NHL-läpimurron tehnyt Jokipakka iloitsi paluusta Hakametsään

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jokipakka onnistui pääsemään Dallas Starsin vakiopuolustajistoon.
Kuva © Getty Images
Suomen puolustaja Jyrki Jokipakka pelasi Venäjä-pelissä Leijonien nelosparissa yhdessä Tuukka Mäntylän kanssa. Tilastomerkintöjä kertyi yhden kaksiminuuttisen ja yhden maalia kohti suuntautuneen laukauksen verran peliajan ollessa 13 minuuttia ja 55 sekuntia.

Jyrki Jokipakka oli pelin jälkeen tyytyväinen otteluun.

− Ihan hyvä fiilis on. Voitto saatiin ja hyvä peli. Pidimme kaverin nollilla ja siitä on hyvä fiilis.

Jokipakka pelasi kevään ensimmäisen ottelunsa Leijona-paidassa Pohjois-Amerikassa vietetyn kauden jälkeen ja tämä toi tietysti omat haasteensa.

− Tässä oli vähän totuttelemista isoon kaukaloon. Enemmän täällä pelataan kiekon kanssa ja on viivelähtöjä ja sellaisia, siihen oli vielä vähän totuttelua. Tietysti tässä oli myös vielä aikaero ja lisäksi se, että oppii tuntemaan jätkiä. Kyllä se vielä paranee tästä.

Torstain peli pelattiin Hakametsän jäähallissa, jolla on puolustajalle erityinen merkitys. Onhan mies Ilveksen kasvatti ja pelannut aiemman uransa kokonaan Tampereella. Jokipakka totesikin pelin jälkeen, että oli kivaa tulla takaisin.

− Ihan kivaa oli. Aloitin täällä Liiga-urani ja oli kivaa tulla takaisin. Ei jännittänyt ihan hirveästi. Tietty sellainen pieni hyvä jännitys oli, mutta ei liikaa kuitenkaan. Muutama tuttukin oli katsomassa.

NHL-läpimurto takataskussa kohti MM-kisoja

Jokipakka pelasi kuluvalla kaudella toisen kautensa Pohjois-Amerikassa Dallas Starsin organisaatiossa ja löi itsensä läpi NHL-kuvioihin. Ensimmäinen kausi kului kokonaan AHL-joukkue Texas Starsissa, mutta nyt toisella kaudella pääosa kaudesta menikin jo NHL:ssä.

− Aloitin kauden AHL:ssä ja ennen joulua kävin pari kertaa kokeilemassa NHL:ssä. Tammikuun jälkeen sain vakiinnutettua paikan siellä. Ei tarvinnut mennä AHL:ään enää sen jälkeen, olen siitä ihan tyytyväinen. Tavoitteena on jatkaa ensi kaudellakin NHL:ssä, Jokipakka kertasi menneitä ja peilasi jo tulevaa.

NHL:n ja farmin välimaastossa keikuttelevan pelaajan elämä ei aina ole helppoa. Siirto sarjasta toiseen voi tulla nopeastikin. Jokipakka myöntää, että kyseisen tilanteen kanssa oli vain elettävä.

− Siinä elettiin päivä kerrallaan. Piti olla aina valmiina pelaamaan ja antamaan parastaan, ei siinä oikein muuta voinut tehdä.

Viime kaudella puolustaja pelasi yhteensä 89 AHL-peliä Texasin riveissä ja totesikin, että niistä oli apua tähän kauteen lähdettäessä.

− Pudotuspeliottelut olivat kovia ja niistä sai kokemusta. Sain pelata silloin paljon ja se tietysti auttoi tähän kauteen.

Seuraavasta kaudesta Jokipakalla ei ole vielä tarkkaa tietoa.

− Tulokassopimukseni päättyi tähän kauteen. Tietysti haluaisin jatkaa siellä, katsotaan tässä nyt lähiaikoina mitä tapahtuu. Uudesta sopimuksesta ei ole ollut vielä suurempia puheita.

» Lähetä palautetta toimitukselle