Mustonen kielsi kellumisen, löllymisen ja lällymisen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pasi Mustonen suuntasi katseet kohti pronssipeliä.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Suomi taisteli Kanadaa vastaan välierässä sen minkä pystyi, mutta Kanada vei ottelun lopulta nimiinsä 3−0-lukemin. Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen suuntasi katseensa jo lauantaihin.

Kanada hallitsi peliä Suomea vastaan, mutta suomalaisilla oli omat hyvät hetkensä. Maalinteko oli kuitenkin tahmeaa, mutta Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen ei venynyt asian suhteen ylianalyyseihin.

− Kanada oli yksinkertaisesti parempi, mikä paljolti selittää sen miksi hyviä maalipaikkoja oli niin vaikea saada. Ottelu ratkesikin pitkälti siihen, ettemme ole vielä yksilöinä ihan riittävän hyviä voittaaksemme Kanadan.

0−3-tappiolla ollessaan Suomi otti ottelussa Meeri Räisäsen pois maalilta jo poikkeuksellisen aikaisessa vaiheessa. Pelikello näytti 53.39, kun Suomi pääsi ylivoimalle ja Räisänen otettiin vaihtoon. 

Suomi pääsi jauhamaan kuudella neljää vastaan pitkän tovin, mutta Kanadan maalilla torjunutta Ann-Renee Desbiensiä ei onnistuttu yllättämään.

 − Me pelasimme voitosta loppuun asti ja siksi otin maalivahdin niin aikaisessa vaiheessa pois. Pääsimme pelaamaan kuudella neljää vastaan parikin minuuttia ja itse asiassa pelasimme siinä todella hyvin, mutta maali jäi harmittavasti tekemättä, Mustonen kertoi.

"Tulee jo itku, jos joutuu vielä yhdenkin Venäjän pelin katsomaan"

− Olen tappiosta huolimatta erittäin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen. Jokaisella oli kyllä aivan kaikki pelissä. 

Pronssiottelu ja vastassa Venäjä

Suomi kohtaa lauantaina pronssiottelussa Venäjän, joka otti omassa välierässään USA:lta kuokkaan rajuin 1−13-lukemin.

Kanada-ottelun päättymisen ja pronssipelin alkamisen välillä on vain vajaat 17 tuntia. 

Mustonen totesi, ettei valmennus voi enää tässä vaiheessa tehdä mitään taikatemppuja palautumisen suhteen.

− Palautuminen Venäjä-otteluun tapahtuu pelaajilla nyt aika pitkälti korvien välissä. Vedimme tilanteen yhteen pukukopissa heti pelin jälkeen ja jokainen pelaaja on henkilökohtaisesti luvannut nollaavansa tämän Kanadalle kärsityn tappion.

− Kukaan ei saa jäädä kellumaan, löllymään ja lällymään tähän katkeraan tappioon, vaan se pitää unohtaa ja mennä yhdessä eteenpäin. Tiedämme kyllä pystyvämme voittamaan Venäjän, mikäli vain valmistaudumme otteluun hyvin.

Venäjä vastustajana sai Mustosen analyysikynän raapustamaan, mutta tutkimustyötä on hänen sanojensa mukaan tehty jo tarpeeksi.

− Ei niitä Venäjän pelejä viitsi enää yhtään pitempään katsella. Tulee jo itku, jos joutuu vielä yhdenkin kerran katsomaan.

− Saavutamme mitalin nimenomaan koko joukkueen voimalla. Venäjällä on käytännössä yksi ketju ja kaiken lisäksi yksi heidän pelaajistaan on ollut mukana jokaisessa heidän tekemässään kuudessa maalissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle