautensa. Reilun vuoden kestänyt toiminta on osoittanut, että Jussi Salonoja ei ole saanut uusia ideoita sinä aikana, kun hän oli pois jääkiekkoseuran omistajan roolista. lue lisää

Espoolaiset voivat huokaista – Metro Areenan pimeneminen ei maksa veronmaksajille

MESTIS | 15.9.2017 14:34
Espoon kaupunki ja espoolaiset eivät joudu Metro Areenan yhtäkkisen sähköttömyyden maksajiksi. lue lisää

Jääkiekkoliitto huolestui taas Espoo Unitedista – Salonoja kuultavana

MESTIS | 15.9.2017 14:33
Jääkiekkoliitto on jälleen huolestunut Espoo Unitedin taloudellisesta kyvystä pelata Mestiksessä. lue lisää

Kommentit

Nico Nyberg

Espoo United #29 L lh
s. 1993 Espoo
184CM / 76KG
SOPIMUS: Koeaika