Tällä kaudella kohti KHL-maaleja, missä ensi kaudella?

Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi

Mosesin agentti: "Kiinnostuneita on paljon"

Jatkoaika tavoitti Steve Mosesin sekä lukuisten muiden kiekkotähtien agentin Markus Lehdon Chicagosta. Lehdon mukaan ei ole epäilystäkään, etteikö Mosesille aukeaisi mahdollisuus NHL-uraan. Kysymys on vain siitä, milloin ja mihin.

KHL:n runkosarjakin on vielä pahasti kesken, mutta keskustelu sarjan maalipörssiä johtavan Steve Mosesin siirtokuvioiden ympärillä käy kuumana. KHL:n ykköstykiksi noussut Moses kiinnostaa agentti Markus Lehdon mukaan kaikissa ilmansuunnissa.

− Kaveri johtaa maalipörssiä, ja takana on Ilja Kovaltšukin kaltasia pelaajia, joilla on kova historia NHL:ssäkin. Kyllähän se paljon kiinnostusta herättää niin idässä kuin lännessäkin.

Kysymys on enää siitä, mistä löytyy sopiva paikka ja paras mahdollisuus tehdä läpimurto NHL-jäille. 

− Steve pelaa tällä hetkellä NHL-tason kiekkoa, ja voi ehdottomasti tehdä NHL-sopimuksen. Pyritään löytämään pelityyliltään, valmennustavaltaan ja materiaaliltaan optimaalinen ratkaisu. Mutta ei Steve ole sulkenut pois KHL:ssä tai Jokereissa jatkamistakaan.

Vastaus on odotetun ympäripyöreä, mutta eipä juuri tämän enempää voi mediaan kertoakaan. Sen voi kertoa, miten Moses on kehittynyt. Lehto kertoo suojattinsa kypsyneen vasta viime vuosien aikana.

− Jos Steveä on joskus pidetty vähän lyhytjänteisenä ja tuittuilevana, niin nyt tilanne on toinen. Nämä muutamat kriittiset lisävuodet ovat tuoneet hänelle paljon lisää ymmärrystä ammattilaisurheilun vaatimuksista.

− Vaikka Pohjois-Amerikan GM:t haluavat isoja ja hyvin luistelevia pelaajia, on pienemmillekin tarvetta. Uskon, että hän sopeutuisi hyvin NHL-maailmaan.

Varmaa on se, että Lehdon toimiston oven takana on pitkä jono seuroja. Tulevan pelipaikan valinnan suhteen Mosesilla on positiivinen ongelma.

Mutta millaista tietä Steve Moses on KHL-otsikoihin kulkenut? Sen voit lukea ensi maanantaina julkaistavasta laajasta henkilökuvasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

"Jännitti ja jopa hermostutti" - Moses on palannut Helsinkiin tekemään maaleja

KHL | 7.1.2018 19:51
Kolme kautta, joista viimeisellä kaudella KHL:n maaliennätys. Steve Moses jätti jokerifaneihin lähtemättömän vaikutuksen. Nyt mies on palannut Helsinkiin ja kuin sovitusti, kekko löysi tiensä maaliin heti ensimmäisessä kotiottelussa. lue lisää

Maltilla Mosesin kanssa, arvo nähdään vasta pudotuspeleissä

KHL | 3.1.2018 19:56
Helsingin Jokerit teki ennen KHL:n siirtotakarajaa kovan hankinnan, kun kolmen vuoden takainen maalikuningas Steve Moses saapui takaisin Helsinkiin. Mosesiin lyötiin kovat odotukset pöytään heti kättelyssä, mutta maalintekijälle on annettava aikaa. lue lisää

Moses tekee paluun Jokereihin

KHL | 25.12.2017 10:13
Jokerit saa kovan paluumuuttajan, kun kaudella 2014-15 KHL:n maalikuninkuuden voittanut Steve Moses palaa Helsinkiin. lue lisää

Jokereiden kausi toistaiseksi: ailahteleva, tasapaksu ja toisaalta kliininen – Mitkä ovat näkymät pudotuspeleihin?

KHL | 29.1.2018 9:56
Vahvan alkukauden jälkeen Helsingin Jokerit ajautui ongelmiin. Pitkin talvea myös loukkaantumiset ovat verottaneet joukkuetta isommalla kädellä. Missä Jokerit nyt menee? Onko KHL:n läntisen konferenssin kärkiseuralla vielä mahdollisuus pitkään kevääseen? Jatkoajan toimittajat käyvät aihetta läpi tässä artikkelissa. lue lisää

Mestareita katsomossa, ei kentällä

KHL | 26.1.2018 22:06
Jokerit kunnioitti perjantai-illan ottelussa Dinamo Riikaa vastaan vanhoja Suomen mestareitaan, mutta jäältä olivat mestarien elkeet kaukana, jälleen. Jukka Jalonen sysäsi vastuuta avainpelaajilleen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Steve Moses

Jokerit #12 R lh
s. 1989 Leominster, MA, USA
176CM / 78KG
SOPIMUS: 2020