Michal Repik: "Kaikilla on kivempaa, jos joukkue voittaa"

LIIGA / Haastattelu
Repik pohdiskeli uutta rooliaan.
Kuva © Teemu Eirtovaara, teemu.eirtovaara@gmail.com
Lahtelaisten kiinnostava ykkösketju ei ollut parhaimmillaan, kun Pelicans nujersi kotonaan Sibirin. Päävalmentaja Tomi Lämsä antoi kuitenkin vastakootulle yhdistelmälle synninpäästön.

Ketjun oikealla laidalla pelasi tšekkiläinen Michal Repik, joka hankittiin Lahteen Lev Prahan lopetettua toimintansa. Repik oli pelin jälkeen ylpeä lopputuloksesta.

- Ansaitsemme kunniaa tästä voitosta. He ovat kuitenkin kova KHL-joukkue, ja me pelasimme hyvin. Heidän kokoonpanostaan puuttui ehkä osa parhaista pelaajista, mutta näkyi siellä paljon tuttuja naamoja viime kaudeltakin. Ei siis mikään helppo vastus.

Pelicansin harjoituskausi alkoi vaisuhkolla esityksellä Raumalla, mutta Repik ei sitä murehtinut.

- Pitsiturnaus oli ihan okei meidän osaltamme, mutta meille oli tärkeää näyttää vahvuuttamme tässä ensimmäisessä kotipelissämme.

Repik pelaa urallaan ensimmäistä kertaa Suomessa, joten uutta ja eksoottista on vielä paljon.

- Viime kaudella Prahassa pelasin joidenkin suomalaisten kanssa, joten tiedän paljon Suomesta. Tähän mennessä minulla on vain positiivista sanottavaa ja kaupunki on kiva, mutta näen sitten lisää maasta kun lähdemme vieraspeleihin.

Yhteistyötä monella kielellä

Suomen kieli taas ei kerää Repikiltä kiitosta, mutta onneksi lahtelaispukuhuoneessa on kansainvälinen ilmapiiri.

- Yritän oppia tärkeitä sanoja, mutta työtä riittää. Onneksi kaikki puhuvat englantia pukukopissa. Toisen tšekin Tomas Kudelkan kanssa olemme tuttuja jo nuorisomaajoukkuajoilta, ja on aina hienoa, kun kaksi toisilleen tuttua jätkää voi pelata yhdessä.

Yhteispeliä Repik kaipaakin koko ryhmältä.

- Haluan auttaa joukkuetta ja olla parempi joka pelissä. Haluan tehdä maaleja. Avainasia on kuitenkin se, että jos joukkue voittaa, on kaikilla kivempaa.

Päävalmentaja Tomi Lämsälläkin riitti uskoa paitsi Repikiin, myös hänen ja kahden muun ulkomaalaisen muodostamaan ketjuun.

- Repik tuli vasta KHL:stä tänne. Hän on erittäin hyvin liikkuva ja taitava pelaaja. Hän ja Jordan Smotherman pelasivat Tyler Redenbachin kanssa nyt ensimmäistä kertaa yhdessä, ja uskon, että siitä tulee hyvä ketju. Parannettavaa on, mutta tässä on vasta parit harjoitukset pohjalla. Sen takia nämä harjoituspelit pelataan: näissä hiotaan ketjuja yhteen. Ei tehdä liian aikaisia johtopäätöksiä, muistuttaa Lämsä.

» Lähetä palautetta toimitukselle