Matti Järvinen aloituksessa HIFK:n Patrik Carlssonia vastaan.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Matti Järvinen valitsi Tapparan päästäkseen urallaan eteenpäin

Tappara on hallitseva mestarijoukkue, mutta mestareiden riveissä pelaa tällä kaudella monta uutta nimeä. Yksi uusista pelaajista on Jäähongan kasvatti Matti Järvinen.

Viime kaudella SaiPassa säväyttänyt ja Sveitsin NLA:ssakin käväissyt Matti Järvinen valitsi Tapparan etenkin seuran tarjoamien kehittymismahdollisuuksien takia.

− Onhan tällä seuralla aika puolestaan puhuvat meriitit. Varsinkin se kiinnosti myös minua, että täältä on lähtenyt pelaajia eteenpäin parempiin liigoihin. Täällä on siihen kaikki puitteet.

Tappara pelasi tiistaina ensimmäisen kotiottelunsa kuluvalla kaudella. Järvinen oli ottelussa joukkueensa ykkössentteri ja hänen tavoitteenaan on pelata samalla paikalla jatkossakin.

− Oli hyvä pelata, saimme luotua paikkoja. Seuraavassa pelissä laitamme kiekkoa pussiin. Ei ykkössentterin paikalta mihinkään halua lähteä, kun on noin hyviä laitureita, Järvinen totesi.

Tapparan kotiavauksessa oli juhlallinen tunnelma, kun ennen ottelua legendaarisen Hakametsän jäähallin kattoon nostettiin seuran 17. mestaruusviiri.

Itse ottelussa kotijoukkueelle oli kuitenkin käydä köpelösti, sillä viime kevään finaalivastustaja KalPa laittoi Tapparan ahtaalle. Tuloksena oli lopulta niukka 1−0-voitto isännille.

− Aikamoista vääntöä oli koko 60 minuuttia. Jää vaikutti osaltaan siihen, ettei pystynyt pelaamaan kovin nopeasti. Toinen erä oli meiltä hyvä ja kolmas oli ihan ehyttä voiton puolustamista, Järvinen analysoi.

"Takkuista on ollut"

Kolmesta ensimmäisestä liigakamppailustaan tamperelaiset ovat voittaneet kaksi ja hävinneet yhden. Ensimmäisessä ottelussaan Tappara kukisti Ilveksen 3−0, mutta heti seuraavassa joukkue kärsi ruman häviön vieraskaukalossa TPS:lle luvuin 6−2.

Voitokkaiden harjoitus- ja CHL-otteluiden jälkeen joukkueen otteet ensimmäisissä liigaotteluissa ovat ailahdelleet yllättävän paljon.

− Nämä kolme ensimmäistä peliä ovat olleet vähän takkuisia. Tänään alkoi kuitenkin jo näkyä paljon enemmän sitä, mitä me haluamme tehdä. Lauantai oli vähän ohipeli, mutta se on käsitelty ja unohdettu jo.

Tappara pelaa myös seuraavan ottelunsa Hakametsässä, kun lauantaina vastaan asettuu KooKoo. Järvinen odottaa näkevänsä joukkueeltaan parempaa pelaamista.

− Kyllä meidän pitää paremmin tuoda niitä meidän omia juttujamme myös näihin liigapeleihin, kuten toimme CHL:ssä. Se ei ole helppoa, kun vastustajat ovat kovempia ja organisoidumpia, mutta rakennamme koko ajan omaa sapluunaamme, Järvinen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Järvinen uskoo Tapparaan ja itseensä tukkoisuudesta huolimatta − "Silloin me muut nostamme päämme"

LIIGA | 17.10.2017 21:41
Tappara tahkosi erittäin vähämaalisen ottelun Sportia vastaan. Vasta Otso Rantakarin jatkoaikaosuma ratkaisi voiton kohtalon kotijoukkueen eduksi. lue lisää

Makealla voittomaalilla huipputunnelman latistanut Elorinne: ”Päätin, että pitää ihan oikeasti jo yrittää”

LIIGA | 19.1.2018 21:33
HPK ja Tappara väänsivät tiukan taiston Spengler Cupin tunnelmissa. Lopulta Tappara oli vahvempi viimehetken maalilla, jonka tälläsi puolustaja Aleksi Elorinne. lue lisää

Hämeenlinnassa ei maaleilla juhlita, JYP ja KalPa puolestaan juhlivat

LIIGA | 19.1.2018 10:00
Perjantain kolmen ottelun Liiga-kierros tarjoaa maistuvia kertoimia muun muassa KalPan ja JYPin voitoille. lue lisää

Jan-Mikael Järviselle pelikieltoa keihästyksestä

LIIGA | 17.1.2018 19:44
Tapparan hyökkääjä Jan-Mikael Järvinen on saanut yhden ottelun pelikiellon KooKoo-Tappara-ottelussa tapahtuneesta keihästyksestä. lue lisää

Kurinpidolle taas töitä - Tappara-hyökkääjän keihästys delegaation käsittelyyn

LIIGA | 15.1.2018 14:07
Tapparan Jan-Mikael Järvisen keihästys etenee Liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Matti Järvinen

Tappara #11 L kh
s. 1989 Lontoo, GBR
193CM / 98KG
SOPIMUS: 2019