Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Granlund osallistui kesän aikana hyväntekeväisyysotteluun.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Mikael Granlund toiveikkaana uuteen kauteen: "Toivottavasti olemme heti alusta vahvempia"

Mikael Granlund oli monien muiden suomalaisten NHL-pelaajien tavoin pelaamassa Oulussa järjestetyssä alumniottelussa. Uransa tehokkaimman kauden pelannut hyökkääjä kertoi tulevan kauden tavoitteistaan.

Minnesota Wildin kausi päättyi pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle St. Louis Bluesia vastaan. Joukkue otti kuitenkin ison askeleen parempaan päin, ja Mikael Granlund uskookin, että Wild nähdään myös ensi keväänä pudotuspeleissä.

— Se oli tosi iso askel oikeaan suuntaan, joten pääsemme tulevallakin kaudella varmasti taistelemaan siitä pudotuspelipaikasta. 

— Toivottavasti olemme tulevalla kaudella heti alusta vahvempia ja keväällä vielä parempia. 

Jo runkosarjassa joukkue näytti hyviä merkkejä taistelutahdosta ja Wild sijoittuikin toiseksi keskisessä divisioonassa. Pienissä asioissa Granlundin mielestä on vielä parantamisen varaa, jotka täytyy olla kunnossa kauden alkaessa.

"Ne pienetkin asiat pitää pystyä tekemään hyvin"

— Pelasimme hyvän ja tasaisen runkosarjan, mutta homma jäi vähän vaiheeseen kevään tosipeleissä. Runkosarja on pitkä ja sitä täytyy edetä ottelu kerrallaan kevättä kohti.

— Asiat on kuitenkin pienestä kiinni, mutta ne pienetkin asiat pitää pystyä tekemään hyvin. Toivottavasti olemme ensi kaudella taas parempia.

Wild menetti kesän aikana esimerkiksi kokeneen Jason Pominvillen, mutta joukkue on tehnyt myös uusia hankintoja, kuten Marcus Folignon.

— Meiltä lähti muutama jätkä joukkueesta, mutta muutama tuli myös tilalle. Kuitenkin joukkueen runko on pysynyt muutaman kauden samana, mikä on minun mielestä erittäin positiivinen juttu.

— Meillä on tosi hyvä joukkue. Menestysmahdollisuudet ovat erittäin hyvät, joten pääsemme taistelemaan tosissamme.

Granlund aloittaa jo kuudennen kautensa Wildin kokoonpanossa ja on joukkueen kärkipelaajia.

— Silloin, kun itse tulin Wildiin, meitä tuli useampi samaan aikaan. Nyt me olemme taas vuoden vanhempia ja kokeneempia. Toivottavasti osaamme opettaa ja auttaa pelaajia tarvittaessa.

"Joka ikinen pelaaja haluaisi varmasti pelata siellä"

25-vuotiaan oululaislähtöisen hyökkääjän entinen sopimus loppui viime kauteen. Uusi sopimus tuli, mutta neuvotteluissa meni pitkään. Miksi näin?

— Näissä on tapana mennä aina pitkään. Ei siinä ollut mitään vaikeaa. Olen tyytyväinen, että saan jatkaa joukkueessa.

NHL on päättänyt, että liigan pelaajat eivät tule pelaamaan Etelä-Koreassa järjestettävissä olympialaisissa. Granlund olisi monien muiden tavoin halunnut pelata maansa väreissä.

— Erittäin harmillinen tilanne. Joka ikinen pelaaja haluaisi varmasti pelata olympialaisissa ja olisin itsekin ollut mielelläni mukana.

— Tämä asia on nyt kuitenkin näin ja sille ei voi mitään, joten näillä mennään.

Monia kiinnostaa se, missä Wild-hyökkääjä näkee omat kehityskohteensa. 

— Olen sitä mieltä, että aina voi jokaisella osa-alueella ottaa askeleen eteenpäin.

— Tässä on paljon sellaisia asioita, jotka olivat vaiheessa, kun tulin NHL:ään ja ne asiat alkavat mennä parempaan suuntaan. Ne ovat loppujen lopuksi pieniä pelillisiä asioita.

Lue myös

Eric Staal palasi NHL:n huipulle − ketjukaveri Granlundkin pelaa uransa parasta kiekkoa

NHL | 16.3.2018 17:00
Parin murheellisen kauden jälkeen Eric Staal piristyi Minnesota Wildissa ja on tällä kaudella noussut NHL:n parhaiden maalintekijöiden joukkoon. Erityisen tehokkaasti Staal on pelannut tämän vuoden puolella Mikael Granlundin ja Jason Zuckerin kanssa. lue lisää

Monipuolinen ja tehokas supertähti − Granlund on Wildin paras pelaaja

NHL | 2.1.2018 18:00
Mikael Granlund on jatkanut tällä kaudella siitä, mihin viime kaudella jäi. Tehopisteiden lisäksi Granlund pelaa vastustajan parasta hyökkäysketjua vastaan illasta toiseen ja raataa isoja peliminuutteja. lue lisää

Granlund sivussa Wildin harjoituksista

NHL | 6.10.2017 20:31
Paikallislähteen mukaan Mikael Granlund ei harjoitellut Minnesota Wildin mukana, ja suomalaishyökkääjän nähtiin ontuvan. lue lisää

Granlund luottavaisena huippukauden jälkeiseen aikaan − "Voimme tehdä paljon vahinkoa keväällä"

NHL | 5.10.2017 11:30
Mikael Granlund pelasi itsensä viime kaudella NHL-parrasvaloihin, vaikka joukkueen pelit päättyivätkin odotettua aikaisemmin. Wild-leirissä vallitsee revanssimieliala uuden kauden kynnyksellä. lue lisää

Wildin menestysikkuna on vielä auki

NHL | 2.10.2017 13:30
Minnesotan osavaltion jääkiekkohullu yleisö odottaa tänä vuonna Wildin menevän pidemmälle. Eväitä pitkään kevääseen on olemassa, mutta niin on myös paljon kysymysmerkkejä. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Mikael Granlund

Minnesota #64 L kh
s. 1992 Oulu, FIN
178CM / 83KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2010 Minnesota Wild 1. kierros #9