Morgan Rielly hehkutti Leijonien tyrmäyksestä toipunutta kanukkiveskaria

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Morgan Rielly ja Kanada olivat koko ottelun ajan potkun edellä Ruotsia.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Puolustaja Morgan Rielly kehui Kanadan Ruotsia vastaan tekemän 6−0-puolivälierämurskauksen jälkeen maalivahti Cam Talbotia ja paljasti, että kanadalaiset uhittelivat välierävastus Yhdysvaltojen pelaajille jo turnauksen alussa.

Ruotsi sai Kanadalta täystyrmäyksen puolivälieräottelussa Pietarissa. Ruotsalaiset olivat voimattomia, kun Kanada takoi taululle peräti 6−0-lukemat ja lähetti sinikeltaiset kotimatkalle. Kanadalaispuolustaja Morgan Riellyn mukaan ottelu ei ollut niin epätasainen kuin lukemat näyttävät.

− He tulivat kovaa hyökkäyksiin, mutta mielestäni teimme puolustuksessa hyvää työtä ja autoimme maalivahtiamme. Se maksoi itsensä takaisin, kun emme päästäneet maaliakaan, Rielly pohti.

"Täytyy myöntää, että hän oli ongelma edellisessä ottelussa, mutta tänään Cam oli loistava."

Yksi Kanadan avaimista voittoon oli hyvän ottelun pelannut maalivahti Cam Talbot. Talbot pysäytti kaikki 24 ruotsalaisvetoa ja torjui näin nollapelin.

− Vaikka voitimmekin runsain lukemin, niin maalivahtimme oli meillä iso apu. Hän oli maalillaan todella vahva tänään, Rielly kehui.

Ennen Ruotsi-ottelua Kanadan maalin yllä leijui kysymysmerkkejä, sillä Suomea vastaan Talbot oli heikko ja päästi sisään halpoja maaleja.

− Hän todellakin halusi nousta takaisin oikealle tasolleen sen jälkeen. Täytyy myöntää, että hän oli ongelma edellisessä ottelussa, mutta tänään Cam oli loistava. Hän teki pari aivan loistavaa torjuntaa. Edellisen matsin jälkeen se oli mahtavaa nähdä, Rielly hehkutti.

Kanada saa välierissä vastaansa nuoren Yhdysvaltojen joukkueen, joka tiputti Tšekin puolivälierissä. Kanada ja Yhdysvallat kohtasivat jo turnauksen avauspäivänä Pietarissa. Ottelu päättyi Kanadan 5−1-voittoon.

− Keskustelimme avausmatsin jälkeen heidän kanssaan ja sanoimme yliopistopojille, että jos kohtaamme vielä, he häviävät uudelleen. He olivat tietysti eri mieltä. He ovat oikeasti taitavia kavereita, meidän pitää tulla otteluun kovaa, Rielly hymyili.

» Lähetä palautetta toimitukselle