Jason Zucker on hyvässä maalivireessä.

Getty Images

Minnesota Wild on tällä hetkellä Jason Zuckerin joukkue − “Joukkuekavereille riittää huumoria tästä”

Minnesota Wild jatkoi lauantai-iltana Philadelphiassa siitä mihin se jäi Montrealissa. Devan Dubnyk pelasi toisen nollapelin putkeen ja Jason Zucker vastasi voittomaalista. Illan sankarit, Zucker ja Dubnyk, ovat sitä mieltä, että joukkueen suunta on nyt oikea.

Philadelphia, PENNSYLVANIA - Jason Zucker on tällä hetkellä Wildin paras maalintekijä ja pikkuhiljaa alkaa näyttää siltä, että mies on myös joukkueen ainoa maalintekijä.

Wild onnistui raapimaan lauantai-iltana 1−0-vierasvoiton Flyersia vastaan ja joukkueen ainokaisesta vastasi juuri Zucker. Lauantai-illan osuman myötä 25-vuotias Zucker on nyt viimeistellyt joukkueensa kuusi edellistä pelitilannemaalia.

Zuckerin maali oli samalla miehen kahdeksas tämän kauden vierasotteluissa, kotihallissa Zucker on osunut tolppien väliin vain kerran. Zuckerin vaimo otti tämän tilaston huomioon lauantaina ja ilmoitti Twitterissä, että hyökkääjällä ei ole enää asiaa kotiin - joukkueen etu on kaikkien etu?

Zucker oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen lauantaina ja pääsi välittömästi vastaamaan myös vaimonsa viestiin. 

− Hän ei varmaan tiedä, että minulla on avaimet taloon? Olimme ensimmäisessä erässä hiukan kohmeessa, mutta löysimme hyvän pelirytmin toisen erän alussa. Oma maalini oli melko onnenkantamoinen, mutta kaikki lasketaan. 

Zucker lähentelee kuudella maalillaan NHL-ennätystä, edellisen kerran joukkueensa kuusi peräkkäistä maalia iski Boston Bruinsin Glen Murray vuonna 2004. Zuckerin joukkuetoverit ovat pitäneet huolen siitä, että hyökkääjä ei pääse unohtamaan maaliputkeaan. 

− Pukukopissa on keksitty jo lempinimiä maaliputken takia, mutta mitkään niistä eivät ole julkaisukelpoisia. 

Wild laittoi Flyersin tehokkaan ykköskentän erikoistarkkailuun ja se tuotti tulosta. Zuckerilla ja koko joukkueella oli selvä ajatus siitä, miten kolmikko pysäytetään. 

− Emme voi antaa tuollaiselle kolmikolle yhtään A-luokan maalipaikkaa, he käyttävät ne hyväkseen niin kovalla prosentilla. Panostimme erityisesti viisikkopuolustukseen keskialueella ja pakotimme heidät yrittämään pitkiä avauksia, jotka eivät tänään tuottaneet tulosta. 

Wildin suomalaishyökkääjä Mikael Granlund oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa esitykseen mutta myönsi, että kausi ei ole lähtenyt henkilökohtaisella tasolla käyntiin parhaalla mahdollisella tavalla. 

− Täytyy myöntää, että oma kausi on lähtenyt aika hiljaisesti liikkeelle. Onneksi kausi on kuitenkin pitkä ja tässä on vielä paljon aikaa parantaa omaa peliään. Pari edellistä vieraspeliä on ollut meiltä hyviä esityksiä, etenkin puolustajat ovat hoitaneet tehtävänsä hyvällä prosentilla. Joukkueen sisällä on edelleen hyvä fiilis ja motivaatio on korkealla. 

Dubnykin nollaputki sai jatkoa

"Joskus sitä pitää vaan muistuttaa itseään, että olet hyvä maalivahti."

Wild-maalivahti Devan Dubnyk nollasi peräkkäisissä otteluissa Canadiensin ja Flyersin tähtihyökkääjät, pysäyttäen yhteensä 73 laukausta. 31-vuotias Dubnyk kiitteli ottelun jälkeen omia puolustajiaan ja muistutti siitä, että jokaiselle maalivahdille sattuu huonompia otteluita matkan varrelle.

− Puolustajamme pelasivat tänään todella hyvin, he uhrautuivat kiekkojen eteen ja blokkasivat paljon laukauksia. Kaksi viimeistä ottelua ovat olleet meiltä hyviä esityksiä. Joskus sitä pitää vaan muistuttaa itseään, että olet hyvä maalivahti. Jos totta puhutaan, olin erittäin huono maalivahti ottelussa Bruinsia vastaan, nyt kiekot ovat jälleen tarttuneet hyvään tahtiin. 

Bruce Boudreaun johtama Wild-joukkue ei ole päässyt vielä siihen vireeseen, mitä joukkueelta voidaan odottaa. Zach Parisen ja Charlie Coylen loukkaantumiset ovat laskeneet Wildin hyökkäystehoa, mutta Boudreau ei voi piiloutua näiden taakse.

Nino Niederreiter ja Granlund kuuluvat niihin pelaajiin, joiden pitää ehdottomasti nostaa tasoaan jos Wild mielii keväällä pelata tosipelejä.

Wild ja Flyers jatkavat keskinäistä välienselvittelyään tiistaina, kun joukkueet kohtaavat uudelleen - tällä kertaa Minnesotassa.

Lue myös

Eric Staal palasi NHL:n huipulle − ketjukaveri Granlundkin pelaa uransa parasta kiekkoa

NHL | 16.3.2018 17:00
Parin murheellisen kauden jälkeen Eric Staal piristyi Minnesota Wildissa ja on tällä kaudella noussut NHL:n parhaiden maalintekijöiden joukkoon. Erityisen tehokkaasti Staal on pelannut tämän vuoden puolella Mikael Granlundin ja Jason Zuckerin kanssa. lue lisää

Wildille iso takaisku kesken ensimmäisen kierroksen − maaleja sylkeneen Parisen rintalasta murtunut

NHL | 17.4.2018 23:28
Minnesota Wild -hyökkääjä Zach Parise joutui sivuun rintalastan murtumisen takia. lue lisää

Pudotuspeliennakko: Ilman Suteria operoiva Wild jälleen uuden pettymyksen äärellä Laineen Jetsin käsittelyssä

NHL | 11.4.2018 11:30
Pudotuspelien avauskierroksella toisensa kohtaavat Winnipeg Jets ja Minnesota Wild pyrkivät kääntämään viime vuosien pettymykset tällä kertaa iloksi ja jatkopaikaksi. Jets on jo runkosarjan perusteella sarjassa ennakkosuosikin asemassa. lue lisää

Tilastoanalyysi: Predators ja Jets lännen hallitsijat, Golden Knightsin eteneminen jatkoon ei olisi yllätys

NHL | 11.4.2018 6:30
NHL:n pudotuspelit ja taisto himoitusta Stanley Cupista alkavat keskiviikkona. Jatkoaika perkaa tilastoanalyysin avulla Läntisen konferenssin vahvimmat joukkueet ja käsittelee ensimmäisen kierroksen pudotuspeliparien välisiä voimasuhteita. lue lisää

NHL 65:00 -podcast − Läntinen konferenssi: Patrik Laine ja Jets ottavat ensimmäisen ottelusarjavoittonsa

NHL | 10.4.2018 6:30
NHL:ssä runkosarja on taputeltu, ja on aika aloittaa pudotuspelit. NHL 65:00 -podcast on siirtänyt myös kellonsa pudotuspeliaikaan, joten toimittajat lyövät omat arvionsa kehiin pudotuspelien ottelusarjoista ensimmäisen kierroksen osalta. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jason Zucker

Minnesota #16 L lh
s. 1992 Newport Beach, CA, USA
180CM / 84KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2010 Minnesota Wild 2. kierros #59