NHL-pelaajien osallistuminen Etelä-Korean olympialaisiin vaakalaudalla – Perry: ”Jos ei onnistu, niin ei onnistu”

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Perry on voittanut kaksi olympiakultaa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Pietarissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel sanoi, että NHL-pelaajien saapuminen olympialaisiin ei näytä hyvältä. Kanadalaishyökkääjä Corey Perry kuitenkin arvostaisi osallistumista olympialaisiin.

Kansainvälisen kiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel kertoi maanantaina Pietarissa, että NHL-pelaajien osallistuminen vuoden 2018 olympialaisiin Etelä-Koreaan näyttää heikolta. NHL:n ja pelaajajärjestö NHLPA:n tulee tehdä päätöksensä pelaajien osallistumisesta ensi vuoden tammikuuhun mennessä.

NHL-pelaajat osallistuivat olympialaisiin ensimmäistä kertaa vuonna 1998, jonka jälkeen maailman kovimman kiekkosarjan pelaajat on nähty olympiaturnauksissa viisi kertaa. Fasel kertoo, että töitä yhteisen ratkaisun eteen tehdään NHL-pelaajien saamiseksi myös Etelä-Koreaan.

Kanadan joukkueen mukana kaksi olympiakultaa voittanut, Anaheim Ducksissa pelaava Corey Perry arvostaa olympialaisia tasokkaana kiekkotapahtumana.

− Olympialaiset on hieno tapahtuma ja hieno mahdollisuus edustaa maataan. Se on hienoa aikaa kaikille ja kaikki haluavat pelata olympialaisissa, Perry näkee.

Jos yhteistä ratkaisua ei kuitenkaan synny, siihen on tyytyminen.

− Samaan aikaan täytyy kuitenkin sanoa, että jos se ei onnistu, niin sitten se ei onnistu.

Paljon puhuttu World Cup pelataan jälleen reilun kymmenen vuoden tauon jälkeen. Turnaus järjestetetäänkin nimenomaan NHL-pelaajia silmälläpitäen. Jääkiekossa World Cupista on puhuttu tulevan jälleen olympialaisten korvaajaa. NHL:n sanotaan panostavan enemmän kyseiseen tapahtumaan, joka sopii ajallisesti paremmin heidän kiekkokautensa kanssa.

− Voihan se niin olla, mutta kaikki on spekulaatiota, Perry tyytyy toteamaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle