Neljätoista kautta KooKoon matkassa

MESTIS / Haastattelu
Luistimien teroittaminen on Lindqvistille jo arkipäivää.
Kuva © Jukka Rasimus / Kuvakori.fi
JVG muistutti eräässä kappaleessaan, että tärkein osa joukkuetta on huoltaja. Mitä mieltä konkarihuoltaja Kari Lindqvist on asiasta? Jatkoaika kurkisti KooKoon kulisseihin ja päätti ottaa asiasta selvää.

− He pärjäisivät varmaan ilman minuakin, Kari Lindqvist naurahtaa.

− Toisaalta voisi myös kysyä, että pärjäisikö joukkue ilman maalivahtia. Jokaisella meillä on oma työ, jonka yritämme hoitaa niin hyvin kuin mahdollista.

Lindqvist on toiminut KooKoon huoltajana lähes 14 kokonaista kautta. Vuonna 2001 aloittanut konkari ei jännitä liiganousua, sillä vuosien varrelle on mahtunut monia erilaisia kokemuksia.

− En ole ajatellut asiaa ollenkaan, sillä tässäkin vuodessa on vielä paljon tekemistä. Liiga on toki uusi haaste meille kaikille. 

− Mailapolitiikka saattaa muuttua, mutta en tiedä muuttuuko mikään muu, hän kertoo huoltajan näkökulmasta.

Lindqvist on toiminut pitkän edustusjoukkueuransa lisäksi myös KooKoon juniorijoukkueen taustajoukoissa. Pitkän historian ajalta on hänen mukaansa muutamia kimurantteja tilanteita, mutta niistä on aina selvitty kunnialla.

− On haastavaa, jos jotain hajoaa kesken pelin. Silloin täytyy saada kaveri pian takaisin kehään, huoltaja kuvailee työtään.

Ystäviä ja yksi suosikkihalli

Oli kyseessä sitten pelaaja, fani tai huoltaja, jokaiselta löytynee suosikkihallien lisäksi niitä, joihin ei ole aina mukava astua sisään. Toiset ovat lähes arktisen kylmiä ja toisen kotiyleisö paineistaa vastustajoukkuetta läpi ottelun. Myös Lindqvistillä on eräästä areenasta vahvoja muistoja.

− En tiedä onko se pahin vai paras halli, mutta kun Vaasassa häviää, heidän fanikatsomonsa on aivan uskomaton, hän tuumii hymyillen.

− En tiedä onko se pahin vai paras halli, mutta kun Vaasassa häviää, heidän fanikatsomonsa on aivan uskomaton, hän tuumii hymyillen. 

− Se paikka nähdään taas ensi kaudella. Hallissa on monia tuttuja kavereita, ja heidän kanssaan on mukava jutella.

Vieraspeleihin ei voi ottaa joukkueen koko varustearsenaalia mukaan. Lindqvistin mukaan Mestiksessä ei ole kuitenkaan kyse elämästä ja kuolemasta, jos jostain tulee pula.

− Mestiksessä on niin hyvä huoltajien yhteistyö, että toisilta saa aina apua. Jokaisen uralle sattuu kuitenkin niitä tilanteita, että jokin varuste hajoaa juuri vieraspelissä.

KooKoon huoltajatiimiin kuuluu Lindqvistin lisäksi kolme muuta jäsentä. Jokainen auttaa joukkuetta tasapuolisesti, mutta laaja ryhmä takaa sen, että jokaisella on varaa myös vapaapäiviin.

− Kaikki tekevät kaikkea, mutta minä hoidan pääasiassa tavaroiden tilaukset. Kaksi henkilöä tekee yhtä hommaa, joten se antaa toisille mahdollisuuden pitää vapaapäivän, hän myhäilee.

Kouvolalaisjoukkueen luottohuoltaja pyrkii tekemään työnsä joka kerta mahdollisimman hyvin, vaikka uran aikana hän on nähnyt myös "mailantuhoajia."

− En ole koskaan ajatellut, että joku tarvitsisi muita enemmän huollon apua. Ajattelen asian niin, että siinä on pelaaja, joka tarvitsee minun apuani.

Lisää tunnelmia KooKoon kulissien takaa julkaistaan torstaina klo 13.00 ja 15.00. Tällöin ääneen pääsevät valmentajaksi siirtynyt Jari Kauppila sekä puolustaja Ossi Ikonen

» Lähetä palautetta toimitukselle