Missä olit, kun Tuomo Ruutu veivasi Scott Niedermayerin kahville?

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leo Komarovin ja Mikael Granlundin nimikirjoitukset olivat kysyttyä tavaraa pelin jälkeen.
Kuva © Esko Kallioniemi
Leo Komarov ja Mikael Granlund hakivat käsien näppäryyttä porilaiselta tenniskentältä. World Cup -leiritys käynnistyy heti ensi viikon aikana.

Porin elokuinen sunnuntaipäivä tarjosi tennishallille kokoontuneelle väelle miellyttävää vaihtelua, kun Emma Laine ja Tuomas Manner saivat nelinpeliparikseen osaamista aina NHL-kaukaloista asti. Laine ja Mikael Granlund pelasivat Mannerta ja Leo Komarovia vastaan.

Tennispeli oli enimmäkseen viihdettä yleisölle ja oikeat tennispelaajat hetkittäin hallitsivat tilanteita, mutta kiekkoilijat väläyttivät kyllä taitojaan. Siihen on syynsä, että NHL-pelaajat ovat järjestäneet ihan tennisturnauksiakin.

Välillä verkolle nousu aiheutti lähinnä kuperkeikan mahdollisuuksia, mutta vastapainoksi Granlund ja Komarov pamauttivat kenttään myös ässäsyöttöjä ja muita aidosti hyviä ratkaisuja. Granlund ja Laine veivät näytösottelussa voiton tiukan väännön jälkeen.

− En nyt tiedä, näyttikö pelimme kovin hyvältä, mutta tuli ainakin liikuttua, mietti Granlund.

Molemmat kiekkoilijat liikkuvat hetken kuluttua itselleen kotoisemman lajin parissa, kun Suomen maajoukkue valmistautuu World Cup -turnaukseen.

− Syyskuun alussa lähdemme leiritykseen, ja siitä matka jatkuu Ruotsiin. Hyvillä mielin sinne mennään, kuten aina maajoukkueen komennuksille, kertoi Komarov.

Edellisen World Cupin toista sijaa sekä Granlund että Komarov pitävät ehdottomasti yhtenä Leijonien kautta aikojen parhaista saavutuksista. Granlund oli tuolloin vasta 12-vuotias, eikä Komarovkaan vielä niinä vuosina kolkutellut maajoukkueen portteja.

− Televisiosta nuo pelit katsottiin, ja tuntuu hyvältä päästä itse tällä kerralla mukaan, sanoi Komarov.

Kyseinen turnaus eräällä tavalla huipentui muun muassa Tuomo Ruudun vahvaan peliin pohjoisamerikkalaisia joukkueita vastaan. Kanadan Scott Niedermayeria ei aina harhautettu samaan tyyliin kuin Ruudun onnistumisen yhteydessä tuossa ikimuistoisessa finaalissa.

Ajan kuluessa myös turnauskäytännöt ovat hieman muuttuneet. Syksyllä 2004 mukana oli pelkästään maajoukkueita, ei tällä kerralla nähtäviä kokoelmajoukkueita. Leijonien vakiokasvot eivät pidä uudistusta huonona asiana.

− Totta kai se on vähän erilaista pelata noita uusia joukkueita vastaan. Mutta kun katsotaan heidän nimilistaansa, se vain nostaa turnauksen tasoa.

− Jälleen kerran tilanne on se, että meillä ei ole paras joukkue paperilla, mutta Suomi on tottunut aina menestymään näissä peleissä, arvioi Granlund joukkueensa mahdollisuuksia.

Tavallaan kovat maajoukkuepelit ennen uuden NHL-kauden alkua toimivat myös valmistavana jaksona, mutta suomalaistähdet haluavat elää hetken kerrallaan.

− NHL on niin eri juttu kuin tällainen turnaus, että keskittyminen siihen alkaa vasta World Cupin jälkeen, muistutti Komarov.

» Lähetä palautetta toimitukselle