NHL-vahti vihdoin MM-kaukaloon: "Olen valmis"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tšekki saa ykkösmaalivahtinsa kokoonpanoon.
Kuva © Timo Savela
Ondrej Pavelecin aika katsomossa on tullut päätökseensä.

Alois Hadamczik voi yliviivata ongelmalistaltaan ainakin yhden kohdan. Winnipeg-veskari Ondrej Pavelec pelaa torstaina Tanskaa vastaan.

- Olen valmis, Pavelec vakuutteli tiistaina.

Pavelec sanoi samaa jo viikonloppuna seuratessaan muun joukkueen jääharjoituksia kaukalon toiselta puolelta. Päävalmentaja Hadamczik puolestaan kertoi Ruotsi-tappion jälkeen odottavansa kärkipelaajansa toipuvan loukkaantumisestaan torstain Tanska-otteluun mennessä.

Pavelecin pelaamiseen saataneen varmistus keskiviikkona. Hadamczik myönsi Jets-pelurin olevan torstain aloittava maalivahti, mikäli keskiviikkopäivän harjoitukset eivät tuo mukanaan uusia ikäviä yllätyksiä.

25-vuotias Pavelec on joutunut seuraamaan Tšekin kolmea ensimmäistä ottelua sivusta nilkkavamman vuoksi. Torjuntatyöt on hoitanut Alexander Salak, joka tosin kärsii pienestä murtumasta oikeassa nimettömässään.

- Juuri nyt ei ole oikein aikaa pitkille toipumisjaksoille. En ole täydessä kunnossa, mutta pystyn pelaamaan. Muuten en olisi mukana, Pavelec sanoi.

Ykkösmaalivahti tervehtyy kreivin aikaan. Joukkue on voittanut kolmesta ottelustaan vain yhden. Sveitsin ja Norjan hyvien otteiden seurauksena vuoden 2010 maailmanmestarit kaipaavat pisteitä kipeästi.

Pavelecin paluuta merkittävämpi uutinen olisi vain kärkihyökkääjien vireen löytyminen. Martin Hanzalin, Radim Vrbatan ja Tomas Fleischmannin NHL-ketju ei ole pelannut odotusten mukaisesti.

- He ovat tottuneet pienempään kaukaloon, eivätkä tule tänne suoraan tekemään taikoja. Heidän taitotasollaan on vain ajan kysymys, milloin homma lähtee toimimaan, Pavelec toppuuttelee.

Tukholman-lohkon häntäpäähän povatun Tanskan päihittäminen voisi olla Tšekin tarvitsema helpottava voitto. Torstain jälkeen joukkue saa vielä yrittää kylvää tuhoa selvästi heikomman Slovenian kustannuksella valmistautuessaan sunnuntain Kanada-kohtaamiseen.

- Joukkueen sisällä on aiempaa kokemusta vastaavista tilanteista. Tunnelma joukkueessa on ihan kohtalainen, vaikka tiedämme tarvitsevamme paluun voittokantaan. Emme ole nytkään pelanneet huonosti, teimme toki jokusen virheen.

- Turnaus on vielä aikaisessa vaiheessa. Kaikki on omissa käsissämme.

» Lähetä palautetta toimitukselle