Matkalla Torontoon: Artturi Lehkonen tietää mestaruusreseptin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Montreal Canadiens varasi Lehkosen kesällä 2013 numerolla 55.
Kuva © Getty Images
Jatkoaika jututti nykyään SHL:n Frölundassa pelaavaa Artturi Lehkosta, joka viihtyy Ruotsissa ja valmistautuu uuteen U20-kisamatkaan.

Nyt 19-vuotias Artturi Lehkonen oli ehtinyt jo pelata Liigaa TPS:ssä ja KalPassa sekä voittaa nuorten maailmanmestaruuden, kun hän päätti viime kauden jälkeen lähteä ulkomaille pelaamaan. Kohde löytyi läheltä, Ruotsin Göteborgista. Lehkonen on pelannut 21 ottelua ja tehnyt niissä 11 tehopistettä.

− Ruotsiin lähtö on todellakin tuntunut oikealta päätökseltä, ei ole tullut mitään taka-ajatuksia. Kauteni on alkanut hyvin pisteiden valossa, mutta reppua pitäisi pystyä heiluttamaan vähän useamminkin, kertoo Lehkonen.

Frölunda tunnetaan hyvänä seurana nuorten pelaajien kehityksen kannalta, ja Lehkonen on huomannut oppineensa uutta jo alkukaudesta. 

− Luistelu on ainakin mennyt täällä eteenpäin: jos joku on katsonut meidän pelejämme niin huomaa, että täällä luistellaan koko ajan eikä paljoa vedetä trappia.

Lehkonen pelasi jo viime keväänä kultaa voittaneessa U20-joukkueessa. Ehjänä pysyessään hän on tänäkin vuonna vahvasti tyrkyllä kahden ensimmäisen ketjun laituriksi. 

− Tietenkin pidän kisamahdollisuuksiani hyvinä, mutta kisoihin otetaan aina ne pelaajat, jotka pelaavat parhaiten sillä hetkellä, joten mikään ei ole varmaa! Uskon ja haluan ottaa johtavan roolin joukkueessa ja pelata tulosta tekevässä kentässä, Lehkonen sanoo.

Näin voitetaan mestaruus

Nuorten kisoissa pelaavat valtaosin eri pelaajat joka vuosi. Lehkonen luotaa tiiviiseen yhteispeliin, kun selvää johtajaa ei ysivitosten ryhmässä ole.

Sillä tavoin se mestaruus minun mielestäni voitettiin!

− Meillä ei ole tänä vuonna samanlaista kiekollista liideriä kuin Teuvo Teräväinen viime vuonna, joten meidän on paikattava se aukko hyvällä puolustus- ja joukkuepelillä.

Ja Lehkosen mukaan on myös mahdollista, että lyhyen ja nopeavauhtisen turnauksen aikana voi kasvaa yhteen. Niin kävi viimeksikin.

− Mestaruusturnauksesta on ainoastaan hyviä muistoja. Huomasi kyllä kisojen edetessä, kuinka meidän joukkue hitsaantui yhteen ja kaikki olivat valmiita tekemään mitä tahansa toistensa puolesta. Sillä tavoin se mestaruus minun mielestäni voitettiin!

Suomi pelaa alkulohkonsa Montrealissa, joka on Lehkoselle tuttu paikka. Canadiens varasi hänet, joten hyökkääjä tietää, mitä odottaa.

− Niiistä tulee huikeat kisat, ei tarvitse paljoa jäpittää, vaan menee vain sinne ja nauttii siitä lyhyestä hetkestä ja tekee kaikkensa. Olen pari kertaa käynyt siellä pyörähtämässä ja huomannut, että lätkä on todella iso juttu siellä!

» Lähetä palautetta toimitukselle