Markus Poukkula: "Koin Bluesin itselleni hienoksi mahdollisuudeksi"

LIIGA / Haastattelu
Markus Poukkula nähdään Kalajoen jäähallissa lauantaina.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Ensi kaudeksi Espoon Bluesiin suuntaava Markus Poukkula on yksi tulevana lauantaina Kalajoen jäähallin jäällä nähtävistä pelaajista, kun Teräs-Kiekko ja TeKin tähdet iskevät yhteen. Jatkoaika jututti Poukkulaa viime kaudesta ja vähän tulevastakin.

Markus Poukkulan valmistautuminen tulevaan kauteen on jo hyvällä mallilla. Hyökkääjä kiittelee myös säiden herraa suopeudesta lämpötilojen suhteen, kelit ovat olleet juuri sopivan viileät.

- Valmistautuminen on sujunut hyvin, Kroppaa ja mieltä laitettu valmiiksi kauden koitoksia varten. Liian kuuma sääkään ei ole tänä kesänä ollut häiritsemässä.

Viime kausi päättyi Poukkulan osalta mitalijuhliin, kun niukan 4-3-välierätappion Kärpille kärsinyt JYP kukisti Rauman Lukon pronssiottelussa. Välieräsarja Kärppiä vastaan oli tasainen ja jännittävä. Poukkula näkeekin kaksi selvää asiaa, joiden avulla Kärpät finaalipaikkansa otti.

- Kyllä näin jälkikäteen on helppo sanoa, että sarja ja varmaan koko mestaruuskin ratkesi siihen että Kärpillä oli kotietu ja Joonas Donskoi. Molemmat näyttelivät käsittämättömän isoa roolia.

Blues ja Champions Hockey League

Ensi kaudeksi Poukkula jättää Jyväskylän taakseen ja suuntaa Espoon Bluesiin. Mitkä asiat saivat vaakakupin kallistumaan Bluesin suuntaan? 

- Blues on hieno organisaatio, jossa on hyvä tekemisen meininki. Koin Bluesin itselleni hienoksi mahdollisuudeksi.

JYP oli viime kaudella mukana ensimmäistä kertaa pelatussa Champions Hockey Leaguessa. Joukkue sijoittui alkulohkossaan toiseksi ja selvitti tiensä jatkopeleihin. Lopulta Skellefteå AIK pudotti jyväskyläläiset jatkosta neljännesvälierissä vierasmaalisäännön turvin. Poukkula ei säästele kehujaan, kun tulee puhe CHL-pelien merkityksestä alkukauteen.

- CHL on tosi hyvä lisä kotoisen Liigan ohessa, kannatan ehdottomasti. Pääsee haastamaan muita Euroopan liigojen huippujoukkueita ja tietysti näkemään muita kulttuureja samalla. Vielä sarja ei ole saanut ansaitsemaansa arvostusta, mutta toivon että tulevaisuudessa joukkueet satsaisivat siihen entistä enemmän.

Kasvattajaseuran juhlaottelu

Heinäkuun 25. päivä on merkitty Poukkulan kalenteriin isoin kirjaimin. Tuolloin hyökkääjän kasvattajaseura Raahen Teräs-Kiekko pelaa 35-vuotisjuhlaottelunsa Kalajoen jäähallissa seuran nimekkäimmistä kasvateista koottua tähdistöjoukkuetta vastaan. Poukkula heittää ilmoille yhden toiveen. 

- Innolla odotan tapahtumaa ja toivon tietysti, että se keräisi mahdollisimman paljon ihmisiä paikalle. Jos tämän avulla saadaan harrastajia pysymään lajissa tai jopa sen aloittamaan, niin tavoite on enemmän kuin täyttynyt!

Kysyttäessä parhaita juniorimuistoja Teräs-Kiekon ajoilta Poukkula nostaa yhden asian esille. 

- En osaa sanoa parhaita muistoja. Muistan kyllä, että meillä oli aina kivaa treeneissä ja peleissä. Sehän on tärkeintä.

Teräs-Kiekko tunnetaan juniorilahjakkuuksien hautomona. Poukkulan lisäksi seurasta maailmalle ovat lähteneet muiden muassa Jyri Junnila ja Joonas Donskoi. Mikä tekee Teräs-Kiekosta niin hyvän kasvattajaseuran?

- Seurassa on aina painotettu monipuolisen urheilun tärkeyttä. Luulen, että se on ainakin yksi tekijä. Tietysti pelaajat ovat saaneet paljon jääaikaa ja sitä kautta hyvän kasvualustan.

Teräs-Kiekko teki viime kaudella paluun edustuskiekkoiluun 20 vuoden tauon jälkeen. Poukkulan mielestä Teräs-Kiekon paluu on elintärkeä juttu raahelaisen jääkiekon kannalta. Lisäksi se luo paikallisasetelman kaupungin toisen joukkueen, Raahe-Kiekon kanssa, vaikka seurat pelaavatkin toistaiseksi eri sarjatasoilla.

- No en kyllä negatiivisia asioita siitä löydä, ainoastaan positiivisia. Monet pelaajat ovat saaneet TeKin tulon myötä pitää tai ovat löytäneet uudelleen mieliharrastuksensa, niin onhan se aika upea juttu! En osaa sanoa nähdäänkö Raahessa paikallispelejä, mutta toisivathan ne varmasti kivan lisämausteen Koivuluodon hornankattilaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle