NHL-varauksen saanut Robin Salo pitää fokuksen vain Sportissa

LIIGA / Haastattelu
Robin Salo palasi vauhdikkaasti Sportin vahvuuteen.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Robin Salo varattiin kesällä NHL:n varaustilaisuudessa toisella kierroksella New York Islandersiin. Vaikka lopussa oleva kesä sisälsikin kolme reissua Pohjois-Amerikkaan, Salo pitää katseensa kasvattiseurassaan.

Robin Salo palasi hiljattain takaisin Sportin vahvuuteen Ivan Hlinkan muistoturnauksesta. Slovakiassa pidettävästä turnauksesta jäi nuorelle puolustajalle positiiviset mielikuvat.

− Reissusta jäi ainakin omasta panoksestani hyvät mietteet. Sain pari maalia ja pisteitä aikaiseksi. Joukkueen puolesta ei ollut niin hyvä matka, kun hävisimme jokaisen ottelun. Meidän olisi pitänyt esittää tasaisempia otteita, mutta pienestä jäi kiinni.

Ensimmäisestä harjoitusottelusta Tapparaa vastaan ei Salolle jäänyt sen sijaan juuri kerrottavaa.

− Hyökkäyspeli ja jalka kulkivat hyvin tänään, mutta jos kokonaisuutta katsoo, niin olihan se aika surkea peli meiltä, Salo kommentoi.

New York Islanders varasi Salon toisella kierroksella, mikä teki Sportin kasvatin kesästä unohtumattoman. Paikan päällä olleelle Salolle satoi onnitteluja, ja Pohjois-Amerikka tuli kesän aikana tutummaksi.

− Kolme kertaa kävin Yhdysvalloissa, eli tuli aika paljon matkustusta ja sain napattua muutaman Finnairin lentopisteen. Aikaerorasitusta tuli myös aika paljon, mutta onhan siellä hieno käydä. Vähän erilainen kulttuuri, mutta tykkään olla siellä.

Tulokassopimusta Salo ei Yhdysvalloissa allekirjoittanut, mutta mahdollisuus siihen kuluvan kauden aikana pysyy. Salon päätä ei kuitenkaan kyseinen seikka pakota.

− Ei ollut asiasta ainakaan puhetta, mutta jos matsit menevät täällä hyvin, niin sitten voi katsoa uudestaan. Uskon kuitenkin, että täällä pelaan koko tulevan kauden, ja kauden tavoitteeni ovat täällä Liigassa, päätti Salo.

» Lähetä palautetta toimitukselle