Miika Roine tavoittelee SaPKolle pudotuspelipaikkaa

MESTIS / Haastattelu
Miika Roine lähti Jyväskylästä uusien haasteiden pariin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jyväskylästä SaPKon pässipaitaan siirtynyt 22-vuotias Miika Roine toivoo Savonlinnaan jääkiekkohenkeä alkavalle Mestis-kaudelle. Kaksijakoinen harjoitusottelukausi on valmistanut SaPKoa tulevaan kauteen.

SaPKo on valmistautunut alkavaan kauteen treenaamalla kovaa ja pelaamalla harjoitusotteluita, joista joukkueen tilille kertyi niin voittoja kuin tappioitakin.

− Kovaa on vedetty joukkueen kanssa tämä kesän jälkeinen pätkä. Treenattu on pääsääntöisesti kaksi kertaa päivässä ja siihen päälle harjoitusottelut, Roine tiivistää joukkueen valmistautumista.

− Harjoitusotteluissa pelataan totta kai voitoista, mutta samalla yritetään saada oma peli kuntoon ja saada joukkueen peliä kehittymään eteenpäin.

Kuten monella muullakin Mestis-joukkueella, hyviä kokoonpanoja ja ketjuja on viilattu harjoitusottelukauden aikana myös Savonlinnassa. Myös pelaajien roolit alkavat muodostua jäällä ja sen ulkopuolella.

Roine muistuttaa, että ei harjoitusotteluissa voi tuijottaa pelkästään tulosta.

− Kyllähän voitot vahvistavat joukkueen itseluottamusta, mutta pitää ottaa huomioon kokoonpanojenkin vaihtelut. Mukaan on mahtunut hyviä ja huonoja pelejä, mutta tärkeintä on mennä eteenpäin oman pelin rakentamisessa.

Joukkueessa iso rooli ei tule itsestään

SaPKolla on kasassa alkavalle Mestis-kaudelle hyvin samanikäinen joukkue. Kaikki pelaajat eivät ole tunteneet toisiaan etukäteen, mutta samaan ikäluokkaan kuuluvina pelaajat ovat junioreissa pelanneet useampaankin otteeseen toisiaan vastaan.

− Joukkue on täynnä samanikäistä porukkaa, siksi olenkin päässyt hyvin mukaan. Samalla aaltopituudella ollaan, vaikka ei olla tunnettu etukäteen. Junioripelien kautta toki tiedetty toisemme nimeltä jo aiemmin, JYP-kasvatti kertoo.

Roine odottaa alkavaa kautta. Luvassa on uusia haasteita ja tältäkin pelaajalta tavoitteita löytyy.

− Innolla odotan uutta kautta, nyt on treenipelit takana ja päästään taas taistelemaan pisteistä, mikäs sen siistimpää. Kyllähän tätä on odotettu!

SaPKossa kilpailu on kovaa, sillä pelaajia on vaihtunut paljon ja suurin osa pelaajista on tullut joukkueeseen hakemaan isoa roolia. Treenaamisella on suuri merkitys siihen, kuinka isoja minuutteja saa pelata.

− Ison roolin saamisen eteen on tehtävä paljon töitä myös täällä, ei se itsestään tule. Uusi joukkue ja varmasti kaikki haluavat sen isoimman roolin.

Nuoren hyökkääjän tavoitteena on kehittyä pelaajana ja pelata hyvä ehjä kausi.

− Tavoitteena on pelata paras mahdollinen Mestis-kausi. Olisihan se aika nappikausi, jos tekisin enemmän pisteitä kuin Jukureiden Riku Pitkänen, Roine naurahtaa.

− Kyllä elämä menee tällä hetkellä täysin jääkiekkoon, kämppiksien (Joona Manninen ja Juuso Forsström) kanssa jotakin voisi toki keksiä.

Loppuun Roine esittää toiveen Savonlinnan jääkiekkoilukulttuurin kehittämisestä.

− Savonlinna, tehdään oikeasti Talvisalon jäähallista semmoinen paikka, johon on kiva tulla. Tehdään siitä yhteinen juttu ja hankitaan yhdessä pudotuspelipaikka muutaman vuoden tauon jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle