USA:n joukkueessa oli päävalmentaja Bob Motzkon mukaan jotain erityistä.

Emil Hansson www.Facebook.com/HanssonPhotography

Motzko käänsi sankarin katseet pois Terrystä - Ducharme kehui Chabot'a

Loppuottelun tauottua kummallakaan valmentajalla ei ollut valittamista joukkueensa esityksestä. Vain yksi joukkue saattoi voittaa mestaruuden, ja sitä harmitteli myös USA:n mestariluotsi Bob Motzko.

Mestaruuden voittaneen USA:n päävalmentajan Bob Motzkolla riitti tiukan taistelun jälkeen ymmärrystä kanadalaisille, kun he hävisivät mestaruuden pienimmällä mahdollisella marginaalilla.

− Tämä oli loistava jääkiekko-ottelu. Sääli, että sen piti ratketa voittomaalikilpailussa, mutta se on kansainvälinen sääntö. On harmillista, että tällaisessa pelissä pitää olla häviäjä.

Motzko kehui vastustajan otteita kahdessa viimeisessä pelissä.

− Kanada toi parasta peliään Ruotsi-välierään ja jatkoi samaa ensimmäisessä erässä. Siihen meidän piti vastata, ja olen ylpeä jätkistämme, että he tulivat takaa, Motzko arvioi pelin kulkua.

Vaikka Troy Terry keräsi ratkaisumaalillaan suurimman huomion voittomaalikilpailussa, Motzko halusi korostaa myös maalivahdin osuutta voittoon, jopa Terryn suorituksen yli.

- Hän on velho niissä. Kuitenkin suuri tarina on [Tyler] Parsons. Hän on erityinen maalivahti, ja voittomaalikilpailun voitto oli hänen.

Kaikkiaan Motzko oli aavistanut joukkueesta paljon hyvää jo varhaisessa vaiheessa.

- Michiganissa kokoontuessa huomasi, että joukkueessa on jotain erityistä. Ryhmä, joka tuli takaa, eikä hävinnyt yhtään ottelua. Syvyys joukkueessa toi tämän mestaruuden.

Kanadan päävalmentaja Dominique Ducharme kiitteli joukkuetta kokonaisuudessaan.

- Olen ylpeä jätkistä, pelaajista muuhun henkilöstöön. Halusimme että joukkue elää hetkessä ja antaa kaikkensa. Sen he tekivät, mutta valitettavasti he eivät saaneet haluamaansa palkintoa.

Vaikka joukkue olikin vahva, Ducharme nosti yhden pelaajan esille sitä kysyttäessä. Thomas Chabot voitti turnauksen arvokkaimman pelaajan palkinnon, mikä ei missään tapauksessa ollut väärä valinta, vaikka Kanada hopealle jäikin.

- Hän oli dominoiva pelaaja. Hyvä hyökkäyspäässä, ja puolustuspäässä teki myös työnsä estäen vastustajaa tekemästä maaleja. Hän ansaitsi turnauksen arvokkaimman pelaajan palkinnon, ja olen iloinen siitä.

Kanadan nuorten joukkueen kokoamisessa suurin vaikeus on roolittaa pelaajat oikein. Ducharmen mukaan tällä kertaa siinä ei ollut ongelmaa.

- Pelaajat jättävät egonsa pukukopin ulkopuolelle tällaisessa joukkueessa. Kaikki pelaavat ylivoimaa, mutta tällaisessa tilanteessa he ymmärtävät roolinsa. Tämän lähemmäksi MM-kultaa ei voi päästää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

A-lohkon leiriryhmät nuorten MM-kisoihin

MAAJOUKKUE | 6.12.2017 20:19
Alle 20-vuotiaiden leiriryhmiä julkaistaan hiljalleen seuraavien päivien aikana. Jatkoaika niputti yhteen maiden leirikokoonpanoja. lue lisää

Nuorten MM-puolivälierät tarkastelussa − kaikki ei ole sitä, miltä näyttää

MAAJOUKKUE | 2.1.2017 14:00
Uusi vuosi ja uudet kujeet. Uudet tuulet puhaltavat myös nuorten MM-kisoissa, jossa pyörähtävät pudotuspelit käyntiin. Maanantai-illan ja seuraavan yön aikana pelataan neljä puolivälierää. lue lisää

USA vei lohkovoiton Kanadan edestä − voitti keskinäisen pelin ylivoimillaan

MAAJOUKKUE | 1.1.2017 1:08
USA ja Kanada ratkaisivat Toronton lohkon ykkössijan keskinäisessä ottelussa. Vähämaalisen ottelun ratkaisu nähtiin jo avauserässä. lue lisää

Suurennuslasi esiin − esittelyssä nuorten kisojen kuuma kärki

MAAJOUKKUE | 26.12.2016 16:00
Nuorten MM-kisat ovat jo aivan oven takana. Tässä toimittajan näkemys kisojen kärkikymmeniköstä pelaajien osalta, joita tulisi ehdottomasti kotisohvalta käsin seurata. lue lisää

Kuusi pelaajaa ulos Kanadan nuorten MM-leiriltä

MAAJOUKKUE | 15.12.2017 18:09
Alkujaan 32 pelaajan kokoisena ollut Kanadan nuorten maajoukkueen leiriryhmä kapeni kuudella pelaajalla ensimmäisten harjoitusottelujen jälkeen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Lisää artikkeleita