MM-kisakonkari Anssi Salmela: "Kai sitä voi alkaa itseään sellaiseksi kutsua"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Anssi Salmela mietteliäänä ennen kisoja.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com

Päättyneellä kaudella Ruotsin Färjestadissa pelannut Anssi Salmela, 30, on ollut jo useamman vuoden tuttu näky Suomen maajoukkuepaidassa. Pian alkavat maailmanmestaruuskilpailut ovat nokialaispuolustajalle jo uran viidennet ja siinä sivussa hän on aina ollut vakiokalustoa myös Leijonien Euro Hockey Tour -otteluissa.

Monipuolisen puolustajan kausi Ruotsin SHL:ssä oli vahva. Salmela latoi Färjestadin puolustuksessa 23 tehopistettä 42 otteluun ja sijoittui puolustajien pistepörssin kymmenneksi, vaikka häneltä jäi kauden aikana väliin toistakymmentä ottelua.

Menestymiseen tottuneen Färjestadin kausi päättyi tällä kertaa varsin aikaisin, kun Brynäs pudotti sen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella voitoin 2–1. Salmela sai kokoon näissä kolmessa ottelussa kolme tehopistettä.

Kauden kuin kauden jälkeen, kisapaikka on Salmelalle aina yhtä mukava kokemus.

– Tietenkin hyvältä tuntuu. Tuossa ryhmässä vedettiin muutama viikko ja sen myötä tuli kutsu kisoihin, mikä on aina kiva asia, Salmela toteaa.

Salmela kuuluu joukkueen kokeneempaan kaartiin niin ikänsä kuin arvokisapelimäärän puolesta.

– Taitaa viidet kisat olla tavallista enemmän mitä useimmilla, joten kai sitä voi alkaa itseään konkariksi kutsua.

Muutoin kokeneen Leijonajoukkueen päävalmentajana toimii Kari Jalonen, jolle Tšekin kisat on uran ensimmäinen MM-turnaus päävalmentajana. Jalonen ei ollut entuudestaan kaikille pelaajille tuttu ja yksi sellainen on Salmela. Jalosen ensimmäinen kausi maajoukkuevalmentajana on tehnyt vaikutuksen Salmelaan.

– Asiallinen valmentaja kyseessä. Hänen kanssaan keskitytään oikeisiin asioihin, mutta samalla meille pelaajille annetaan omaakin rauhaa. Kyllä hän on hyvää ja asiallista meininkiä tuonut tänne maajoukkueeseen, Salmela kehuu.

Salmela on vakuuttunut myös Suomen menestysmahdollisuuksista kisoissa. Suomi saa monen muun joukkueen tavoin kisoihin vahvan materiaalinen.

– Vaikuttaa erittäin hyvältä nipulta. Tämä oli jo vahva kun noita harjoitusotteluita pelattiin ja siihen on tullut matkalla vain lisää hyviä pelaajia mukaan. Minulla on hyvä fiilis tästä joukkueesta.

Edellisen kerran kun maailmanmestaruuskilpailut käytiin Keski-Euroopassa, Salmela ja muu Suomen joukkue sai unelmiensa täyttymyksen. Tuolloin, keväällä 2011 Slovakiassa, Suomi juhli historiansa toista maailmanmestaruutta. Salmella kelpaisi mainiosti myös toinen kultainen mitali.

– Totta kai sitä aina haetaan. Eihän sitä ikinä tiedä, kaikkea voi matkalla aina sattua, kun ratkaisupelit on kuitenkin yhdestä poikki.

– Sitä sinne lähdetään tavoittelemaan ja kyllä minä siihen uskon. 

» Lähetä palautetta toimitukselle