USA:n joukkueessa oli päävalmentaja Bob Motzkon mukaan jotain erityistä.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Motzko käänsi sankarin katseet pois Terrystä - Ducharme kehui Chabot'a

Loppuottelun tauottua kummallakaan valmentajalla ei ollut valittamista joukkueensa esityksestä. Vain yksi joukkue saattoi voittaa mestaruuden, ja sitä harmitteli myös USA:n mestariluotsi Bob Motzko.

Mestaruuden voittaneen USA:n päävalmentajan Bob Motzkolla riitti tiukan taistelun jälkeen ymmärrystä kanadalaisille, kun he hävisivät mestaruuden pienimmällä mahdollisella marginaalilla.

− Tämä oli loistava jääkiekko-ottelu. Sääli, että sen piti ratketa voittomaalikilpailussa, mutta se on kansainvälinen sääntö. On harmillista, että tällaisessa pelissä pitää olla häviäjä.

Motzko kehui vastustajan otteita kahdessa viimeisessä pelissä.

− Kanada toi parasta peliään Ruotsi-välierään ja jatkoi samaa ensimmäisessä erässä. Siihen meidän piti vastata, ja olen ylpeä jätkistämme, että he tulivat takaa, Motzko arvioi pelin kulkua.

Vaikka Troy Terry keräsi ratkaisumaalillaan suurimman huomion voittomaalikilpailussa, Motzko halusi korostaa myös maalivahdin osuutta voittoon, jopa Terryn suorituksen yli.

- Hän on velho niissä. Kuitenkin suuri tarina on [Tyler] Parsons. Hän on erityinen maalivahti, ja voittomaalikilpailun voitto oli hänen.

Kaikkiaan Motzko oli aavistanut joukkueesta paljon hyvää jo varhaisessa vaiheessa.

- Michiganissa kokoontuessa huomasi, että joukkueessa on jotain erityistä. Ryhmä, joka tuli takaa, eikä hävinnyt yhtään ottelua. Syvyys joukkueessa toi tämän mestaruuden.

Kanadan päävalmentaja Dominique Ducharme kiitteli joukkuetta kokonaisuudessaan.

- Olen ylpeä jätkistä, pelaajista muuhun henkilöstöön. Halusimme että joukkue elää hetkessä ja antaa kaikkensa. Sen he tekivät, mutta valitettavasti he eivät saaneet haluamaansa palkintoa.

Vaikka joukkue olikin vahva, Ducharme nosti yhden pelaajan esille sitä kysyttäessä. Thomas Chabot voitti turnauksen arvokkaimman pelaajan palkinnon, mikä ei missään tapauksessa ollut väärä valinta, vaikka Kanada hopealle jäikin.

- Hän oli dominoiva pelaaja. Hyvä hyökkäyspäässä, ja puolustuspäässä teki myös työnsä estäen vastustajaa tekemästä maaleja. Hän ansaitsi turnauksen arvokkaimman pelaajan palkinnon, ja olen iloinen siitä.

Kanadan nuorten joukkueen kokoamisessa suurin vaikeus on roolittaa pelaajat oikein. Ducharmen mukaan tällä kertaa siinä ei ollut ongelmaa.

- Pelaajat jättävät egonsa pukukopin ulkopuolelle tällaisessa joukkueessa. Kaikki pelaavat ylivoimaa, mutta tällaisessa tilanteessa he ymmärtävät roolinsa. Tämän lähemmäksi MM-kultaa ei voi päästää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Kisojen tähdistökenttä valittu - kultajoukkue Kanadasta vain yksi mahtui tähdistöön

MAAJOUKKUE | 6.1.2018 6:07
Finaalin ratkettua nuorten MM-kisojen tähdistökenttä ja parhaimmat pelaajat palkittiin. Kultaa voittaneelta Kanadalta tähdistöön pääsi vain yksi pelaaja. Yhdysvalloilta kenttään pääsi kaksi pelaajaa, hopeaa saavuttaneelta Ruotsilta myös kaksi ja Tšekiltä yksi. lue lisää

Nuorten MM-kisojen välieräparit ratkenneet

MAAJOUKKUE | 3.1.2018 5:33
Nuorten MM-kisojen puolivälierät saatiin päätökseen myöhään keskiviikkoaamuna. Välierissä nähdään Tšekki, Ruotsi, Kanada ja Yhdysvallat. lue lisää

Kanadalle ja Yhdysvalloille menetyksiä puolivälieriin

MAAJOUKKUE | 2.1.2018 21:40
Kanada ja Yhdysvallat joutuvat lähtemään omiin puolivälieriinsä vajaalla miehityksellä. lue lisää

Fanit innoissaan ulkoilmaottelusta‚ pikkupakkasessa nautittiin amerikkalaisen jalkapallon perinteistä

MAAJOUKKUE | 30.12.2017 9:09
Nuorten MM-kisoissa pelattiin ensi kertaa ulkoilmaottelu, kun Kanada ja Yhdysvallat kohtasivat NFL-joukkue Buffalo Billsin kotiareenalla. Fanit nauttivat ennen ottelua amerikkalaisen jalkapallon perinteistä ja pitivät mekkalaa yllä koko pelin ajan. lue lisää

NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly pitää ulkoilmaotteluita tärkeänä vientikeinona lajille

MAAJOUKKUE | NHL | 30.12.2017 1:04
Nuorten MM-kisojen ulkoilmaottelu keräsi hyvän yleisömäärän NFL-seura Buffalo Billsin kotistadionille New Era Fieldille. Katsojia oli lopulta 44 592. Bill Daly pitää ulkoilmaotteluita hyvänä näyteikkunana lajille. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Lisää aiheesta