Maxwell ketjunsa pelistä: "Meidän tulee löytää se kemia uudestaan"

LIIGA / Haastattelu
Maxwellin kyynärpää vaatii välillä paketointia otteluiden jälkeen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net

Tappara oli lauantaina tyly vieras, kun se vei kotiedun mukanaan Tampereelle. Ben Maxwell oli kuitenkin tyytyväinen Kärppien tekemisen laatuun lauantain ottelussa.

− Pelasimme tänään kovempaa kuin aiemmin tässä sarjassa ja onnistuimme alivoimalla, mikä olikin iso tavoite tähän otteluun, kommentoi Maxwell ottelua.

− Tappara sai pari pomppua, ja se ratkaisi tänään. Pomppuja tarvitaan välillä, ja me emme saaneet niitä. Haluamme unohtaa tämän nopeasti ja siirtää ajatukset jo tulevaan, jatkoi Maxwell.

Kärpät on tällä hetkellä finaalisarjassa tappiolla lukemin 2−1. Mitä Kärppien tulee tehdä sarjan kääntämiseksi?

− Meidän pitää pelata jatkossa yhtä hyvin kuin tänään, ja pystyä luomaan Tapparan maalivahdin eteen vielä enemmän painetta. Luotamme täysin omaan tekemiseemme tappiosta huolimatta, totesi Maxwell.

Kärpät on ensimmäistä kertaa koko kevään aikana tappiolla pudotuspelisarjassa. Kärppien kakkoskentällisessä hyökkäävä kanadalainen ei koe, että tappioasema toisi vielä ylimääräisiä paineita.

− Tässä työssä on aina hieman paineita mukana. Joukkueessa on paljon johtajuutta ja kavereita, jotka ovat olleet vastaavissa tilanteissa ennenkin. He tietävät, kuinka pudotuspelisarja käännetään.

Vanha ketju kasaan

Kärppien valmennus kasasi torstain toisessa finaalissa jälleen runkosarjan tehokentällisen, jossa Maxwellin lisäksi hyökkäävät Ivan Huml ja Juhamatti Aaltonen.

− Valmennus yrittää muutoksella pitää mielemme virkeinä. Olemme pelanneet paljon yhdessä ja meidän pitää löytää se kemia vielä uudestaan.

Kyseiseltä kentältä odotetaan suuria maaleja sekä vastuunkantoa.

− Kentällisemme on tulosyksikkö. Jos emme pysty maaleja tekemään, niin tietenkin se hieman turhauttaa. Pitää kuitenkin jatkaa hyvää työtä ja uskoa, että seuraavassa vaihdossa onnistumme jälleen.

Lauantain finaalin jälkeen keskushyökkääjän kyynärpää oli todella tuhdin näköisessä paketissa. Vanha baseballvamma vaatii erityishuomiota.

− Minun pitää usein pelin jälkeen laittaa se jäihin. Ei ole kyse mistään vakavasta, ja olen varmasti pelikunnossa jälleen maanantaina, päätti Maxwell.

» Lähetä palautetta toimitukselle