Tällä kaudella kohti KHL-maaleja, missä ensi kaudella?

Miro Pesonen - http://karhuvaari.kuvat.fi

Mosesin agentti: "Kiinnostuneita on paljon"

Jatkoaika tavoitti Steve Mosesin sekä lukuisten muiden kiekkotähtien agentin Markus Lehdon Chicagosta. Lehdon mukaan ei ole epäilystäkään, etteikö Mosesille aukeaisi mahdollisuus NHL-uraan. Kysymys on vain siitä, milloin ja mihin.

KHL:n runkosarjakin on vielä pahasti kesken, mutta keskustelu sarjan maalipörssiä johtavan Steve Mosesin siirtokuvioiden ympärillä käy kuumana. KHL:n ykköstykiksi noussut Moses kiinnostaa agentti Markus Lehdon mukaan kaikissa ilmansuunnissa.

− Kaveri johtaa maalipörssiä, ja takana on Ilja Kovaltšukin kaltasia pelaajia, joilla on kova historia NHL:ssäkin. Kyllähän se paljon kiinnostusta herättää niin idässä kuin lännessäkin.

Kysymys on enää siitä, mistä löytyy sopiva paikka ja paras mahdollisuus tehdä läpimurto NHL-jäille. 

− Steve pelaa tällä hetkellä NHL-tason kiekkoa, ja voi ehdottomasti tehdä NHL-sopimuksen. Pyritään löytämään pelityyliltään, valmennustavaltaan ja materiaaliltaan optimaalinen ratkaisu. Mutta ei Steve ole sulkenut pois KHL:ssä tai Jokereissa jatkamistakaan.

Vastaus on odotetun ympäripyöreä, mutta eipä juuri tämän enempää voi mediaan kertoakaan. Sen voi kertoa, miten Moses on kehittynyt. Lehto kertoo suojattinsa kypsyneen vasta viime vuosien aikana.

− Jos Steveä on joskus pidetty vähän lyhytjänteisenä ja tuittuilevana, niin nyt tilanne on toinen. Nämä muutamat kriittiset lisävuodet ovat tuoneet hänelle paljon lisää ymmärrystä ammattilaisurheilun vaatimuksista.

− Vaikka Pohjois-Amerikan GM:t haluavat isoja ja hyvin luistelevia pelaajia, on pienemmillekin tarvetta. Uskon, että hän sopeutuisi hyvin NHL-maailmaan.

Varmaa on se, että Lehdon toimiston oven takana on pitkä jono seuroja. Tulevan pelipaikan valinnan suhteen Mosesilla on positiivinen ongelma.

Mutta millaista tietä Steve Moses on KHL-otsikoihin kulkenut? Sen voit lukea ensi maanantaina julkaistavasta laajasta henkilökuvasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KHL:n suomalaiset vko 49: Missä on Tolvasen maalijyvä?

KHL | 12.12.2017 11:57
Kahdeksan ottelua on Jokerien alkukauden komeetta Eeli Tolvanen joutunut tahkoamaan ilman ainuttakaan täysosumaa. Samalla Juuso Hietanen on tehnyt vahvan paluun loukaantumisen jäljiltä, mutta rahkeita olisi vieläkin parempaan. lue lisää

Jokerien Andersén kuukausia sivussa

KHL | 9.12.2017 14:51
Jokerien ruotsalaispuolustaja Niclas Andersén joutuu sairauslomalle. Hän loukkaantui tiistaina ja on sivussa koko runkosarjan lopun. lue lisää

Jalonen kummasteli ylivoimamahdollisuuksien vähyyttä: "En tiedä, itkisikö vai nauraisiko"

KHL | 7.12.2017 21:51
Jokerit sai torstai-iltana vieraakseen Dinamo Moskovan. Ottelu oli erittäin tasainen taistelu, jonka voittaja oli lopulta jalkapallolukemin vierailijat. Loppulukemiksi merkattiin 1-0. Ottelun jälkeen Jokerien päävalmentaja Jukka Jalonen kävi varsin kuumana tuomarityöskentelystä. lue lisää

O'Neillille kolmen vuoden jatko Jokereissa

KHL | 6.12.2017 10:23
Jokerien tehokkaimpiin pelaajiin tällä kaudella kuuluva Brian O'Neill on tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen. lue lisää

Reportaasi: Ei kiikareita, vihasuhde ja järjestelyongelmia

KHL | 3.12.2017 10:01
Helsinkiläinen jääkiekko palasi juurilleen, ulkojäille Kaisaniemeen. Ainutlaatuinen tapahtuma, tunteita herättävä vastustaja ja hieno ilma houkuttelivat paikan päälle yli 17 000 katsojaa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Steve Moses

SKA #12 R lh
s. 1989 Leominster, MA, USA
176CM / 78KG