Mustonen uskoo Ilvekseen loppuun asti

LIIGA / Haastattelu
Mustonen on luottavainen loppukauden suhteen.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves ja Blues kohtasivat kahdesti peräkkäin Liigan runkosarjan tiimellyksessä. Pisteet kirjattiin lopulta tyylipuhtaasti 6-0 tamperelaisjoukkueelle. Yksi joukkueen onnistujia oli hyökkääjä Aleksi Mustonen.

Ilves kohtasi Bluesin kahdesti viikonlopun aikana. Perjantaina huiman kolmannen erän kirin myötä Ilves haki pisteet Espoosta maalein 2-4. Lauantaina kotihallista irtosi tyylipuhdas 3-0-voitto. Ilveksen tuulennopea keskushyökkääjä Aleksi Mustonen teki maalin molemmissa otteluissa.

− Hyvältä tuntuu voittaa. Eilen oli ehkä vähän hankalampi peli kuin tänään, puntaroi Mustonen lauantain ottelun jälkeen.

Ilves pääsi ottelussa niskan päälle jo heti alkumetreillä, kun Kai Kantola nosti kiekon Bluesin verkkoon.

− Saimme maalin heti ottelun alkuun ja se oli hyvä selkänoja matkalla voittoon.

Ilves vaihtoi valmentajaa taannoin, kun Tuomas Tuokkola sai väistyä Kari Heikkilän tieltä. Mustonen näkee muutoksessa hopeareunuksen.

− Sanoisin, että se on tuonut jokaiselle jotain uutta pontta tekemiseen. Kiva on pelata, kun vastuuta tulee. Halua on myös pelata yhä enemmän ja enemmän. Meillä on hyvä porukka kasassa, joten vastuu täytyy aina ansaita, Mustonen tiesi.

− Puolustuspeliä olemme hieman muuttaneet ja pelaamista muutenkin suoraviivaistettu. Ylöspäin ja maalia kohti menemme nykyään enemmän. Tänään se ainakin toimi, kun tuli tilanteita ja maaleja.

Mustosella riittää pelinälkää

− Pitkään on näitä onnistumisia haettu. Tekee hyvää, kun sai maalitilin jälleen auki. Joukkue edellä mennään kuitenkin, muistutti Mustonen.

Ilves valahti pitkän tappioputkensa myötä syvälle Liigan pohjalle, mutta Blues-voitot antoivat joukkueelle uskoa pitemmästä keväästä. Mustosella on vahva mielipide loppukaudesta

− Ehdottomasti taistelutahtoa riittää. Jokainen pelaa tässä joukkueessa sillä ajatuksella, että keväällä ollaan vielä mukana. Pudotuspelit ovat yhä unelma ja tavoite, Mustonen naulasi.

Liigassa on pelattu niin sanottuja back-to-back-otteluita nyt kolme otteluparia perätysten. Mustonen viihtyy kiihkeässä ottelutahdissa.

− Kyllä minä ainakin tykkään. Pudotuspelimeininkiä. Huomaa, että porukka syttyy näihin peleihin. Ei näihin väsy, päätti Mustonen.

Mustonen ja Ilves jatkavat taivaltaan ensi keskiviikkona, kun se kohtaa Kouvolassa KooKoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle