Mestis-karsinnat jäävät pelaamatta? Sirviö tyrmää, Kummola ei kommentoi

MESTIS / Haastattelu
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola pitää luonnollisena, että tulevan Mestis-kauden joukkuemäärästä päätetään nyt. Sarjan kehitysjohtaja Arto Sirviön mukaan joukkuemäärästä on jo päätetty.
Kuva © Tomi Hänninen
Jatkoajan useista lähteistä saamien vinkkien mukaan on mahdollista, että Mestiksen karsintasarja jätettäisiin kuluvana keväänä kokonaan pelaamatta. Tässä skenaariossa Liigaan nousevan Sportin tilalle nostettaisiin suoraan yksi uusi joukkue Suomi-sarjasta.

Länsi-Savo uutisoi tiistaina, että jääkiekkoliiton hallitus kokoontuu keskiviikkona päättämään ensi kauden joukkuemäärästä. Mestiksen kehitysjohtaja Arto Sirviö tyrmää huhut täysin.

— Ensi kaudella Mestiksessä pelaa kymmenen joukkuetta, kehitysjohtaja linjaa yksiselitteisesti.

— Me olemme sitoutuneet toimimaan jo viime keväänä sovitun mallin mukaisesti, eli joukkuemäärää vähennetään. Nyt Sportin Liigaan siirtymisen myötä portaittaiseksi kaavailtu joukkuemäärän vähennys kyetään toteuttamaan jo ensi kaudeksi, kehitysjohtaja Sirviö toteaa.

Sirviö pitää Länsi-Savon uutisointia virheellisenä.

— Olen tietoinen, että liittohallituksella on keskiviikkona kokous. Joukkuemäärää ei tuossa kokouksessa ymmärrykseni mukaan käsitellä. Ainakaan minulla ei ole sellaista tietoa.

Sirviö sanoo, että karsinta järjestetään aiemmin sovitun protokollan mukaisesti, jossa Mestiksen yhdestoista kohtaa Suomi-sarjan kakkosen ja Mestiksen jumbo kohtaa Suomi-sarjan voittajan. Otteluparin voittajat pelaavat tulevan kauden Mestis-paikasta.

— Ottelut pelataan playoff-sarjoina paras viidestä -järjestelmällä. Paras joukkue pelaa ensi kaudella Mestistä, jos se täyttää Mestis-lisenssin vaatimukset.

Mestis-joukkueiden keskuudessa on kauden aikana voimistunut halu pitää sarja 12 joukkeen kokoisena.

Kummola: "Normaalistihan ne on pelattu"

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola puolestaan pitää luonnollisena sitä, että tässä vaiheessa päätetään ensi kauden joukkuemäärästä. Sirviön mukaan joukkuemäärää siis vähennetään aiemmin sovitun mukaisesti. Kummola ei kuitenkaan ota asiaan selvää kantaa ennen kokousta.

Pitävätkö puheet Mestiksen karsintasarjan pelaamatta jättämisestä paikaansa? ­

— En ota mitään kantaa tähän asiaan ennen kokousta. Kuuntelen, mitä mieltä porukat ovat aiheesta, ja muodostan oman kantani sen pohjalta. Normaalistihan ne on pelattu.

Päättääkö liittohallitus huomisessa kokouksessaan Mestiksen joukkuemäärästä kaudelle 2014-2015?

— No eikö se ole ihan hyvä tässä vaiheessa päättää, kun yksi joukkue siirtyy ylös? Asiaan saa selvyyden huomisen kokouksen jälkeen, Kummola päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle