Mies voi lähteä Porista, mutta Pori ei lähde miehestä

LIIGA / Haastattelu
Jussi Rynnäs pääsi takaisin kotiin, kun Kärpät kävi Porissa tiistai-iltana.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Kärppien maalivahti Jussi Rynnäs pelasi ensimmäisen ottelunsa kuluvalla kaudella Porissa. Kärpät voitti kotijoukkueen puhtaasti 0−5, joten porilaisvahti piti kasvattajajoukkuettaan vastaan oman sarjansa puhtaana. Kotikaupunkiinsa Rynnäs palaa aina mielellään.

Kärpät haki Porista tiistaina täyden pistepotin puhtaalla 0−5-voitolla. Ässillä peli oli edelleen sekaisin ja pohjoisen pojilla oli helppo työ viedä pisteet kotiin. Jussi Rynnäs piti kärppämaalilla nollapelin. Rynnäs ei ole vielä kertaakaan hävinnyt Ässille, vaan voittanut kaikki yhdeksän patapaitojen kohtaamistaan.

− Aika simppelillä pelillä selvittiin. Ässät joutui kulmista heittelemään kiekkoja, eikä tullut mitään mahdottomia paikkoja. Vetojakaan ei kauheasti tullut. Meillä oli paketti hyvin hallussa. Helppo on torjua, kun tietää, että riparit hoidetaan pois, Rynnäs avasi ottelua.

Veini Vehviläisen kanssa peliajasta on ollut taistelua ja nyt on Rynnäksen vuoro olla joukkueen takana. Porilaisvahti ei koe olleensa liian paljon penkillä, vaan ylistää Vehviläisen esityksiä Kärppien tolppien välissä.

− Vehviläinen on ollut yksinkertaisesti erinomainen. Hän on saanut joukkueen liitoon ja nyt on minun vuoro jatkaa siitä. Alkuun oli vähän shokki, että istun penkillä. Sillä tavalla kokeneemmalle maalivahdille erikoista, että nyt jokainen harjoitus on näytön paikka. Töitä ja tekemistä riittää ja nyt yritän omalla panoksella jatkaa siitä mihin Vehviläinen jäi, porilainen mietti.

Rynnäksen syyskausi meni lähinnä luukkuvahdin roolissa, mutta Vehviläisen lepovuoron myötä vastuuta on tullut enemmän. Pelituntumakin tuntuu löytyneen uudestaan.

− Ihan hyvältä on tuntunut päästä kaukaloon ja hieno päästä pelaamaan. Totta kai se myös nostaa fiilistä, kun pääsee mukaan. Hyvä, että molemmilla on pelituntumaa vielä, kun kauttakin on jäljellä. On ollut kyllä välillä haastavaa katsoa penkiltä, kärppävahti sanoi.

Loppukauden torjuntakuvioista Rynnäs ei vielä tiedä. Kärpillä pudostuspelipaikka näyttää melko varmalta, joten vastuunjako keväälle on vielä auki.

− Ei auta miettiä eteenpäin. Niin kliseeltä kuin se kuulostaa, niin päivä, harjoitus ja peli kerrallaan. Ei tässä edes voi vielä miettiä tulevaa, Rynnäs huokaili.

Jussi Rynnäs pääsi ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella porilaisyleisön eteen ja tuloksena oli heti nollapeli. Kotiin hän tulee aina mielellään ja Pori on mielessä kesken kaudenkin. Ottelun jälkeen hän kiitti Porin seisomakatsomoa.

− Pori on aina omanlaisensa paikka pelata. Haluan aina onnistua tämän yleisön edessä. Itselle tämä on herkkupala keskellä harmaata kautta. Pori sytyttää ihan eri lailla kuin muut paikat. Ja aina on tuttuja hallilla ja kaupungilla, ässäkasvatti tuumi.

» Lähetä palautetta toimitukselle