Mitä yhteistä on Heikki Liedeksellä ja Homer Simpsonilla?

LIIGA / Haastattelu
Heikki Liedeksen omakuvia voi seurata Instagramissa nimimerkin Fitnesshomer takaa.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Mikäli Hämeenlinnan Pallokerhon laiturin Heikki Liedeksen naama ei ole ollut jääkiekkoväelle tuttu, viime perjantaina asiaan tuli muutos. Liedes nimittäin otti kuvan itsestään täysissä varustuksissa alkulämmittelyissä. Jatkoaika esitti Liedekselle seitsemän kiperää kysymystä omakuviin eli selfieihin liittyen.

Heikki Liedes, otit perjantaina Raksilassa alkulämmittelyissä selfien. Miksi?

− Se oli aika koominen tilanne. Päivittelimme kopissa meininkiä, ja minä olin siinä vaiheessa vielä aika varma, ettei peliä edes pelata. Vähän sellanen huumorimielessä otettu kuva. Tykkään, että ennen pelejä on hyvä, rento fiilis ja ettemme jäpiteä turhaan. Otin puhelimen kopista mukaan ja pidin sitä hanskan reunassa. Kuvan jälkeen pistin kännykän penkille.

Kuinka suuri inspiraatio Francesco Totin Rooman-paikallisottelussa ottama selfie sinulle oli?

− Itseasissa näin Totin selfien vasta omani jälkeen, kun joku mainitsi siitä. Se oli aika hauska tapa, miten Totti ikuisti maalin.

Tamperelaisia vastaan pelatut pelit ovat HPK:lle lähimpänä paikalliskamppailuja. Jos teet tänä iltana maalin, otatko selfien sen kunniaksi?

− Bussista ehkä otan, mutta vaihtopenkille en enää kärrää puhelinta. Jätetään se nyt jollekin muulle.

Kuinka monta uutta Instagram-seuraajaa sait kuvan ottamisen jälkeen?

− Satasen verran taisi tulla.

Kuinka paljon joukkueen sakkokassa karttui?

− Siitä ei sen enempää. Sakkolistalla olen aika kärkipäätä, eli rahoitan joukkueen päätösreissua aika hyvin.

Viimeisin selfiesi on kahden päivän takaa laskettelemasta. Miten laskut sujuivat?

− Lasketteleminen meni ihan jees. Tykkään lasketella, kun on vapaata kauden aikana. Hirveän montaa kertaa siihen ei ole tilaisuutta, ja viime kaudella en päässyt kertaakaan. Oli mukava päästä rinteeseen.

 
 

Miksi nimimerkkisi Instagramissa on Fitnesshomer?

− Se on sisäpiirivitsi KalPa-ajoilta viime kaudelta. Olin loukkaantunut, ja minulla oli donitsityylinen parta. Minulle vähän kertyi kiloja loukkaantumisen aikana, ja minulla oli sellainen pieni etureppu. Joskus sitten päästin kopissa aamulla muutaman kokiksen jälkeen röyhtäsyn, ja joku vertasi minua saman tien Homer Simpsoniin.

» Lähetä palautetta toimitukselle