Suomi oli kaiken muun ohessa harjoitellut myös tuuletusta.

Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Naisleijonien Välimäki harmitteli: "Jos joku pomppu olisi mennyt sisään, olisi ollut ihan eri peli"

Naisleijonat esiintyi pirteästi turnauksen avausottelussaan ja taisteli jopa ottelun voitosta Yhdysvaltoja vastaan. Hyökkääjä Linda Välimäen mukaan Suomella oli homma hallussa.

Suomen naisten maajoukkue kärsi 1-3-tappion turnauksen avausottelussaan Yhdysvaltoja vastaan.

Suomen ainoan maalin Yhdysvaltoja vastaan teki aivan ensimmäisen erän lopulla Venla Hovi, Linda Välimäen ja Petra Niemisen esityöstä. Maalin jälkeen nähtiin selvästi harjoiteltu tuuletus.

– Se oli sovittu juttu. Se tarkoittaa Koreaksi sydäntä, Välimäki kertoi tuuletuksesta, johon osallistui koko viisikko.

Peli Yhdysvaltoja vastaan oli Suomelta melko tasapainoinen. Vastustajan yksilötaito oli parempaa, mikä näkyi siinä, että Suomi oli välillä jaloissa.

– Ensimmäinen kymmenen minuuttia oli aika huonoa peliä meiltä. Jenkit tulivat todella kovaa, mutta ensimmäisen erän viimeiset kymmenen minuuttia olimme tosi hyvin pelissä mukana ja saimme paljon maalipaikkoja, Välimäki iloitsi.

Toisessa erässä Yhdysvallat pääsi pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä, kun vaihtomatka oli pitkä.

– Toisesta erästä, joka on meille aina ehkä vähän heikko erä, selvittiin.

Suomella on turnauksessa teemana yksinkertaisuus erityisesti tilanteissa, joissa vastustajalla on ollut pitkä hyökkäys. Silloin tärkeintä on saada kiekko pois omalta alueelta.

Puolustusalueella Suomi pysyi suhteellisen tiiviinä.

– Pidettiin keskusta kiinni. Ei tullut hätää, vaan meillä oli homma hallussa. Kyllähän siellä laidoilla saa pyöriä vaikka kuinka paljon. Sitten, kun tuli vaikeita minuutteja, saimme kiekon siniviivan yli.

Muutama pieni merkkausvirhe omalla alueella toisessa erässä kuitenkin tapahtui. Niistä Yhdysvallat rokotti maalien muodossa.

– Toisessa maalissa näkyi jenkkien yksilötaito. Se oli aika nappiveto. Noora (Räty) sanoi erätauolla, että hän aavisti poikkisyötön ja silti hän ei ehtinyt siihen, Välimäki kertoo.

Hyökkäyspeliä Suomi loi varsin mallikkaasti ja ennen kaikkea rohkeasti. Paikkoja oli enempäänkin kuin yhteen maaliin.

– Pitää uskaltaa pysyä kiekossa. Silloin niitä paikkoja tulee. Heti, kun alkaa pelkäämään, silloin Yhdysvallat iskee. Jos joku pomppu olisi mennyt sisään, olisi ollut ihan eri peli. Kyllähän vastustajallakin oli vaarallisia paikkoja paljon, Välimäki sanoi.

Yhdysvallat kuuluu naiskiekon terävimpään kärkeen yhdessä Kanadan kanssa. Suomi on pikku hiljaa päässyt koko ajan lähemmäksi kärkimaita.

Sunnuntain ottelu osoitti, että jälleen oli yksi askel otettu.

– Olemme tehneet töitä sen eteen, että saamme välimatkaa kiinni. Näitä kovia pelejä odottaa tosi paljon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Naisleijonat sai mitalit kaulaan - Juhlinta oli ollut rauhallista

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 13:20
Naisleijonat voitti eilen mutta sai mitalit vasta tänään finaalin jälkeen yhdessä kultajoukkue Yhdysvaltojen ja hopealle jääneen Kanadan kanssa. lue lisää

Hiirikoskelle kaksi valintaa, Rädylle yksi – naisten olympiaturnauksen tähdistö valittu

MAAJOUKKUE | 22.2.2018 10:49
Naisten jääkiekon olympiaturnauksen tähdistökentällinen on nimetty. Suomalaisista mukaan pääsivät Jenni Hiirikoski ja Noora Räty. lue lisää

Noora Rädyllä on takanaan häkellyttävä olympiadi – "Joka kerta, kun palkka kopsahtaa tililleni, pyöritän silmiä, että onko tämä todellista"

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 13:39
Toisen olympiamitalinsa voittanut Noora Räty sai toisessa erässä kovan tärskyn, mutta pystyi jatkamaan tolppien välissä. lue lisää

Naisleijona Susanna Tapani voitti olympiapronssin vanhempiensa tuella – "Olen voinut keskittyä vain urheiluun"

MAAJOUKKUE | 21.2.2018 13:37
Naisleijonat palasi olympiamitalikantaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Ottelun jälkeen nähtiin pelkästään hymyileviä suomalaisia, mutta laitahyökkääjä Susanna Tapanille mitali on vaikeuksien jälkeen poikkeuksellisen makoisa. lue lisää

Hovi avoimena naiskiekon haasteista ja maajoukkueen aiemmasta kiusaamiskulttuurista

MAAJOUKKUE | 16.2.2018 20:25
Raskaat päivät ja raastavat harjoitusajat olivat Venla Hoville arkea, kun hän pelasi Suomessa. Nyt Kanadassa kiekkoillessaan hän on huomannut selvästi, miten paljon suomalaisessa naiskiekossa on vielä kehityskohteita. lue lisää

Kommentit

Lisää artikkeleita

Luetuimmat

Isa Rahunen

Suomi N #2 L p
s. 1993 Kuopio
165CM / 66KG
SOPIMUS: 2018