NHL:stä palanneelle Bäckströmille ensimmäinen Pitsiturnaus

LIIGA / Haastattelu
Niklas Bäckström pelasi kunnioitettavan NHL-uran.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Vuosikymmen NHL:ssä ja useat loukkaantumiset riittivät Niklas Bäckströmille. Hän palasi Suomeen ja ensimmäistä kertaa hän on kasvattajaseuransa HIFK:n ykkösmaalivahti.

Ottelun aikana Niklas Bäckströmistä huokui NHL:n tuoma varmuus ja rutiini siitä huolimatta, että häntä ei kunnolla Sportin pelaajien toimesta testattu. Vaikka 38-vuotias veräjänvartija edusti vuosituhannen alussa useasti Pitsiturnaukseen osallistunutta Oulun Kärppiä, niin tämä turnaus oli hänelle vasta ensimmäinen.

- Itse asiassa tämä oli ensimmäinen. Oltiin Kärppien kanssa mukana muutaman kerran, mutta nuorella joukkueella, myöntää Bäckström.

HIFK on Bäckströmin kasvattajaseura ja hän ei aiemmin uransa aikana peitellyt haluaan edustaa joskus Helsingin punapaitaista joukkuetta. Uran alkuvuosina edessä oli timantinkovia maalivahteja kuten Parris DuffusAri Ahonen sekä Tim Thomas. Vastuu jäi vähäiseksi tuolloin vielä nuorelle maalivahdinalulle. Nyt hän on meritoitunut ja kaiken kokenut ykkösmaalivahti.

Näinkin kokeneen maalivahdin paluu ei olisi välttämättä tapahtunut, ellei joukkue olisi niinkin vahva ja kykenevä tavoittelemaan mestaruutta. Bäckstörmin tasoisen pelaajan hankkiminen kertoo tavoitteesta. HIFK:lle kelpaa vain Suomen mestaruus

- Ei se ole kaudesta tai joukkueesta. Sen pitää aina olla tavoitteena, Bäckström naulaa.

- Aina kun sä menet kaukaloon kilpailemaan niin kilpailet siitä, että olet paras.

Bäckströmin viime kausi oli repaleinen ja sisälsi toipilaana olemisen ohella siirron Minnesotasta Calgaryyn sekä MM-kisat kolmosvahdin roolissa. Nämä asiat saivat konkarimaalivahdin tosissaan miettimään sitä, että haluaako hän vielä pelata huipputasolla.

- Kauden jälkeen tarvitsi aikaa ja etäisyyttä. Kroppa tuntuu hyvältä, mutta henkisesti täytyy olla valmis siihen työmäärään, mitä huipputasolla vaaditaan. Piti päästää irti kaikesta kiekosta ja varmistaa, että on paloa vielä.

» Lähetä palautetta toimitukselle