Millaista jääkiekkoa pelaa Jussi Tapolan Tappara?

LIIGA / Haastattelu
Jussi Tapola on päässyt haastatteluihin kiinni jo harjoituspelien muodossa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan uusi päävalmentaja Jussi Tapola luovii suurten paineiden keskellä määrätietoisesti. Tapola kertoo Jatkoajan lukijoille, mikä Tapparan pelillinen identiteetti on hänen komennossaan.

Tappara avaa kilpakautensa torstaina ottelulla Stavanger Oilersia vastaan Hakametsässä. Ensimmäiseen liigatason päävalmentajapestiinsä valmistautuva Jussi Tapola näkee otteluiden aloittavan kauden toden teolla.

- Panokselliset pelit alkavat nyt. Pelaajista ja valmistautumisesta näkee sen. Panokset tuovat meille sitä seuraavaa tasoa, mitä haemme joukkueelle. Haluamme menestyä, Tapola painottaa.

Joukkueen kokoonpano alkaa muotoutua CHL-otteluissa jo siihen muottiin, missä se nähdään liigajäillä.

- Kilpailu on kovaa meillä. CHL-peleistä alkaen emme anna enää mitään armopaloja, vaikka näytönpaikkoja yhä annetaankin pelaajille, vakuuttaa Tapola.

Tapola nostaa esille yhden pelaajan nimen jo nähtyjen harjoitusotteluiden perusteella.

- Haapalan Henrik on ollut harjoituspeleissä erinomainen. Jos mies vaan pysyy kasassa, hän on ison askeleen edessä. Lähellä sitä tasoa, millä hän pelasi [Aleksander] Barkovin ja [Ville] Niemisen kanssa. Nyt se on enää kropan kestosta kiinni.

"Ajattelemme pelistä todella paljon samalla tavalla"

Tapolan debyyttikauteen luo maustetta isolla kauhalla miehen edeltäjä. Jukka Rautakorpi toi Tapparalle menestystä, mutta myös ison mentoriavun kokemattomammalle apuvalmentajalleen, juuri Tapolalle.

- Olemme tehneet Jukan kanssa yhteistyötä kaksi vuotta Tapparassa ja sitä ennen Jääkiekkoliitossa ja HPK:ssa. Ajattelemme pelistä todella paljon samalla tavalla.

Pieniä erojakin kuitenkin löytyy. Tapola pyrkii yhä paremmin saamaan kirvesrintojen taitopotentiaalin esiin.

Rautakorven alaisuudessa Tapparan peli oli todella kurinalaista puolustuspäähän, mutta tiukassa syynissä hyökkäyksellinen taituruus ei noussut esiin.

- Meillä on todella taitavia pelaajia. Heittelehdimme koko ajan siinä rohkeuden ja viisauden rajalla. Rohkeuden kautta tulee sitten myös voittoja, Tapola erittelee.

- Viime kaudella moni ajatteli, että valmentajat käskevät pelaajia pelaamaan tarkasti. Todellisuudessa kyse on usein siitä, että pelaaja haluaa kovien paineiden alla tehdä virheettömän ratkaisun.

» Lähetä palautetta toimitukselle