Meskanen valmiina läpimurtoon: ”Haluan olla Ilveksen paras maalintekijä”

LIIGA / Haastattelu
Ville Meskanen oppi A-nuorten mukana, paljonko mestaruuden voittamiseen vaaditaan töitä.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Vielä viime kautensa LeKissä aloittanut Ville Meskanen on läpimurron kynnyksellä. Tehoja on syntynyt mukavasti jo harjoituspeleissä. Nuorukainen uskoo, että alkavalla kaudella pisteitä ropisee.

Viime kausi päättyi Ilveksen osalta pettymykseen, kun joukkue ei yltänyt pudotuspeleihin. Tupsukorvien hyökkääjä Ville Meskanen, 20, jatkoi kuitenkin kauttaan A-nuorten mukana. Joukkue eteni lopulta Suomen mestaruuteen voitettuaan finaalissa Bluesin suoraa otteluvoitoin 2–0. Mestaruus oli Meskaselle iso asia.

– En ole ikinä voittanut mitään, joten nyt pääsi kokemaan, kuinka hieno fiilis se on.

Kauden lopun visiitti A-nuorissa toi nuorukaiselle uutta energiaa myös uutta kautta ajatellen.

– Tuli sellainen fiilis, ettei tämä ollut viimeinen mestaruus, jonka voitan. Mietin, miltä tuntuisi voittaa seuraavaksi Liigassa mestaruus, kun A:nkin mestaruus tuntui niin hyvältä. Miesten mestaruutta kohti haluan mennä entistä kovemmin, Meskanen sanoo.

Hyvän kauden päätteeksi Ilveksen A-nuorista moni teki liigasopimuksen. Meskanen näkee, että tuoreet mestarit tuovat ennen kaikkea kilpailua joukkueeseen. Säilyttääkseen paikan kokoonpanossa on paiskittava töitä.

– Meillä on nuoria, nälkäisiä kavereita, jotka ovat valmiita laittamaan itsensä likoon. Jos ei itselle maistu, niin sieltä tulee muita äkkiä ohi.

Meskanen oli pääasiassa A-nuorten mukana kaudet 2013–2014 ja 2014–2015. Tuona aikana pudotuspeleissä finaaliin eteneminen liippasi läheltä, ja joukkue kärsi kirveleviä tappioita. Viime kevään pudotuspelit A-nuorissa toivat taas uutta oppia.

– Totta kai siinä oppi myös, paljonko mestaruuteen oikeasti vaaditaan, Meskanen miettii.

Ville Meskasen sopimusta Ilvekseen jatkettiin viime keväänä vuodella. Hänen sopimuksensa kattaa tulevan kauden lisäksi kauden 2017–2018.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Uudet valmentajat inspiroivat

Kulunut kesä on ollut liigajoukkueelle melko tavanomainen. Tosin Meskanen kokee, että harjoittelu on tänä kesänä ollut monipuolisempaa kuin aiemmin.

Ilveksen uutena päävalmentaja aloittaa Karri Kivi, jonka apukätenä häärii jo C-junioreista Meskaselle tuttu Jouko Myrrä. Toinen apuvalmentaja on Olli Salo.

– On hyvä juttu, että on tuttu koutsi mukana. Jokke katsoo ylivoimia ja antaa niissä neuvoja. Lisäksi maalintekoon häneltä on saanut vinkkejä, Meskanen kertoo.

Valmentajat ovat nuorukaisen mukaan olleet hyvänä esimerkkinä pelaajille. Harjoituskaudella valmennusryhmä jäi vetämään omia treenejä kokoonpanon ulkopuolisille pelaajille, vaikka lähtö treenipeliin häämötti puolen tunnin päässä.
– Kunnianhimo näkyy valmentajista. He ovat pirun innokkaita valmentamaan ja heillä on kauhea halu olla joka päivä parempi tuossa touhussa. Se inspiroi itseäkin.

Hyvin menneiden harjoituspelien perusteella Meskasesta tuntuu, että tällä kaudella pisteitä voi hyvinkin tulla aiempia kausia enemmän Liigassa.

– Sibiriltä tuli paha selkäsauna, mutta joka pelistä on jotain opittu. Mielestäni olemme pelanneet ihan hyvää kiekkoa.

Joukkueen tavoitteet ovat selkeät kauden kynnyksellä.

– Haluamme pelata puolivälierissä. Tähtäämme kahdeksan parhaan joukkoon keinolla millä hyvänsä, Meskanen painottaa.

Meskasen vahvuudet ovat maalinteossa. Nuorukainen on kova laukomaan. Tosin etenkin A-nuorissa tolpat kilisivät tiheään.

– Aika paljon tuli vedeltyä kesällä. Meidän salilla on laukaisupaikka. Menin sinne koko kesän puoli tuntia ennen muita vetämään muutaman sata kiekkoa. Toivottavasti ne menevät nyt tolppien sisään, Meskanen naurahtaa.

Ratkaisijan rooliin

Monet ounastelevat, että Meskanen tekee läpimurtonsa tulevalla kaudella. Erityisempiä paineita nuorukainen ei asiasta ota.

– Minulla on aina vähän paineita, on kyse sitten C-junnujen pelistä tai Liigasta. Olen vähän sellainen jännittäjätyyppi. Mutta toisaalta, kun kypärän remmi laitetaan kiinni, unohdan kaiken ja voi pelata hymyssä suin.

– En ole ehkä ihan niin märkä rätti enää kulmissa kuin viime vuonna.

Meskanen kertoo, että kesän aikana erityisesti voimaa on tarttunut varteen lisää.

– En ole ehkä ihan niin märkä rätti enää kulmissa kuin viime vuonna.

Edelleen voimapuolta nuorukainen haluaa kehittää. Sen lisäksi luistelu kaipaa töitä.

– Jos itse saisin päättää, niin Mustosen jalat olisi kiva saada.

Nuoren hyökkääjän henkilökohtaiset tavoitteetkin ovat selvät. Vakiopaikka kokoonpanossa ei riitä. Meskanen haluaa tuoda Liigaan A-nuorista tutun taitonsa ratkaista pelejä.

– Haluan olla ratkaiseva jätkä tässä jengissä. Tahdon olla kentällä, kun haetaan maalia viimeisellä minuutilla. Se kuvastaa sitä, mitä haluan antaa tälle joukkueelle, Meskanen kertoo päättäväisenä.

Ilveksen parhaaksi pistemieheksi tulevalla kaudella Meskanen rankkaa Sandellin, mikäli konkari pysyy terveenä. Sen sijaan maaleja nuorukainen aikoo mättää.

– En ole välttämättä Ilveksen paras pistemies ensi kaudella. Mutta meidän paras maalintekijä haluan olla. Kovia jätkiä täällä on, mutta lähdetään haastamaan heitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle