Markus Poukkula on JYPin ilopilleri ja monitoimikone: ”En ole kuvioihin kangistunut”

LIIGA / Haastattelu
Markus Poukkula on JYPille tärkeä pelaaja sekä tehojensa että asenteensa vuoksi.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

Tietyistä pelaajista huomaa haastattelutilanteissa, että pelaajan asenne on kunnossa niin peliä kuin elämääkin kohtaan. Markus Poukkulan positiivisesta luonteesta nauttii tällä hetkellä koko JYPin organisaatio.

Poukkula on läpi liigakauden vaihdellut sentteristä laituriksi ja taas takaisin sentteriksi. Lisäksi ketju on vaihtunut tiuhaan.

Siinä sivussa Poukkula on paukuttanut jo 12 tehopistettä, joka on hyvä lukema Poukkulan kaltaiselle energiapelaajalle. Samalla on paukkunut myös hyökkääjän oma piste-ennätys liigatasolla.

- Viime peleissä on melkein joka matsiin vaihtunut ketjukaverit. En ole päässyt asettumaan mihinkään.

- Nättiä, kun ei ole tarvinnut liikaa miettiä. En ole ainakaan mihinkään kuvioihin kangistunut. Ja siitä hyviä jätkiä, että tietää saavansa kiekon takaisin, Poukkula fiilisteli.

Poukkulan monipuolisuus on iso ase JYPin päävalmentajalle Marko Virtaselle. Miten Poukkula sitten itse näkee monipuolisuuden merkityksen?

- Monipuolisuus on sitä, että voi heittää missä tahansa pelin vaiheessa kentälle ja mihin pelipaikalle vaan. Onhan se nättiä, kun ei ole profiloitunut mihinkään yhteen juttuun.

Sillisalaatti toi voiton

JYP selvisi Markus Hännikäisen jatkoaikamaalilla voittajana Hakametsästä keskiviikkona. Ilves oli ottelun alussa niskan päällä, mutta JYP kiihdytti rinnalle ottelun viimeisellä minuutilla.

- Hyvät fiilikset nyt, kun tuo loppu oli tuollainen. Peli oli alussa sellaista sillisalaattia. Annoin itsekin pari harhasyöttöä, Poukkula ruoti.

Poukkula avasi kauden viidennellä osumallaan ottelun maalihanat. Maali kuvasti hyvin nuoren JYP-hyökkääjän luottoa sentteri Eric Perriniin.

- En heittänyt päätyyn. Jätin "Ekille" siniviivan tuntumassa ja se vaan aika hyvin löytää sitten. Pidin lavan jäässä ja tiesin kiekon tulevan takaisin. Siitä sitten sellainen pieni limppi takakulmaan.

Kuten sanottua, ottelu sai dramaattisen lopun. Mikko Luoma tasoitti ensin pelin ajassa 59.25 kiistellyllä maalilla.

JYP-hyökkääjä Anssi Löfman oli lisäksi vain millien päässä ratkaista peli vielä viimeisillä sekunneilla. Videotarkastus ei kuitenkaan tuonut JYPille voittoa varsinaisella peliajalla.

- Tuntui aika älyttömältä, että olimme tulla noin lyhyessä ajassa kolmen pisteen voittoon. Oli jännää katsella hidastuksia valotaululta.

- Eka fiilis oli, että olisipa maali, että loppuisi jo. Päästäisiin kotiin, Poukkula murjaisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle