Pihlman pelasi nelosketjussa.

Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com

Muiston kunnioittamista ja Pihlmanin merkkipaalu − "Ei mietitty liikaa"

JYP tasoitti välieräsarjan KalPaa vastaan 2−2-tilanteeseen. Ottelussa komean merkkipaalun saavutti Tuomas Pihlman, jolle peli oli uran 100. pudotuspeli.

JYPin 2−0-voittoon päättynyt neljäs välieräottelu noudatti tuttua kaavaa. Peli oli vauhdikasta ja ainakin näennäisesti tiukkaa. JYP oli kuitenkin pidemmän ajan niskan päällä ja nappasi ansaitun voiton.

− Hienoa, että saatiin sarja tasoihin. Tänään tehtiin maalit ja Jussi [Olkinuora] pelasi maalissa hyvän pelin, kertasi Tuomas Pihlman.

Samalla voimahyökkääjän tilille napsahti 100. liigan pudotuspeli.

− Tällä hetkellä tämä oli elämäni tärkein peli. Nyt mennään kuitenkin eteenpäin ja lataudutaan seuraavaan peliin, Pihlman tuumasi.

KalPa johti ottelusarjaa jo 20, mutta sarja ei edennyt läpijuoksuksi. Pihlman ei kuitenkaan näe, että kaksi perättäistä voittoa olisivat tuoneet jyväskyläläisille suurta henkistä etulyöntiasemaa.

− Parin ekan pelin jälkeen palaveerattiin ja nyt sarja on tasoissa. Pieniä asioita on vielä petrattava.

Yksi petrattava asia on JYPin ylivoimapelaaminen. 13 ylivoimamahdollisuuden aikana hurrikaaniryhmä ei ole onnistunut tekemään yhtään maalia. Pihlman myönsi, että asioiden on parannuttava, mutta keinoja konkari ei suostunut avaamaan.

Muistoa kunnioittaen

JYP pelasi ottelun surunauhat kädessään, sillä pitkäaikainen kannattaja Mikko Jaatinen oli kuollut.

− Haluttiin kunnioittaa todella pitkäaikaisen fanin poismenoa. Ei jääty miettimään liikaa, sillä peli ei saa mennä ohi, Pihlman avasi.

Pihlman myönsi, että kunnioitus sujui hienoissa merkeissä.

− Hyvää latausta ja taistelua läpi pelin. Pelasimme hänen kunniakseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Pihlmanin uralle päätepiste

LIIGA | 6.10.2017 14:30
Suurimman osan urastaan JYPiä edustanut Tuomas Pihlman lopettaa peliuransa. Hän kertoi päätöksestään JYPin nettisivuilla. lue lisää

Tuomas Pihlman uransa kohokohdista: "Olen tehnyt yhden maalin ilman kypärää!"

LIIGA | 29.10.2016 12:00
Tuomas Pihlman pelasi viime viikon lauantaina Tampereella 600. Liiga-ottelunsa. Miehen uralle on mahtunut mestaruuksia, loukkaantumisia ja Pohjois-Amerikan reissua. Jatkoaika kävi JYP-Jukurit-ottelun jälkeen kysymässä miehen mietteitä illan ottelusta ja urasta. lue lisää

Hylätty maali herätti keskustelua − "Olen ehdottoman toista mieltä"

LIIGA | 17.10.2017 21:38
Jyväskylässä nähtiin kiivas taisto JYPin ja SaiPan välillä. SaiPan kärsivällinen puolustuspelaaminen toi pisteet. Yksi eniten huomiota kiinnittänyt osa-alue oli jälleen tuomaritoiminta. lue lisää

Hongan veljesparven nuorimmalle liigadebyytti − "Hänellä ei ole hermoja"

LIIGA | 17.10.2017 21:23
Ennakkoarvioinneissa Jyväskylän tiistai-illan mielenkiintoisimmaksi yksityiskohdaksi oli helppo nostaa Anttoni Hongan liigadebyytti. Alun jännityksen jälkeen vahvuudet alkoivat tulla esiin. lue lisää

JYPin puolustusosastolle uusi menetys - SaiPan Oksaselle tilanteesta ulosajo

LIIGA | 17.10.2017 19:57
Jyväskylässä nähtiin ikävä tilanne toisessa erässä, kun joukkueen runkopuolustaja Ossi Ikonen loukkaantui. SaiPan Ahti Oksanen sai tilanteesta ulosajon. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

KärpätHIFK
"Hyvä isäntä, huono vieras"
Pistekeskiarvolla mitattuna Kärpät on sarjan paras kotijoukkue, eikä se ole jäänyt kertaakaan pisteittä kotihallissaan. HIFK on vastaavasti kolmanneksi huonoin vierasjoukkue. Myös sarjataulukossa joukkueet edustavat eri ääripäätä. HIFK ei ole oululaisille helppo suupala, mutta ennakkosuosikin viitta lankeaa silti Kärpille.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Tuomas Pihlman

s. 1982 Espoo
188CM / 97KG
SOPIMUS: 2017
VARAUS: 2001 New Jersey Devils 2. kierros #48