Mikael Granlund ei nähnyt toisen erän tunteita herättänyttä tilannetta: "Tuomari sanoi, että se oli normaali taklaus"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mikael Granlund toi Suomen tasoihin kolmannessa erässä.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Suomi kärsi miesten MM-kisojen ensimmäisen tappionsa Tanskaa vastaan. Leijonien tehomiehet, Mikael Granlund ja Sebastian Aho, miettivät ottelun jälkeen syitä siihen, miksi näin kävi.

Suomen ja Tanskan välinen ottelu miesten MM-kisoissa oli tasainen taisto, jossa nähtiin tunteita, taklauksia ja draamaan kaari. 

Ottelun ehkä kohutuin tilanne nähtiin toisessa erässä, kun Tommi Kivistö meni rajunnäköisesti kulmassa laitaan päin Tanskan Jannik Hansenin hienoisella avustuksella. 

- En itse asiassa nähnyt koko tilannetta, tuomari oli sanonut, että se oli ihan normaali taklaus, Leijonien kapteeni Mikael Granlund kertoi tilanteesta.

Tanska oli parempi

Tanska tappoi ottelusta tempon laittamalla keskialueelle tiiviin trapin. Suomi pyrki rikkomaan sitä hakemalla alhaalta omasta päädystä uusia vauhteja, mutta ajoitukset syötöissä ja kiekottomien pelaajien liikkeissä sakkasivat.

− Vastustaja pelasi hyvän pelin. Puolusti hyvin ja totta kai heillä oli huippuveskari. Ehkä meiltä puuttui ihan sellainen viimeinen puristus irtokiekoissa ja kamppailuissa. Totta kai olemme paljon pelanneet viiteen päivään, Granlund analysoi.

Granlund manasi Leijonien päävalmentajan Lauri Marjamäen tapaan kaksinkamppailuja.

− He puolustivat hyvin ja kun tuli irtokiekkoja ja kamppailuja, niin emme olleet tarpeeksi nopeita niihin. Jos ensimmäinen meni, emme saaneet toista äijää tarpeeksi nopeasti sinne, joten monesti se kääntyi siitä heti.

− Emme saaneet hirveästi pitkiä hyökkäyksiä, mitä olemme saaneet muuten pitkin turnausta, hän jatkoi.

Leijonien parhaimman pistemiehen Sebastian Ahon mielestä kyseessä oli kova peli.

− Paljon kamppailuja ja luistelua. Kaikki kunnia vastustajalle, olivat kyllä hyvä vastustaja ja heillä oli huippuveskari. Oli vaikea vastustaja.

− Totta kai heillä oli hyvä ylivoima, hän jatkoi.

Häviö oli Suomelle näissä kisoissa ensimmäinen, ensimmäiset kolme ottelua Suomi oli voittanut maalierolla 23−2.

− Ainahan tappio harmittaa. Otetaan opiksi tästä ja turnaushan alussa vielä, Granlund totesi.

− Ei tämä ikinä paraatimarssia ole, tämä on jääkiekkoa. Joskus häviää ja joskus voittaa, hän jatkoi.

Tanska oli ihan eri tason joukkue verrattuna Etelä-Koreaan, Latviaan ja Norjaan.

− Paljon NHL-jätkiä ja paljon KHL-jätkiä ja yksi maailman kärkiveskareista. Erittäin hyvä joukkue ja pelasivat tosi hyvän pelin. Neljä peliä viiteen päivään, se ehkä ihan vähän näkyi joissain kamppailuissa ja irtokiekoissa.

Granlundin mielestä Leijonilla oli myös positiivisia asioita ottelussa, mutta painotti samaan hengenvetoon, että Leijonien pitää parantaa paljon pelaamistaan. 

− Koitimme saada painetta aikaan, mutta olimme pikkaisen stepin jäljessä. 

Yhden stepin jäljessä, sillä Granlund viittasi Suomen omaan tasoon.

− Monesti, kun pääsimme hyökkäysalueelle, he voittivat yhden kamppailun tai seuraavan irtokiekon ja sitten mentiin toiseen päähän taas.

− Kyllä meillä mielestäni paikkoja taas oli. Mielestäni hallitsimme peliä, hän päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle