Matt Generous keskittyy fyysiseen puolustamiseen

LIIGA / Haastattelu
Generous on hankittu Vaasaan johtavaksi puolustavaksi puolustajaksi.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Lukosta Sportiin täksi kaudeksi siirtyneen Matt Generousin rooli on lähinnä fyysinen puolustuspeli ja passit hyökkäyspäähän. Näitä kookas jenkkipakki pyrkii tekemään jokaisessa pelissä joukkueensa eteen.

Matt Generous on Sportin luottopakiksi kaavailtu tärkeä pelintekijä. Muutamia hyviä passeja Generous jakeli hyökkäyspäähän myös Kuparisaaressa tiistaina pelatussa Sport-Blues-ottelussa, mutta pisteille hän ei espoolaisia vastaan päässyt.

Fyysiseksi pelaajaksi luennehdittu Generous oli Bluesia vastaan Sportille tärkeä pelinrakentaja. 29-vuotias puolustaja näkyi kentällä lähinnä vahvana ja fyysisenä puolustajana.

– Tärkeä rooli tuo paljon vastuuta. Tärkein tehtäväni on tehdä paljon töitä ja pelata omaa peliäni, jenkkipakki miettii.

Ensimmäinen erä oli Sportilta maaliton, mutta toinen erä toi joukkeelle itseluottamusta. Ensimmäinen maali toisessa erässä saattoi joukkueen melkoiseen nousukiitoon. Sport keräsi tärkeät pisteet kotona, joka antoi energiaa Generousin sekä koko joukkueen peliin.

– Ensimmäinen maali toi ehdottomasti energiaa ja motivaatiota omaan pelaamiseen.

Sportin siirtyminen Mestiksestä Liigaan oli iso harppaus koko joukkueelle.

- Ylä- ja alamäkiä tulee aina ja tärkeintä on pelata yhdessä joukkueena. Liiganousijan paikka ei näy erityisemmin joukkueen keskuudessa. Hieno kokemus päästä pelaamaan kiekkoa tällaisessa ainutlaatuisessa tilanteessa ja yritän lähinnä nauttia pelaamisesta, puolustaja kertoo. 

Generous pelasi Lukossa viime kauden, jossa hän hoiti puolustuspelin mallikkaasti ja päätti kautensa SM-pronssiin. Jenkkipakki kantaa suuren vastuun Sportin puolustuksessa, mutta kehitettävääkin on.

– Tarkoitus on parantaa henkilökohtaista puolustuspeliä, mutta myös kehittyä hyökkäyspäässä, mies päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle