Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoskelle alkavat MM-kisat ovat jo uran 11:nnet.

Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com

Naisleijonien kapteeni Hiirikoski: "Joukkue odottaa jo innolla avausottelua"

Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski oli levollisin mielin ennen perjantaina Yhdysvalloissa Plymouthissa alkavaa MM-turnausta. Kokenut puolustaja tietää, että joukkue on valmiina, kun kiekko tippuu jäähän.

Naisleijonat hakee paluuta mitalikantaan, kun naisten MM-kisat starttaavat perjantaina Yhdysvalloissa Plymouthissa. Joukkueen kapteeni Jenni Hiirikoski kertoi omiaan ja joukkueen fiiliksiä Jatkoajalle kisa-avauksen kynnyksellä.

− Joukkueessa on hyvä tunnelma ja odotamme jo innolla avausottelua. Olemme painaneet hommia hyvällä fiiliksellä ja olemme saaneet keskittyä rauhassa tekemiseemme. Kuvioita ja kentällisiä on saatu hiottua kuntoon. Olemme varmasti valmiina, kun kiekko tippuu jäähän, Hiirikoski tuumaa.

− Olo on odottava, mutta ennen kaikkea luottavainen ja innostunut.

Torstaina 30 vuotta täyttänyt Hiirikoski lähtee uransa 11. MM-kisoihin itselleen hieman erilaisista asetelmista kuin aiempina kausina. Puolustaja pelasi kuluneen kauden nimittäin ensimmäistä kertaa Ruotsin SDHL:ssä, Luleån riveissä.

− Organisaatio ja pelikaverit ympärillä ovat olleet uusia. Takana on hieno kausi ja olen saanut tehdä töitä hienossa seurassa. Kisoihin sai lähteä erittäin luottavaisin mielin.

− Luleå on varmastikin Ruotsissa ykkösseura organisaation osalta. Asiat hoidetaan erittäin hienosti ja pelaajat saavat keskittyä aika lailla siihen olennaiseen, eli pelaamiseen. Toki osa pelaajista käy ohessa töissä ja opiskelee, mutta pelaamisesta ei tarvitse maksaa. Miesten organisaatio on ottanut naisjoukkueen kattonsa alle ja huolehtii yhtä lailla myös siitä puolesta, Hiirikoski kehuu länsinaapurin olosuhteita.

"Meillä riittää nälkää"

Naisleijonat valmisteli pelikuvioitaan tiistaina pelaamalla harjoitusottelun Tšekkiä vastaan Grand Rapidsissa, kahden tunnin ajomatkan päässä itse kisakaupunki Plymouthista.

Viime vuosina MM-kisoissa keskimäärin sijoilla 7.−8. majailleesta eurooppalaisjoukkueesta ei ollut suomalaisille suurta haastetta, mutta ottelu oli silti erittäin tärkeä.

"Ensikertalaisia ei ole juuri lainkaan mukana"

− Ensimmäiset puolitoista erää eivät olleet meiltä sellaista kiekkoa, mihin parhaimmillaan pystymme, mutta pelin edetessä pääsimme paremmin omalle tasollemme. Sen jälkeen peli olikin ihan yhtä päätä, Hiirikoski kuvailee Suomen 6−1-voittolukemiin päättynyttä treenipeliä.

− Saimme hyvää ja tarvittavaa harjoitusta pienen kaukalon pelissä. Tšekki-peli oli siksikin tärkeä, kun alun perin suunniteltu ottelu Yhdysvaltoja vastaan peruuntui.

Suomella on Plymouthissa kasassa erittäin kokenut joukkue. Detroitin kaupungin lähistöllä pelattava turnaus toimii hyvänä ennakkotutkana ja tason mittauksena myös ensi vuoden talviolympialaisia ajatellen.

− Tilanne on tosiaan viime vuosiin verrattuna hieman erilainen, sillä ensikertalaisia ei ole juuri lainkaan mukana. Rahusen Isa on nyt itse asiassa ainoa. Joukkueesta näkee, että olemme viettäneet paljon aikaa yhdessä ja porukka on tiivis. Uskon, että siitä on meille todella paljon hyötyä, viidesti MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi valittu Hiirikoski analysoi.

Suomi lähtee hakemaan revanssia Venäjästä heti kisojen avauspäivänä.

Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com

− Olemme vieneet pelaamistamme eteenpäin, se on varmaa. Olemme pelanneet maajoukkueena erittäin vahvan kauden, mutta toki tiedostamme, ettei niistä peleistä saa ainuttakaan voittoa nyt alkaviin MM-kisoihin. Työ pitää tehdä täällä uudestaan. Mitali on varma tavoite näistä kisoista ja nälkää meiltä löytyy varmasti. Varsinkin, kun edelliset kisat päättyivät osaltamme pronssiottelun rankkaritappioon Venäjälle.

Viime kisoista karvaan maun Naisleijonien suuhun jättänyt Venäjä luistelee vastaan heti perjantaina kisojen avausottelussa. Hiirikoski tietää pitkän kokemuksensa turvin, mitä on luvassa.

− Taitava joukkue heillä on aina mukana ja varsinkin hyökkääjät ovat aivan maailmanluokkaa. Venäläiset pelaavat vähän poikkeavalla tavalla moniin muuhun maahan verrattuna, sillä he hakevat juuri näille kärkihyökkääjilleen paikkoja jatkuvasti. Heidän kanssaan saa olla koko ajan tarkkana, Hiirikoski muistuttaa.

Suomi lähtee metsästämään MM-kisojen avausvoittoaan perjantaina alkaen klo 23 Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Sveitsi piinasi Suomea - Susanna Tapani ratkaisi jatkoajalla

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 21:29
Nations Cupissa pelattiin viimeiset ottelut, kun Naisleijonat kohtasi Sveitsin. Ottelu eteni lopulta jatkoajalle asti, jossa Susanna Tapani ratkaisi ottelun Suomen hyväksi. lue lisää

Sanni Hakala historiallisesta maalistaan: "Olen siitä tuuletuksesta saanut kuulla jälkikäteen"

MAAJOUKKUE | 14.4.2017 14:57
Naisleijonat nappasi viime viikonloppuna päättyneissä naisten MM-kisoissa pronssia ja voitti lisäksi Kanadan ensimmäistä kertaa arvokisatasolla. Hyökkääjä Sanni Hakala perkasi turnaustaan ja Suomen otteita läpi, kun aikaeron rasitukset oli saatu ravisteltua pois hartioilta. lue lisää

Naisleijonat murskasi Saksan pronssiottelussa

MAAJOUKKUE | 8.4.2017 1:11
Naisleijonat ei antanut Saksan yllättää itseään MM-kisojen pronssiottelussa. Suomi pyöritti peliään vahvasti läpi ottelun, eivätkä 8−0-voittolukemat jättäneet epäselvyyttä ottelun paremmasta osapuolesta. lue lisää

Noora Räty: "On kunnia edustaa taas Suomea"

MAAJOUKKUE | 6.4.2017 16:04
Naisleijonat vietti Plymouthissa keskiviikkona vapaapäivää meksikolaisen ruoan äärellä. Maalivahti Noora Räty valmistautui torstain välieräotteluun tulisen ruoan lisäksi ystävien ja kevyen treenin parissa. lue lisää

Susanna Tapani: "Pystymme omalla pelillämme voittamaan kenet tahansa"

MAAJOUKKUE | 4.4.2017 16:16
Naisleijonat on esiintynyt MM-kisoissa toistaiseksi vahvasti alun Venäjä-tappiosta huolimatta. Turnauksen pistepörssissä neljäntenä majaileva hyökkääjä Susanna Tapani kävi läpi joukkueen otteluita ja olosuhteita. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat