Musiikkimies Mikko Salmio soittaa suuta ja kitaraa

LIIGA / Haastattelu
Salmio onnistui kahdesti maalinteossa Lukkoa vastaan.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Mikko Salmio iski kaksi maalia Lukon verkkoon Satakunnan paikalliskamppailussa. Vapaa-ajallaan kitaraa soittava Salmio ei täysin tyrmää mahdollisuutta joukkuekavereiden yhteiseen pikkujoulubändiin.

Ässät kaatoi Lukon kotonaan 4-2-lukemin, vaikka vierailijat ehtivät aluksi karata kahden maalin johtoon. Mikko Salmio onnistui kuitenkin tasoittamaan pelin maaleillaan kahdessa minuutissa. Hattutemppu jäi vielä odottamaan tulevaisuuteen, vaikka ottelun lopussa edessä oli jopa tyhjä maali.

− Ei ole valittamista, vaikka hattutemppu jäi yhä odottamaan. Nämä kaksi maalia tulivat kuitenkin tärkeään paikkaan ja toivat meidät peliin mukaan, viimeksi JYPiä vastaan lokakuussa kaksi maalia iskenyt Salmio iloitsi.

Vapaa-ajalla miehen ajatukset jääkiekon ulkopuolelle vie musiikki ja erityisesti kitaransoitto.

− 15 vuotta olen soittanut, mutta en kuitenkaan vakavasti, vaan ihan harrastellen. Kitaransoitto on pysynyt sellaisena kivana illanviettotapana, Salmio kertoi.

Vaikka mies itse ei kerro soittavansa kitaran lisäksi kuin korkeintaan suutaan, Ässien miehistöstä löytyy ainakin kaksi muuta musiikkimiestä: Niko Peltola ja Antoine Laganière.

− Kyllä me hieman olemme lyöttäytyneet yhteen. Peltolan kanssa soitetaan välillä yhdessä ja Laganièren kanssa taas jutellaan paljon musiikista. Mukavaahan se on, että joukkueessa on muitakin samanhenkisiä ihmisiä, Salmio sanaili.

Toimittajan ajatusta yhteisestä pikkujoulukokoonpanosta hyökkääjä ei välittömästi tyrmää.

− Pikkujouluthan ovat vasta tulossa! Kyllähän meillä saattaisi olla pari kappalettakin, jotka voisi esittää..., virnisti Salmio.

» Lähetä palautetta toimitukselle