Mikael Granlund: "Nyt on seuraavan askeleen aika"

NHL / Haastattelu
Mikael Granlund katsoo luottavaisin mielin kohti uutta kautta.
Kuva © Getty Images
Minnesota Wild lähtee tulevaan kauteen vahvistuneella joukkueella ja seuran tavoitteena on ottaa seuraava askel kohti liigan eliittiä. Mikael Granlund kertoi Jatkoajalle mietteitään uuden kauden kynnyksellä.

Minnesota Wild lähtee tulevaan kauteen suurin odotuksin. Seura ylsi viime kaudella pudotuspeleihin, joissa matka kuitenkin katkesi toisella kierroksella. Mikael Granlund katsoo optimistisena kohti tulevaa kautta. Joukkue on vahvistunut viime kaudesta ja Granlund on sitä mieltä, että nyt on seuraavan askeleen aika.

− Meillä oli hyvä kausi viime vuonna ja nyt on mahdollista ottaa seuraava askel. Joukkue on pysynyt suurin piirtein samana, muutama muutos on tullut. Katsotaan miten käy.

Viime kausi oli Granlundille itselleen menestys. Hyökkääjä nakutti 63 ottelussa mukavat 41 tehopistettä. Pudotuspeleissä Granlund nakutti 13 otteluun tehot 4+3. Kysyttäessä henkilökohtaisia tavoitteita alkavalle kaudelle on vastaus melkoisen yksiselitteinen. Joukkueen menestys tulee etusijalla.

− No kyllä me joukkueena haluamme päästä mahdollisimman pitkälle. Totta kai sitä pystyy parantamaan peliä ja pelaamaan tasapainoisesti. Suurin toive olisi tietenkin, että saisi pysyä terveenä koko kauden ja välttyisi loukkaantumisilta. 

Kesällä Wild teki kovan luokan kaappauksen hankkimalla Thomas Vanekin vapaiden agenttien markkinoilta kolmivuotisella sopimuksella. Granlund kehuu itävaltalaishyökkääjää estoitta. 

− Vanek tuo varmasti paljon maalintekovoimaa. Se pelaaminen ja hyökkäyspään taito, mitä on treeneissä nähnyt, on ollut todella korkeaa luokkaa. Varmasti loistava lisä meidän joukkueeseen.

Sotšin pronssi kirkkaana mielessä

Granlundille yksi viime kauden ehdottomista kohokohdista olivat Sotšin olympiakisat. Leijonat ylsi turnauksessa pronssille ja Granlund pääsi pronssiottelussa samaan ketjuun suurimman idolinsa Teemu Selänteen kanssa. Kaksikko olikin suuressa roolissa, kun Leijonat kaatoi USAn 5-0. Millaista oli pelata Selänteen kanssa samassa ketjussa?

− Teemun kanssa pelaaminen oli ihan huikea kokemus. Jo pelkästään olympiakisoissa pelaaminen oli hienoa. Ja vielä kun pääsi pelaamaan isoimman idolinsa kanssa samassa joukkueessa ja samassa kentässä. Se kokemus ei tule ikinä unohtumaan. Vielä kun turnaus päättyi hienoissa merkeissä, niin olihan se kaikin puolin loistava kokemus. 

Alkanut kiekkosyksy toi mukanaan kaksi suurta lopettamisuutista, kun Saku Koivu ja Teemu Selänne ripustivat luistimet naulaan. Granlund ei säästele ylisanoja, kun tulee puhe tämän kaksikon merkityksestä hänen ja monen muun suomalaisen kiekkolupauksen uralle. 

− Minulla on kaksi isoa esikuvaa ollut Sakun ja Teemun muodossa. Sen takia se on aika kova paikka, että molemmat suomalaisen jääkiekkoilun ikonit lopettavat samaan aikaan. Saku ja Teemu jättävät ison tyhjiön suomalaiseen jääkiekkoon. He ovat tehneet niin hienon työn suomalaisen kiekon eteen, ettei voi muuta kuin nostaa hattua ja kunnioittaa molempia. 

Veljekset vastakkain NHL-jäillä

Sotšin kisojen lisäksi toinen viime kaudelle osunut kohokohta oli kotiottelu Calgary Flamesia vastaan. Tuossa pelissä Granlund kohtasi ensimmäistä NHL-otteluaan pelanneen pikkuveljensä Markus Granlundin. Veljesten kohtaaminen NHL-jäillä olikin ikimuistoinen kokemus koko perheelle. Isoveljen ei kuitenkaan tarvinnut pahemmin pikkuveljeä ennen ottelua neuvoa.

− Oli hieno kokemus pelata Markusta vastaan. En antanut mitään neuvoja ennen peliä. Markus varmasti osaa nauttia jokaisesta pelistä minkä pääsee NHL:ssä pelaamaan, varsinkin ensimmäisellä kaudella. Oli hieno hetki molemmille, että päästiin pelaamaan vastakkain, ja varmasti myös vanhemmille. 

Champions Hockey League, kiekkokauden piristys

Euroopassa alkavan kiekkosyksyn suurin uudistus on ollut Champions Hockey League, joka käsittää 44 joukkuetta 12 eri maasta. Vaikka sarjan alku onkin ollut takkuinen yleisömäärien osalta, on CHL silti ollut pelillisesti menestys ja saanut kehuja niin valmentajilta kuin pelaajiltakin. Myös Granlund liittyy kehujien joukkoon.

− Mielestäni CHL on hyvä juttu. Viime vuosina on ollut paljon tämän kaltaisia yrityksiä, mutta tällä kertaa vaikuttaa siltä,  että tähän on oikeasti panostettu. Se tietysti vaatii rahallista satsausta ja panostusta seuroilta. Mielestäni tämä on kuitenkin hieno juttu ja näin ulkopuolisen silmin katsottuna on myös näyttänyt lähtevän hyvin liikkeelle. Toivottavasti jatkuu samanlaisena. 

Lopuksi Granlund lähettää vielä terveisensä Jatkoajan lukijoille.

− Ei muuta kuin oikein mielenkiintoista kiekkokautta ja nauttikaa jääkiekosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle