Miklíkistä ei odoteta vapahtajaa: "Meillä on puhdas tarve hyökkääjälle"

LIIGA / Haastattelu
Onko Miklík kaivattu yksilö JYPin ylivoimaan?
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Ensimmäisillä kierroksilla vakuuttavasti esiintynyt JYP on vajonnut tulokselliseen kuoppaan. Yhdeksästä pelistä kasaan on kertynyt vain neljä pistettä, ja nyt päällä on viiden ottelun tappioputki.

Esityksissä on ollut myös hyvää. Puolustuspeli on ollut melko hyvällä tasolla hetkellisiä nukahduksia lukuun ottamatta, eikä hyökkäyspelissä rakenteellisesti ole paljoa moittimista. Suurin ongelma on ollut viimeistelytehokkuudessa, kun esimerkiksi Tapparaa vastaan JYP hukkasi kuusi ylivoimamahdollisuutta.

Tämän myös Marko Virtanen allekirjoittaa.

− Hyvä peli oli nyt, kuten oli myös Raumalla. Meidän uskoa koetellaan, ihmeellisiä sattumuksia on riittänyt.

Viittaus liittyy esimerkiksi noin kolmen viikon takaiseen SaiPa-otteluun, jossa Eetu Laurikainen torjui vain kuusi kertaa JYPin hävitessä 4−2. Toinen esimerkki on Lukon 3−1-osuma Raumalla, jossa parranpärinää herätti Valentin Claireaux'n kontakti Laurikaiseen.

− Homma on tällä hetkellä eniten kiinni maalintekotehokkuudesta, sillä on saatu esimerkiksi tuplat maalipaikkoja vastustajaan verrattuna, Virtanen laskeskeli.

− Tappara on päästänyt viiteen peliin kuusi maalia. Kovaan paikkaan esimerkiksi Juuso Puustinen sai kaivatun onnistumisen.

Puustisen onnistumisen lisäksi hyökkäys saa vahvistuksen ensi viikosta alkaen, kun Michel Miklík palaa hurrikaanipaitaan. Slovakialaishyökkääjä ihastutti monia maalintekotaidollaan viime kaudella, ja samaa odotetaan nyt.

Virtanen muistuttaa kuitenkin realiteeteista.

− Olemme pelanneet paljon kolmen hyökkääjän vajaalla. Ei me voida tätä vain hänen syliinsä kataa, Virtanen pyöritteli.

Ossi Louhivaaran tervehtyessä nimekkäitä laitureita riittää, jos lisäloukkaantumisia ei tule. Miklíkin hankinnassa onkin eniten kyse kilpailutilanteen luomisesta.

− Välillä kentällä on ollut yksinkertaisesti kaikki terveet hyökkääjät. Silloin ei paljoa kilpailutilanteesta ole tietoa, Virtanen sanaili.

− Miklíkin mukaantulo tuo positiivisen ongelman. Esimerkiksi ylivoima-ajasta kilpailu kovenee.

» Lähetä palautetta toimitukselle