"Neuvottelut neuvoteltu" - pallo Koivulla ja Korpikoskella

LIIGA, NHL / Haastattelu
Mikko Koivulle on paikka TPS:n pukukopissa.
Kuva © Tomi Hänninen
TPS majailee kuuden ottelun jälkeen sarjataulukon viimeistä edellisellä sijalla. Urpo Ylösen mukaan tilanne on nyt käsitelty joukkueen sisällä. Puhtaamman ilmapiirin lisäksi joukkue saattaa vahvistua myös materiaalin puolesta: Ville Vahalahti pelannee ensi viikolla, Mikko Koivu ja Lauri Korpikoski pelaavat heti kun haluavat.

- Aamulla saatiin hyvä valmistautuminen, mutta pelin alkaessa puheet ja teot eivät kohdanneet.

TPS:n pitkäaikaisin valmentaja Urpo Ylönen kertasi perjantaina edellisen illan HPK-ottelua. TPS päästi heti ensimmäisessä erässä neljä maalia, eikä noussut missään vaiheessa ottelun hallitsevaksi osapuoleksi.

- Emme päässeet pelin juoneen kiinni ja tuli alkuun pari jäähyä. Ensimmäinen hoidettiin hyvin, mutta toisessa päästettiin maali. Atte [Engren] torjui eteensä ja hyökkääjä pääsi merkkausvirheen seurauksena lyömään sen maaliin, maalivahtivalmentaja Ylönen jatkoi.

- Siitä joukkue ei lamaantunut, mutta jäimme pyörimään omaan päähän. Tuli jäähyjä, emme saaneet kiekkoja purettua pois ja pikku hiljaa joukkue meni kipsiin. Sitten tuli selvä virhe, toinen maali ja sen jälkeen peli lamaantui.

Kymmenen minuutin jälkeen HPK oli juhlinut jo kahdesti ja toisessa päädyssä TPS oli saanut aikaan vain neljä laukausta. Kolmessa ottelussa kolme maalia tehnyt Brian Willsie jatkoi maaliputkeaan alle minuuttia myöhemmin, mutta heti seuraavassa vaihdossa kolisi uudelleen.

- Saimme 1-2-maalin ja tuntui siltä, että nyt olemme taas pelissä mukana. Olimme kuitenkin huolimattomia heti ensimmäisessä aloituksessa ja tuli kolmas maali omiin.

HPK iski ensimmäisen erän loppuun vielä neljännen kerran, eikä Palloseuralla ollut aseita vastata tulitukseen.

- Tarkkailin totutusti maalivahtejamme, ja maalilla Atte rupesi vähän vilkuilemaan ja hermostumaan. Se heijastui koko joukkueeseen. Tiesin, että siitä tilanteesta on vaikea nousta: joukkueemme on kiltti, eikä tuomitse toisiaan, emmekä päässeet enää mukaan, Ylönen muisteli.

- Maalit eivät olleet Aten virheitä. Yksi maali meni hänen piikkiinsä. Karkeasti katsottuna erässä oli Aten kannalta paljon hyvääkin, maaleja olisi niistä paikoista voinut helposti tulla kolme enemmänkin.

TPS oli suurissa ongelmissa avauspelaamisensa kanssa. Peli kääntyi jatkuvasti oman maalin suuntaan, kun HPK eliminoi keskialueen avoimet väylät tehokkaasti. Turkulaisten rakentelu ei löytänyt keinoja oranssinuttujen päihittämiseen.

- Toisesta erästä alkaen pääsimme omista pois, mutta meiltä meni usko omaan pelaamiseen ja keskialue yritettiin kuljettaa läpi, lyötiin kiekko päähän ja HPK:lla oli aina kaksi miestä alla ottamassa kiekon pois. Peli näytti kurittomalta.

Pelitahti tiivistyy, hyökkäys vahvistuu?

Kauaa TPS ei ehdi toipua. SM-liigan tiivis otteluohjelma antoi joukkueelle vain yhden välipäivän, jota seuraa kaksi ottelua vuorokauden sisään. Lauantain HIFK- ja sunnuntain Blues-ottelun on määrä tarkoittaa uutta alkua.

- Nyt on tehty ryhmätyötä isommissa ja pienemmissä ryhmissä ja menty asiaan: mistä tämä johtuu ja mitä voimme tehdä paremmin, jotta tällaiset virheet eivät toistu? Toivottavasti nyt saatiin ilmapiiri puhtaaksi ja oikeat lääkkeet.

Ongelmientäyteisen lankakerän purkamisen ohella TPS metsästää uutta tarmoa pelaajamarkkinoilta. Viikon aikoina TPS:n pukukoppiin ovat astelleet jo Michal Birner ja Kris Russell, mutta pelaajakoordinaattori Ari Vuoren koukussa on pari painoluokkaa suurempiakin vonkaleita.

- Ei ole mikään salaisuus, että olemme olleet koko ajan yhteyksissä "omiin pelaajiimme". Mikko Koivu ja Lauri Korpikoski ovat ne kaksi pelaajaa, joita tässä tähyillään. Pallo on nyt heillä ja kyse on vain siitä, milloin he haluavat alkaa pelata tätä kautta. Pelaajia on nyt ruvennut tulemaan ja toiset ovat jo valmiita pelaamaan, toiset vielä katsovat mitä NHL:n puolella neuvotellaan, pohti Vuori.

- Tänä viikonloppuna edessä ovat isot neuvottelut ja varmaankin sen jälkeen NHL-pelaajilta tulee taas enemmän ratkaisuja.

NHL:n omistajien ja pelaajayhdistyksen keskustelut jatkuvat viikonloppuna. New Yorkissa perjantaista mahdollisesti sunnuntaihin asti kestävät neuvottelut eivät tiettävästi vielä koske suurimpia ongelmakohtia, joten kovin pikaista päätöstä työsululle ei ole näköpiirissä. Kaksi uutta pelipaitaa ripustettaisiin TPS-kopin uumeniin vaikka heti alkuviikosta, jos Koivu ja Korpikoski niin haluaisivat.

- Meillä on sen suhteen hyvä tilanne, että pelaamme ensi viikolla vain lauantaina. Eli jos joku tulee, niin ehtii muutamat harjoitukset siinä vetää.

- Asiat on nyt viety niin pitkälle, että on enää pelaajista kiinni, koska he haluavat aloittaa kauden. Neuvottelut on niin sanotusti neuvoteltu.

» Lähetä palautetta toimitukselle