Mitalihai Tuomo Ruutu nähdään taas Suomi-paidassa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tuomo Ruudun ensimmäinen peli Leijona-paidassa oli vielä hakemista.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Seurajoukkueensa New Jersey Devilsin kanssa pelinsä NHL:n runkosarjaan päättänyt Tuomo Ruutu pelasi kauden ensimmäisen maaottelunsa, kun Suomi kaatoi Venäjän Helsingissä maalein 4–2. Ruutu näkee voitosta huolimatta joukkueen pelissä paljon parannettavaa.

– Vaikea sanoa mitään jäätävää analyysia siitä, mitä tehtiin hyvin tai huonosti. Voitettiin, mutta on siellä paljon parannettavaa. Liikaa annettiin paikkoja vastustajalle, mutta onneksi Juuse (Saros) pelasi tosi hyvän pelin, Ruutu kertasi.

"Aina on kunnia-asia pukea Leijona-paita päälle ja kuulla se kansallislaulu."

Kahdeksatta kertaa Suomen arvokisajoukkueessa nähtävä Ruutu, 32, hakee kahdeksatta mitaliaan maajoukkuepeleistä. Torstaina joukkueen matkaan hypännyt Ruutu pelasi Venäjää vastaan Suomen ykkösketjussa yhdessä Petri Kontiolan ja Juhamatti Aaltosen kanssa. Ketju värkkäsi yhden ylivoimaosuman, jonka viimeisteli puolustaja Esa Lindell, mutta kolmikon pelaamiseen Ruutu ei vielä ollut tyytyväinen.

– Olihan se vielä hakemista. Liikaa jouduttiin viettämään aikaa omassa päässä. Sen jälkeen ei voinut muuta kuin kiekko päättyyn ja vaihtoon. Kun joutuu ensimmäiset 15-30 sekuntia viettämään omissa, ei jää hyökkäyksiin enää paljoakaan paukkuja, Ruutu sanoi.

– Parannettavaa jäi, mutta katsotaan seuraavaksi missä pitää parantaa ja mennään eteenpäin. Pelataan sitten seuraava peli paremmin.

NHL-kausi ei mennyt nappiin, mutta päätös liittyä Leijoniin oli helppo

Ruudun edustama Devils jäi NHL:n itäisen konferenssin runkosarjassa kauas pudotuspelipaikasta. Joukkue sijoittui 78 pisteellään konferenssissa sijalle 13. Ruudulle itselleenkin kausi oli vaikea, sillä tehopisteitä kertyi vain 13 kappaletta ja rooli pieneni kauden edetessä.

– Henkilökohtaisesti oli vaikeaa ja joukkueena oli vaikeaa. Ei siitä kovin hyvä maku jäänyt. On se tuskaista, kun joukkue ei vain pärjää. Mutta olen sen jo unohtanut, mielestäni sitä on turha jossitella. Pitää pelata paremmin, Ruutu pohti NHL-kautta.

– Kun on voittavassa joukkuessa, niin tunnelma on tietenkin eri. Kun hävitään, niin hävitään. Hallilla annetaan kaikki ja sitten mennään kotiin, turha niitä on enää miettiä.

Ruudulle päätös liittyä Leijoniin oli helppo. Tulevat maailmanmestaruuskilpailut ovat Ruudulle ensimmäiset sitten kevään 2011, jolloin palkintokaappiin tuli himoittu kultamitali.

– Tietenkin piti puhua perheen kanssa ja kun sieltä tuli tuki, niin päätös oli helppo, Ruutu kertoi.

– Aina on kunnia-asia pukea Leijona-paita päälle ja kuulla se kansallislaulu. Se tuo aina tunteet pintaan. Missään muualla sitä tunnetta ei saa.

» Lähetä palautetta toimitukselle