Näytönpaikka Alpeilla: Jeppiksestä Kärppiin - Kärpistä MM-kisoihin?

MAAJOUKKUE, Muut Sarjat / Haastattelu
Jimi Nylund saatetaan nähdä kisoissa pienemmässä roolissa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jimi Nylund ei ole välttämättä monenkaan papereissa ensimmäinen valinta kisakoneeseen. Kyse on kuitenkin potentiaalisesta nuoresta työntekijäroolin pelaajasta, joka voidaankin nähdä Sveitsissä keväällä alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Pikkuleijonien riveissä.

Mikä yhdistää Torontossa NHL-kiekkoa pelaavaa Leo Komarovia, liigapelaajia Erik ja Filip Riskaa, Neuvostoliiton alle 20-vuotiaiden joukkueessa MM-kultaa vuonna 1977 voittanutta Aleksejs Frolikovsia ja 17-vuotiasta Kärppä-pelaajaa Jimi Nylundia?

Vastaus on, että kaikki ovat pelanneet jossain vaiheessa uraansa Pietarsaaressa. Pietarsaari ei ole kiekkokaupunkina kaikkein tunnetuin, mutta sen kulta-ajat olivat 1990-luvun alussa, kun nykyään Jeppis Hockeynä tunnettu Pietarsaaren Centers pelasi I-divisioonassa kaksi kautta.

"Pelit ovat Paljon kovatempoisempia ja fyysisempiä kansainvälisissä otteluissa"

Nylund on Jeppiksen kasvatti ja ehti pelaamaan pietarsaarelaisseuran edustusjoukkueessa 15 vuoden iässä 14 ottelua, joissa syntyi kymmenen maalia ja kymmenen maaliinjohtanutta syöttöä. Pian hyökkääjä kuitenkin huomasi, että maisemaa täytyy vaihtaa kehittyäkseen.

− Tiesin, että Kärpissä on hyvää toimintaa ja hyvät puitteet mennä uralla eteenpäin. Lähdin Ouluun ihan kehittymään, Nylund avaa siirtoaan.

Vastuu on kasvanut

Vielä viime kaudella Nylund pelasi pääosan kaudesta Kärppien B-junioreissa, mutta nyt koko kausi on mennyt A-nuorten puolella. Kausi on ollut hyökkääjän mieleen.

− Hyvältä on meno maistunut tällä kaudella. Mukavaa on ollut, kun on saanut pelejä alle.

Myös vastuu on kasvanut sitä myötä, kun laituri on saanut otteluita tililleen. Roolin kasvaminen on miellyttänyt.

− Viime aikoina roolini on kasvanut ja olen päässyt pelaamaan ykkös- ja kakkoskentässä. Enemmän tulee nykyään myös erikoistilannemahdollisuuksia. Se totta kai kehittää, Nylund kertoo.

Kärppien A-nuoret keikkuu Nuorten SM-liigan kärkikastissa.
Kärppien A-nuoret keikkuu Nuorten SM-liigan kärkikastissa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Laiturin paikalla viilettävä Nylund on päässyt kokeilemaan vauhtiaan myös alle 18-vuotaiden maajoukkueessa kuluvalla kaudella. Niistä on otettu oppia.

− Pelit ovat paljon kovatempoisempia ja fyysisempiä kansainvälisissä otteluissa. Kärkimaita vastaan pelatut ottelut eroavat selkeasti A-nuorten SM-liigasta. Kyllä siellä saa ihan tosissaan mennä, että pysyy mukana, Nylund analysoi.

Nuorella laiturilla on mahdollisuudet nousta pitkällekkin urallaan, kunhan rooli on oikea. Kärppä-pelaaja tiedostaa, missä pitäisi vielä kehittyä eniten.

"on toki olemassa aina pieni mahdollisuus, että pääsee kisoihin mukaan"

− Suurimmat kehitystarpeet ovat luistelussa ja pelitilannenopeudessa. Kaikilla osa-aluilella pyrin toki eteenpäin.

Tavoitteena liigapaikka

Alle 18-vuotaiden MM-kisoissa Sveitsissä nähdään ikäluokan parhaita pelaajia ympäri maailman. Nylund ei välttämättä ensimmäinen valinta kisakoneeseen, mutta on täysin mahdollista, että näemme pietarsaarelaislaiturin myös Sveitsissä.

Myös hyökkääjä itse uskoo mahdollisuuksiin.

− Onhan toki olemassa aina pieni mahdollisuus, että pääsee kisoihin mukaan. Se varmasti auttaa, että olen päässyt nyt maajoukkueen mukana pelaamaan. Sen eteen pitää vain tehdä kovasti töitä, Nylund kertoo.

Nylund ei lähde haukkaamaan liian isoa palaa kisakoneesta. Tavoite on päästä mukaan, mutta roolin suhteen laituri on vaatimaton.

− En usko, että pääsisin samoihin rooleihin, mitä Kärpissä pelaan. Roolini olisi varmaan alemmissa kentällisissä.

Vaikka kisapaikka ei aukeisikaan, on Nylund asettanut tulevaisuuden suhteen selkeän tavoitteen.

− Paljon pitää töitä tehdä, mutta tavoitteena on totta kai saada liigapaikka. Sinne on kuitenkin vielä pitkä matka, Nylund päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle