Mikael Ruohomaa avasi Kärppien maalihanat − "Oli jopa ylilatausta tämän odottelun takia"

LIIGA / Haastattelu
Mikael Ruohomaa vaatii pudotuspeleissä avausottelua enemmän.
Oulun Kärppien Mikael Ruohomaa jatkoi pistetehtailua heti ensimmäisessä pudotuspeliottelussa Ässiä vastaan. Pelin jälkeen mies jakoi kunniaa niin kanssapelaajille kuin vastustajilleen.

Kärpät pääsi tositoimiin pitkästä aikaa Raksilassa. Edellisen pelin joukkue oli pelannut yli viikko sitten. Lisäksi runkosarjan lopun pelit olivat merkityksettömiä ykköstilan varmistuttua. Ruohomaakin oli odotellut pudotuspelejä innolla.

− Oli aika paljon latausta, jopa ylilatausta tämän odottelun takia. Toki varmaan muutenkin olisi ollut, sillä on niin hienoa päästä pelaamaan playoffeja. Saimme kuitenkin energian käännettyä meidän hyväksi.

Ruohomaa avasi Kärppien tämän kevään pudotuspelien maalinteon ottelun toisessa erässä. Maali oli tekijänsä näytöstä, mutta kiitokset lähtivät myös joukkuekaverille.

− Sain hämättyä, että pelaan kiekkoa viivaan, mutta pujahdinkin keskelle. Tukitoimet maaleissa ovat aina tärkeitä. Lasse (Kukkonen) teki mielettömän hyvää maskia ja kovan duunin maalin edessä. Ilman näitä pieniä asioita maaleja ei tule, vaikka kuin hienoja kyniä heittelisi.

Kärkihyökkääjän itseluottamukselle maalinteon onnistuminen oli tärkeää.

− Aina se on tärkeää fiilikselle ja en voi kieltää, etteikö maalien tekeminen hienoa olisi. On siellä intoa paljon mukana ja todella paljon on tehty töitä viime viikolla.

Rentous on avain pudotuspelimenestykseen

Ruohomaan jalat pysyivät pelin jälkeen tiukasti maassa. Tiistai-illan ottelusta jäi käteen hyviä asioita, mutta myös parannettavaa.

− Onnistumisten saaminen oli joukkueellekin tärkeää. Ässät on todella laadukas joukkue. Jos joku ei sitä tiennyt, niin nyt tietää. He ovat pelanneet hienon loppukauden. Porissa Ässät on varmasti vielä kovempi. Kyllä meillä on paljon parannettavaa seuraavaan peliin esimerkiksi viisikoiden tiiveydessä.

Oman kentällisensä peliin Ruohomaa oli suhteellisen tyytyväinen. Kehityksen aiheita löytyi, mutta niin myös menestyksen kaava.

− Olen ollut aina sitä mieltä, että pudotuspeleissä pärjää se, joka pystyy rennoimmin pelaamaan ja olemaan oma itsensä kaukalossa. Meillä on Charlesin (Bertrand) ja Juliuksen (Junttila) kanssa vielä paljon petrattavaa. Hyvä alku kuitenkin, sillä saimme luotua painetta ja paikkoja. Vielä vaadimme kuitenkin enemmän.

» Lähetä palautetta toimitukselle