Minnamari Tuominen - sunnuntain pelin jälkimainingeista kohti välipäivän viettoa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Suomi kohtasi MM-kisojen toisessa ottelussaan USA:n. Väkivahvat yhdysvaltalaiset vyöryivät lopulta 4−1-voittoon. Ottelussa Suomen parhaana pelaajana palkittu Minnamari Tuominen jutusteli niin sunnuntai-illan ottelusta kuin myös maanantain välipäivän ohjelmastaan.

− Olihan se peli aikamoista pyöritystä ja kyllähän me puolustuspäässä vietimme paljon aikaa. Mielestäni saimme kuitenkin pelattua todella tiiviisti, sillä peitimme keskustan hyvin ja USA:n pelaajat joutuivat pyörimään paljon nurkissa. Ja siellä he saavatkin pyöriä niin paljon kuin haluavat, Tuominen analysoi.

USA tuli otteluun todella kovalla tempolla, mutta pahin myllytys tasoittui ottelun edetessä. Laukaisutilastojen dominoinnista huolimatta USA ei pystynyt päätöserässä enää maaleja tekemään, vaan kolmas erä päättyi maalittomana. 

− He tulivat kyllä niin kovaa siihen avauserään, ettei varmaan ihan puhti riittänyt vetää samalla sykkeellä loppuun asti. Oma pelimmekin tosin parani ottelun loppua kohti, mikä vaikutti sitten osaltaan ottelun tasoittumiseen, Tuominen pohti.

− Toivottavasti kohtaamme USA:n uudestaan vielä turnauksen aikana, niin saamme uuden mahdollisuuden haastaa heidät.

Pitää varoa koko ajan, kun se kaksikko on jäällä

USA:n laadukkaasta rosterista löytyy vaarallisia pelaajia vaikka muille jakaa, mutta Suomea vastaan tietty kaksikko oli ylitse muiden. Kaksi maalia iskenyt Hilary Knight ja kolme osumaa syöttänyt Brianna Decker tuntuivat tekevän jäällä välillä aivan mitä huvitti.

− Ovathan he ehdottomasti tämän turnauksen parhaita pelaajia. Pitää varoa koko ajan sen kaksikon ollessa jäällä. Pelasin yliopistoaikoinani heitä vastaan muutaman vuoden, joten tuttuja pelaajia ovat minulle entuudestaan. Heiltä löytyy niin taitoa, voimaa kuin nopeuttakin ja lisäksi he löytävät toisensa hyvin jäällä, Tuominen kuvaili.

163-senttisestä varrestaan huolimatta Decker kuuluu niihin pelaajiin, joilta on välillä tuskaisenkin vaikeaa riistää kiekkoa. Yhdysvaltalaistaiturin erityisominaisuudet ovat Tuomiselle tutut.

− Hänellä on todella hyvä tasapaino ja hän suojaa kiekkoa erinomaisesti pienestä koostaan huolimatta.

Suomella on maanantaina luvassa välipäivä. Tuominen aikoo käyttää aikansa laadukkaaseen palautumiseen ja kisakaupunki Malmöön tutustumiseen. 

− Tulemme varmasti käymään ainakin jäällä. Palautumismielessä se maanantain välipäivä pääasiassa kuluu. Vanhempani ovat myös täällä Malmössä paikan päällä, niin maanantaina ehdin varmasti nähdä myös heitä ja käydä samalla kaupungilla pyörimässä.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle