Mustosen pelipaikka löytyy kolmosketjun keskeltä

LIIGA / Haastattelu
Suurin osa Mustosen aikuisuran peleistä on kulunut Kiekko-Vantaan paidassa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sunnuntaina Ilvekseen siirtynyt Aleksi Mustonen veti uuden seuransa kanssa ensimmäiset harjoitukset maanantaina. Tuore nuorten maailmanmestari debytoi kotiyleisönsä edessä jo tiistaina.

Vasta 18-vuotias Mustonen siirtyi Ilvekseen pelaajakaupassa, jossa myös Joonas Korpisalon vahvistettiin jatkavan Tampereella kauden loppuun. Ilveksen suunnalta puolestaan matkasi Helsinkiin puolustaja Niko Peltola.

Nopeasti se lähtö lopulta tuli, kun oli hommat saatu hoidettua.

- Hyvä fiilis tässä on. Alkuun vähän totta kai jännitti, mutta äijät ottivat kyllä todella hyvin vastaan joukkueeseen.

Ilveksessä on Mustosen ja Korpisalon lisäksi muita jokeritaustaisia pelaajia. Myös Jiri Veistola, Tommi Kivistö, Alexander Ruuttu ja Miro Hovinen ovat saaneet kiekko-oppejaan helsinkiläisseurassa.

- Viisi tuttua pelaajaa tässä oli joukkueessa, ja lisäksi huoltaja. Kyllähän se auttaa paljon. Aamulla kun tulin hallille, ei täällä ollut paikalla kuin huoltaja JP [Janne Jansson], sen kanssa saatiin hommat hyvin hoidettua.

Ilveksen pitkäaikainen huoltaja Jansson toimi nuorten maajoukkueen huoltajana vuodenvaihteen kultaan päättyneissä MM-kisoissa.

Lähtö tuli nopeasti

Mustonen ehti sulatella kauppaa jonkin aikaa, mutta lopulta muutto Tampereelle tuli ajankohtaiseksi hyvinkin nopeasti.

- Kyllä tämä siirto oli jonkun aikaa hautumassa, mutta nopeasti se lähtö lopulta tuli, kun oli hommat saatu hoidettua.

- MM-kisoja ennen oli jonkun verran jo puhetta tästä siirrosta, mutta varsinaisesti asiat etenivät vasta kisojen jälkeen.

Urallaan 11 liigaottelua Jokereiden paidassa pelannut hyökkääjä debytoi uudessa seurassaan jo tiistaina, pelinumerona on jo maajoukkueestakin tuttu 21.

- Kyllä minun pitäisi olla pelaamassa tiistaina. Kolmosketjun keskellä on pelipaikka.

Mustosen laidoilla nähdään todennäköisesti Tommi Välimaa ja Jussi Pesonen. Toistaiseksi kaverit ovat Mustoselle hieman tuntemattomia.

- Isoja ainakin oli äijät. Enempää en tiedä, yhdet jäät tässä tosiaan vasta takana. Hyviltä jätkiltä ne vaikuttaa sekä jäällä että kentän ulkopuolella.

Ilveksen pelityyli on Mustoselle toistaiseksi hieman vielä pimennossa.

- En ole ehtinyt sen enempää pelityyliin tutustua. Vähän tuossa Tuomas Tuokkolan kanssa juttelimme, ja hänen mukaansa pelityylin pitäisi kyllä sopia minulle. Toivottavasti sopii.

Muse jää - ainakin kevääseen 2016 asti

Mustonen teki Ilveksen kanssa pitkän sopimuksen, joka pitää miehen Tampereella kevääseen 2016 asti. Senkin jälkeen sopimuksessa on vielä optiovuosi.

- Minun kannaltani tämä ainakin on ihan positiivinen juttu. Tässä oli vähän hakusessa, että missä tulevaisuudessa pelaan, niin olin kyllä heti kiinnostunut kun Ilveksestä kyseltiin.

Vielä vuosi sitten Mustonen oli kiekkomaailmassa tunnettu lähinnä penkillejäämisestään, kun Jokereiden apuvalmentaja Tomek Valtonen huusi surullisenkuuluisassa Helsingin paikallisottelussa legendaariseksi jääneen "Muse jää!" -huudon, joka tallentui myös videolle. Lentävä lause ei ole jäänyt elämään vain internetissä.

- Kyllä siitä aika paljon kuulee vitsejä, Mustonen naurahtaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle