Neloskentän nuorukainen esiintyi pirteästi Oulussa

LIIGA / Haastattelu
Sami Anttila teki Kärppien ensimmäisen maalin Miska Humalojan syötöstä
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Oulun Kärppien Sami Anttila saalisti liigauransa ensimmäiset pudotuspelipisteet keskiviikkoiltana. Hävityn pelin jälkeen pelaaja esiintyi rauhallisena ja vaatimattomana.

Kärppien näkyvin kenttä keskiviikon pelissä oli kaksi maalia tehnyt neloskenttä. Päävalmentaja Kai Suikkasen mukaan kyseinen kolmikko oli kärppäjoukkueesta ainut, joka sai kiekollisen pelin onnistumaan.

− Saatiin rummutettua hyvin vähän pitempää hyökkäystä. Pari onnistumista saatiin siihen alkuun ja sitä kautta tuotua energiaa joukkueelle, Sami Anttila kommentoi pelin jälkeen.

Anttila oli mukana Kärppien kahdessa ensimmäisen erän maalissa mukana ensin tekijänä ja sitten syöttäjänä. Laitahyökkääjä sai samalla liigauransa ensimmäiset pudotuspelipisteet.

− Se on sitä meidän hommaa tuoda energiaa taklaamalla ja karvaamalla. Jos sattuu onnistumisia tulemaan, niin se on vaan plussaa, Anttila totesi vaatimattomasti.

Kiekollisen paineen ja fyysisen pelin lisäksi neloskentän Jari Sailio ja Miska Humaloja onnistuivat myös vastustajan kuumentamisessa. Rauhallisen oloinen Anttila näki tämän osana normaalia pudotuspelikiekkoa.

− Isoista asioista pelatessa tunteet välillä vähän kiehuu ja se kuuluu asiaan.

Ottelun ote kääntyi kolmannessa erässä HIFK:lle viimeistään tasoituksen jälkeen. Jatkoajalla vierasjoukkue jatkoi tästä ja päätti ottelun vain neljän jatkominuutin jälkeen. Anttilalla oli selvä vastaus siihen, mihin Kärppien peli kaatui.

− Meillä vähän pelirohkeus loppui ja kiekollinen peli hiipui. Jouduttiin puolustamaan ja se vei energiaa meidän hyökkäyspeliltä, jolloin ei saatu pitkiä hyökkäyksiä enää kaverin päätyyn.

Kärppien tie vie jo samana iltana Helsinkiin torstain peliä varten. Anttilan kaava jatkoa varten oli yksinkertainen.

− Loppuverryttelyt tehdään ja huomenna laitetaan taas kaikki likoon ja katsotaan mihin se riittää, toivottavasti jatketaan lauantaina Oulussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle