Miika Lahti jälleen ihon alla: "Hyvä, että on kärhämää"

LIIGA / Haastattelu
Lahdelle tuomarin puhuttelut ovat tuttuja.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Miika Lahti teki jälleen arvokasta työtä joukkueensa eteen, kun JYP kaatoi Ässät Hippoksella. Lahti raatoi, kuumensi vastustajaa ja otti tärkeitä blokkeja alivoimalla.

Miika Lahti oli monen muun pelaajan tapaan ottelun jälkeen pettynyt, vaikka JYP voittikin Ässät 2−1-lukemin. Sinnikäs puolustustaistelu ja Tuomas Tarkin vahva esitys siivitti hurrikaaninutut tärkeään voittoon.

− Emme esittäneet parastamme. Puolustimme tänään todella hyvin, Lahti tuumi.

Ässät pelasi vahvan vierasottelun, ehkä yhden parhaista mitä Hippoksella on tällä kaudella nähty. Patapaidat olivat varsinkin kahdessa viimeisessä erässä ehdottomasti parempi joukkue, mutta vahvasta pyörityksestä huolimatta maalit jäivät puuttumaan.

− Ässät pelasi hyvää ja vauhdikasta kiekkoa. Onneksi saatiin otettua voitto kunnon taistelulla, Lahti totesi.

Läpi ottelun nähtiin runsaasti tunnetta. Varsinkin Ässät tarjoilivat Hippoksen vähälukuiselle yleisölle todella fyysisen esityksen. Tunne läikkyi yli ensimmäisen erän päätyttyä, kun pelaajat olivat matkalla pukukoppeihinsa. Muun muassa Lahden ja Mika Niemen välillä nähtiin pienimuotoinen painiottelu.

Lahden mukaan varsinaista tilanteen sytyttäjää oli vaikea löytää.

− Nuo tilanteet kuuluvat näihin peleihin. Välillä se on hyvä, että tulee pientä kärhämää. Pääsee paremmin peliin kiinni.

Ottelun loppupuolella yhtä kovia yhteenottoja ei enää nähty. JYP tarjosi kuitenkin Ässille useita ylivoimamahdollisuuksia, mutta porilaisten ylivoimasta puuttui viimeinen terävyys.

− Me otimme tyhmiä jäähyjä muun muassa henkilökohtaisten virheiden jälkeen. Niiden kautta kaveri sai vähän otetta, mutta onneksi meidän alivoima oli hyvää, Lahti iloitsi.

Kelkka kääntyi viime viikolla

JYP pelasi viime viikolla vahvan viikon keräten kuusi pistettä kolmesta ottelusta. Matkaan tarttui kauden ensimmäiset vierasvoitot Lahden ulkopuolella, kun HPK kaatui varsinaisella peliajalla ja Kärpät jatkoajalla.

JYP ei ole pelannut ennen viime viikkoa erityisen huonosti vieraissa, mutta vierasvoitot ovat kiertäneet jyväskyläläisjoukkuetta kaukaa. Useat tappiot ovat tulleet ottelun loppuhetkillä.

Mikä siis muuttui viime viikolla?

− Sellaisia pieniä asioita. Kolmansissa erissä olemme useasti olleet hyviä. Emme kuitenkaan onnistuneet kääntämään otteluita itsellemme, vaan tilille tuli paljon maalin tappioita.

− Emme me alkukaudellakaan pelanneet huonosti. Uskallan toivoa, että olemme nyt oppineet virheistämme, Lahti mietti.

Viime aikoina Miika Lahden johtama ketju Darryl Boyce ja Juuso Ikonen laidoillaan on ollut vahva. Ketju ei vieläkään järjestä maalijuhlia, mutta valoa tunnelin päässä on näkyvissä. Ikonen on väläytellyt taitoaan läpi kauden ja Lahti teki kauden ensimmäiset maalinsa viime viikolla Hämeenlinnassa.

Helpottuneen oloista Lahtea maalinteko miellytti, sillä sitä herran itsensä mukaan ehdittiin jo odotellakin.

− Oli mukavaa tehdä maali. Kyllä se pitikin jo tehdä, paikkoja kuitenkin riittänyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle