Tällä kaudella kohti KHL-maaleja, missä ensi kaudella?

Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi

Mosesin agentti: "Kiinnostuneita on paljon"

Jatkoaika tavoitti Steve Mosesin sekä lukuisten muiden kiekkotähtien agentin Markus Lehdon Chicagosta. Lehdon mukaan ei ole epäilystäkään, etteikö Mosesille aukeaisi mahdollisuus NHL-uraan. Kysymys on vain siitä, milloin ja mihin.

KHL:n runkosarjakin on vielä pahasti kesken, mutta keskustelu sarjan maalipörssiä johtavan Steve Mosesin siirtokuvioiden ympärillä käy kuumana. KHL:n ykköstykiksi noussut Moses kiinnostaa agentti Markus Lehdon mukaan kaikissa ilmansuunnissa.

− Kaveri johtaa maalipörssiä, ja takana on Ilja Kovaltšukin kaltasia pelaajia, joilla on kova historia NHL:ssäkin. Kyllähän se paljon kiinnostusta herättää niin idässä kuin lännessäkin.

Kysymys on enää siitä, mistä löytyy sopiva paikka ja paras mahdollisuus tehdä läpimurto NHL-jäille. 

− Steve pelaa tällä hetkellä NHL-tason kiekkoa, ja voi ehdottomasti tehdä NHL-sopimuksen. Pyritään löytämään pelityyliltään, valmennustavaltaan ja materiaaliltaan optimaalinen ratkaisu. Mutta ei Steve ole sulkenut pois KHL:ssä tai Jokereissa jatkamistakaan.

Vastaus on odotetun ympäripyöreä, mutta eipä juuri tämän enempää voi mediaan kertoakaan. Sen voi kertoa, miten Moses on kehittynyt. Lehto kertoo suojattinsa kypsyneen vasta viime vuosien aikana.

− Jos Steveä on joskus pidetty vähän lyhytjänteisenä ja tuittuilevana, niin nyt tilanne on toinen. Nämä muutamat kriittiset lisävuodet ovat tuoneet hänelle paljon lisää ymmärrystä ammattilaisurheilun vaatimuksista.

− Vaikka Pohjois-Amerikan GM:t haluavat isoja ja hyvin luistelevia pelaajia, on pienemmillekin tarvetta. Uskon, että hän sopeutuisi hyvin NHL-maailmaan.

Varmaa on se, että Lehdon toimiston oven takana on pitkä jono seuroja. Tulevan pelipaikan valinnan suhteen Mosesilla on positiivinen ongelma.

Mutta millaista tietä Steve Moses on KHL-otsikoihin kulkenut? Sen voit lukea ensi maanantaina julkaistavasta laajasta henkilökuvasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jokainen ihminen on laulun arvoinen, Marko Anttila ikivihreän

KHL | 18.10.2017 14:01
Jokerien rivit ovat pursuneet vahvoja suorittajia alkaneella kaudella, mutta yksi on ylitse muiden. Ja ei, se ei ole Eeli Tolvanen. lue lisää

Ennätysmies Zapolski – "Tämän joukkueen kanssa on mahtava pelata!"

KHL | 17.10.2017 21:49
Jokerit otti tiistaina 15. peräkkäisen voiton, kun Ak Bars Kazan kaatui Helsingin areenalla. Suurin huomio kohdistui jokeriveskari Ryan Zapolskiin, joka torjui seurahistoriaa. Zapolski piti lopulta maalinsa puhtaana yhteensä 245 minuutin ajan ja vei seuraennätyksen Tim Thomasilta. lue lisää

Tilastoanalyysi: Jokereiden puolustuspelaaminen kohentunut dramaattisesti

KHL | 7.10.2017 12:00
Tiivis puolustuspelaaminen on siivittänyt Helsingin Jokerit lentoon. Jatkoajan tilastoanalyysi pureutuu maaleihin Jokerien otteluissa. Miten Jokerit ja toisaalta miten vastustajat ovat iskeneet maalinsa? lue lisää

Zapolski urakoi illasta toiseen - "Olympialaiset ovat mielessä, vaikka ei ehkä pitäisi"

KHL | 3.10.2017 22:18
Jokereiden nykyisen kymmenen ottelun voittoputken takuumiehenä on illasta toiseen ollut joukkueen maalivahti Ryan Zapolski. Alkukaudella pelejä urakoinut yhdysvaltalainen kertoo nauttivansa saadessaan pelata paljon, vaikka joka ilta. Ajatuksissa miehellä siintää jo ensi helmikuu ja olympialaiset Etelä-Koreassa. lue lisää

KHL:n suomalaiset vko 39: Veli-Matti Savinainen löysi maalijyvän kreivin aikaan

KHL | 3.10.2017 6:00
KHL-viikon suurin onnistuja oli alkukauden täysin pimennossa ollut Jugran Veli-Matti Savinainen, joka osui viikon aikana kahdesti. Jatkoajan KHL-toimittajat ottavat tällä kertaa kantaa myös Oskar Osalan alkukauteen, Erkka Westerlundin asemaan Salavat Julajev Ufassa sekä Jokereiden suomalaispelaajien mahdollisuuksiin Leijonien olympiajoukkueeseen. lue lisää

Kommentit

Steve Moses

SKA #12 R lh
s. 1989 Leominster, MA, USA
176CM / 78KG